maximus e30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam bmw_beer Kupiłem niedawno e30 316 i jak jade autem to swiecą mi kontrolki (zółta i czerwona) i napis inspection. Kumpel mi dzis powiedział ze jak zaswieci sie tylko czerwona to auto mi zgasnie i nie bedzie szans na jazde. W zwiazku z tym mam pytanko: czy on ma racje a jesli tak to czy moge to jakos wykasowac, wyzerowac czy cuś z tym zrobic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 kup sobie probowke na 12 volt i zadzwon do mnie bedqac przy aucie 512-590-350 bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 mam miernik, moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 nie.. probowka na 12 volt.. w markecie taka kosztuje ok 6zl (taki srubokrecik z kabelkiem) kup i zadzwon,to cie poinstruuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ok, to dpiero we wtorek bede w pracy to kupie i zadzwonie. I mowisz ze da sie to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no zajmie ci to jakies max 2 minuty ale jak bedziesz dzwonil przed 13 godz,to dlugo dzwon,bo mohge spac po 3 sygnalach wylaczaj sie,bo sie poczta wlaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Spoko :lol:, jak cos to bede dzwonił po południu jak wróce z roboty tak ok 16, dzieki bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 sam sobie skasuj , ja robię to kabelkiem, tu masz linka , black on white : http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm BTW a czerwona może się świecić nic się nie stanie, można normalnie jeżdźić :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dzieki chłopaki, pomogło zapaliły sie zielone lampki ale... swieci jeszcze INSPECTION i taki mały zegarek. Da sie to tez wyłaczyc ? Czy moge powtorzyc te czynnosc z kabelkiem i czy nic sie nie stanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 INSPEKCJA znika ale chyba trzeba przytrzymac ponad 15 sekund , w niektórych E30tkach mozliwa jest sytuacja ze nie da sie tego skasowac i swieci sie non stop <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale w tym linku jest dokładnie opisane , doczytaj do końca dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Czasami moga byc padniete AKU. albo uszkodzone tasmy i łaczenia i lipa z kasowaniem.U mnie był problem w kablach od wtyczki do zegarow i trzeba było mostkowac przy zegarach, ale to już inna chistoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sam sobie skasuj , ja robię to kabelkiem, tu masz linka , black on white : Dokładnie tak nie kupuj żadnej próbówki weż kabelek długości 10cm...zadnej filozofi tam nie ma.KONRAD no niby tak,ale stosujac probowke ma sie pewnosc,ze sie nic nie spierniczy,a w przypadku auta z poduchami,ze sie ich w kosmos nie wysle... juz widzialem popalone instalacje,bo ludziska nie wiedzieli,co to probowka,czy bezpiecznik,przez ktore tez mozna obwod zamknac,ale bezpiecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sam sobie skasuj , ja robię to kabelkiem, tu masz linka , black on white :http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm BTW a czerwona może się świecić nic się nie stanie, można normalnie jeżdźić :mrgreen: a czy ja napisalem gdzies,ze ktos ma za niego skasowac????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ....... we wszytkich modelach to blokuje po pewnym czasie auto? bo slyszalem ze w części modeli kontrolki oil service i inspection są tylko jako sygnalizatory a poza tym nic sie nie dzieje... nie wiem jak jest we wszystkich, ale w E30 i tej lini to są tylko kontrolki informacyjne i nic nie blokują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.kruku Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ....... we wszytkich modelach to blokuje po pewnym czasie auto? bo slyszalem ze w części modeli kontrolki oil service i inspection są tylko jako sygnalizatory a poza tym nic sie nie dzieje... nie wiem jak jest we wszystkich, ale w E30 i tej lini to są tylko kontrolki informacyjne i nic nie blokują mialem okazje kasowac w E36,ktora przy czerwonej kontrolce chodzila tak,jakby na wszystjkie gary nie palila,a jak skasowalem,to zaczela normalnie chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-MG Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 a mnie w E-36 pali sie czerwona i nic sie nie dzieje??? czy mam zaczac sie bac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 a kto to wie trafilem na taka,co tak sie zachowywala i tez sie zdziwilem... nie wiem,ktory to byl rocvznik,nie pamietam jaki motor,bo to bylo z 6 lat temu) w kazdym bnadz razie z palca tego nie wyssalem <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi