mikroludzik Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Nie uwierzycie-mam 525i 24V które przyspiesza jak golf 1.6!Nie wiem co jest!To automat ale co to ma do rzeczy...Nawet nieprzeciętnie zajechany silnik powinien robić niezłe wrażenie,ale to co się dzieje to katastrofa!Ktos wie co moż e być przyczyną?Może przepływomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale chyba masz ją nie od dzisiaj, podaj co się dzieje, jakieś spostrzeżenia, coś nie pasuje :?: :?: a nie że golf 1,6 Cię wyprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikroludzik Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Spostrzeżenia są takie że auto jest słabe i kilka razy strzelił gaz w kolekrorze.Ale na benzynie tez nie chce jechać.Podejrzewam że coś w układzie dolotowym moze puszczac lewe powietrze,bo nie wygląda to solidnie-nie mialem czasu tego sprawdzic bo od wczoraj mam auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 :evil: trzeba było tak od razu, jak miałeś strzały to na 99% przepływomierz szlag trafił i nie wiadomo co jeszcze i dlatego na benzynce nie chce jechać, :evil: :evil: to jest cena "tańszej" jazdy na gazie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proper1986 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nie 99 ale 100 % przepływomierz :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ja mysle ze poza przeplywomierzem poszedl kolektor ssacy gdzies puscil na szwie znam takie przypadki np mojemu koleszce w audi s2 2,2 turbo ktore mial na gazie kiedy byl strzal turbina wyleciala przez maske wiec ogladnij to dokladnie przeplywomierz na 90% tak jak mowia chlopaki a kolektor sprawdz <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 rozwalic mogło dosłownie cały dolot ale żeby to stwierdzic trzeba bardzo dokładnie wszystko obejrzeć happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 sprawdz,czy zadem waz,kruciec nie spadl podczas wystrzalu,ew. jak masz antybum,to zobacz,czu guma na nim sie nie zawinela i nie ciagnie lewego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikroludzik Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Przepływomierz sprawdziłem-nie ma różnicy czy z nim czy bez.Anty bum zamiast gumy był owinięty twardą taśmą,którą zastąpiłem gumą,a po strzale sprawdzam czy żaden wąż nie spadł i poprawiam.Jak dużą rolę przepływomierz odgrywa przy przyspieszaniu,aż tak może pogorszyć osiągi auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Przepływomierz sprawdziłem-nie ma różnicy czy z nim czy bez.Anty bum zamiast gumy był owinięty twardą taśmą,którą zastąpiłem gumą,a po strzale sprawdzam czy żaden wąż nie spadł i poprawiam.Jak dużą rolę przepływomierz odgrywa przy przyspieszaniu,aż tak może pogorszyć osiągi auta? dobre, jakby niebył potrzebny to by go nie było, dzieki niemu komp wie jaką dawkę paliwa ma dostarczyć - przepływka podaje ilość powietrza wpływającą do kolektora kompowi, jets tam jeszcze czujnik temp. zew. tak więc bez niego komp głupi jest i czasem odpali ale chodzi jak trup albo nawet odpalić nie chce :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Przepływomierz sprawdziłem-nie ma różnicy czy z nim czy bez.Anty bum zamiast gumy był owinięty twardą taśmą,którą zastąpiłem gumą,a po strzale sprawdzam czy żaden wąż nie spadł i poprawiam.Jak dużą rolę przepływomierz odgrywa przy przyspieszaniu,aż tak może pogorszyć osiągi auta? a sprawdziłes czy nie pękł od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi