Maciej Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jest ŹLE. Niemogę odpalić mojej E34. Pompa paliwa nie działa. Sprawdzałem czy w przewodzie wpinanym w pompe i wskaźnik paliwa jest +12V przy włączonej stacyjce (pompa powinna działać). Ale we wszystkich żyłach jest "-" , a w jednej niema nic. Wniosek - brak napięcia. Pomużcie!!!!!!!!!!! Proszę !!!!!!!!!!!! 1- Gdzie jest bezpiecznik pompy (numer bezpiecznika)? 2- Gdzie jest przekaźnik pompy? 3- Co innego mogło się stać? 4- Gdzie szukać? Jest Wielkanoc, a najwcześniej elektryk we wtorek. A mnie szlak trafia bo od 20 godzin nie jeździłem Bunią i dostaję szału. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ( Zapodane z innego zrodla ) Wykaz bezpieczników dla modelu E34 na podstawie 520 24V 1994r Bezpiecznik 1 - 15A ABS (również bezpiecznik 17) Przyrządy (również bezpieczniki 17,20) Układ mycia/wycierania (ZKE, również bezpiecznik 24) Światła hamowania Ogranicznik prędkości (również bezpiecznik 17) Grzejnik Komputer pokładowy (również bezpieczniki 17,20) Układ zabezpieczenia przed kradzieżą (również bezpieczniki 17,21) Bezpiecznik 2 Przełącznik świateł (również bezpieczniki 3,4,5) Reflektory i światła przeciwmgielne (również bezpieczniki 3,4,5,7,10,11,13,14) Czujnik wypadkowy i czujnik alarmu (również bezpieczniki 6,10,11) Bezpiecznik 3 Zespół sterowania nadwozia (ZKE również bezpieczniki 4,5,17,24,32,37) Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 4,5,17,22,24) Przełącznik świateł (również bezpieczniki 2,4,5) Reflektory i światła przeciwmgielne (również bezpieczniki 2,4,5,7,8,10,11,13,14) Światła ostrzegające przed niebezpieczeństwem Kierunkowskazy (również bezpiecznik 6) Bezpiecznik 4 Przełącznik świateł (również bezpieczniki 2,3,5) Światła postojowe Tylne Światła Lampka(i) komory silnika (również bezpiecznik 5) Zespół sterowania nadwozia ZKE (również bezpieczniki 3,5,17,24,32,37) Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 3,5,17,22,24) Reflektory i Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2,3,5,7,10,11,13,14) Lampy wewnętrzne (również bezpieczniki 5,17,18,21) Bezpiecznik 5 - 10A Zespół sterowania nadwozia (również bezpieczniki 3,4,15,17,24,32,37) Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 3,4,17,22,24) Przełącznik świateł (również bezpieczniki 2,3,4) Reflektory i Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2-4,7,10,11,13,14) Światła postojowe Tylne Światła Lampka(i) komory silnika (również bezpiecznik 4) Światło(a) tablicy rejestracyjnej Lampka(i) bagażnika (również bezpiecznik 21) Lampy wewnętrzne (również bezpieczniki 4,18,21) Bezpiecznik 6 - 15A Światła ostrzegające przed niebezpieczeństwem Kierunkowskazy (również bezpiecznik 3) Czujnik wypadkowy i czujnik alarmu (również bezpieczniki 2,10,11) Bezpiecznik 7 - 15A Sterowanie silnikiem M40 (również bezpieczniki 23,25,28,29) Reflektory Światła przeciwmgłwe (również bezpieczniki 2-5,10,11,13,14) Bezpiecznik 8 Nieużywany Bezpiecznik 9 - 15A Sterowanie silnikiem M50 (również bezpieczniki 17,20,23,29) Sygnał dźwiękowy Ogrzewanie i klimatyzacja Bezpiecznik 10 Reflektory Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2-5,7,11,13,14) Czujnik wypadkowy i czujnik alarmu (również bezpieczniki 2,6,11) Bezpiecznik 11 Reflektory Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2-5,7,10,13,14) Czujnik wypadkowy i czujnik alarmu (również bezpieczniki 2,6,10) Bezpiecznik 12 - 15A Lusterko(a) (również bezpiecznik 18) Przekładnia EGS A5S (również bezpiecznik 17) Dysze urządzeń do mycia z podgrzewaniem Światło(a) cofania Kontrola odległości parkowania Bezpiecznik 13 Reflektory Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2-5,7,8,10,11,14) Bezpiecznik 14 Reflektory Światła przeciwmgłowe (również bezpieczniki 2-5,7,8,10,11,13) Bezpiecznik 15 Nieużywany Bezpiecznik 16 - 30 A Siedzenia Bezpiecznik 17 Sterowanie silnikiem M50 Silnik rozruchowy Przekładnia EGS A5S ABS (również bezpiecznik 1) Szyby (również bezpieczniki 32,37) Zespół sterowania nadwozia (również bezpieczniki 3-5,24,32,37) Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 3-5,22,24) Lampy wewnętrzne (ZKE) Ogranicznik prędkości (również bezpiecznik 1) Układ zabezpieczenia przed kradzieżą, (również bezpiecznik 1) Komputer pokładowy (również bezpieczniki 1,20) Zdalne sterowanie Przyrządy Bezpiecznik 18 - 15A Lusterko(a) (również bezpiecznik 12) Osłona słoneczna (również bezpiecznik 31) Lampy wewnętrzne System audio Telefon (również bezpieczniki 53,40) Układ mycia/wycierania, tył (również bezpiecznik 44) Bezpiecznik 19 - 30 A Ogrzewanie Podgrzewacz postojowy Klimatyzacja Bezpiecznik 20 - 10A Sterowanie silnikiem M40 (również bezpieczniki 9,17,23,29) Przyrządy (również bezpieczniki 1,17) Zegar Podgrzewacz postojowy Klimatyzacja Komputer pokładowy (również bezpieczniki 1,17) Bezpiecznik 21 - 10 A Światło(a) tablicy rejestracyjnej Lampka(i) bagażnika (również bezpiecznik 5) Lampy wewnętrzne Układ zabezpieczenia przed kradzieżą,(również bezpieczniki 1,17,32,33,34) Bezpiecznik 22 - 20 A Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 3-5,17,24) Bezpiecznik 23 - 15 A Zespół sterowania silnika Bezpiecznik 24 - 10 A Układ mycia/wycierania (również bezpiecznik 1) Urządzenia do mycia reflektorów (również bezpieczniki 3-5,17,22) Zespół sterowania nadwozia (również bezpieczniki 3,4,5,17,32,37) Bezpiecznik 25 - 30 A Sterowanie silnikiem M40 (również bezpieczniki 7,23,28,29) Dodatkowy wentylator chłodzący (również bezpiecznik 29) Bezpiecznik 26 - 30 A Lampy wewnętrzne (również bezpieczniki 5,18,21 Bezpiecznik 27 Ogrzewanie Podgrzewacz postojowy Klimatyzacja Bezpiecznik 28 - 15 A Układ wspomagania kierownicy Alternator Sterowanie silnikiem M40 (również bezpieczniki 7,23,25,29) Złącze diagnostyczne Bezpiecznik 29 Sterowanie silnikiem (również bezpieczniki 7,23,25,28) Ogrzewanie Dodatkowy wentylator chlodzący (również bezpiecznik 25) Klimatyzacja Bezpiecznik 53 - 30 A Telefon Bezpiecznik 54 - 15 A Podgrzewacz postojowy Bezpiecznik 55 Pakiet taxi Bezpiecznik 56 - 15 A Pakiet taxi Przekaźnik K1 Układ rozruchowy Przekaźnik K2 Sygnał(y) dźwiękowy(e) Przekaźnik K3 Brak informacji Przekaźnik K4 Dmuchawa Przekaźnik K5 Pompa urządzenia myjącego Przekaźnik K8 Podgrzewana przednia szyba Przekaźnik K9 Brak informacji Przekaźnik K16 Światła ostrzegające przed niebezpieczeństwem Przekaźnik K19 Sprężarka w układzie klimatyzacji Przekaźnik K21 Dodatkowy wentylator chłodzący, stopień 1 Przekaźnik K22 Dodatkowy wentylator chłodzący, stopień 2 Przekaźnik K31 Zapalniczka Przekaźnik K46 Światła drogowe Przekaźnik K47 Światła przeciwmgłowe Przekaźnik K48 Światła mijania Przekaźnik K61 Brak informacji Inne N6 Zespół sterowania urządzeniem do mycia reflektorów Inne N17 Zespół sterowania układu wypadkowego Inne A59 Moduł diod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 weZ poprawke na to,ze po wlaczeniu zaplonu przekaznik pompy da jej napiecie przez ok 3-5sekund,takze niech jakis koles wlacza rozrusznik,a ty sprawdz,czy wtedy jest napiecie na pompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 23 jest od pompy 15A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 weZ poprawke na to,ze po wlaczeniu zaplonu przekaznik pompy da jej napiecie przez ok 3-5sekund,takze niech jakis koles wlacza rozrusznik,a ty sprawdz,czy wtedy jest napiecie na pompie Właśnie. Ja kiedyś też tak myślałem że nie ma prądu a była pompa walnięta i nagrzebałem się trochę. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mam. Bezpieczniki OK, przekaźnik OK, chwilowe zasilanie na rozruchu jest. Wyciągam pompe (czemu nikt nie powiedział że pompa nie jest zespolona ze wskaźnikiem, tylko osadzona w osobnym koszu - mało jej nie wyrwałem) i łącze ją na krótko i nic. Pompa kaput. Niewiem tylko dlaczedo. Nigdy nie zapaliła mi się rezerwa. Mniejsza z tym. Kolejna prośba - potrzebuję na gwałt pompe do E 34 2,0 24V z maja 1990r. Jej oznaczenia to: BOSCH 0 580 453 021 12V 014 - 169 - 09 Jestem unieruchomiony (nawet śmieci nie ma kto wynieść). Jeżeli ktoś posiada taką pompe i może będzie przejazdem w okolicach Głogowa to ja bardzo chętnie kupię taką pompe (no i warto by to oblać jak zadziała bmw_beer ). Liczę że się uda. Pozdrawiam MC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zapomniałem mój GSM 604 497 347 Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 na allgro cena ok 130-140zł NOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 To zamiennik który ma czasami za małe parametry (ciśnienie). Gwarancja 12 mies. pod warunkiem założenia w ASO, gdzie niechcą tego zakładać bo to tania i felerna podróbka. Dzięki, ale przeszukałem chyba cały net i jedno wiem używane niepewne, nowe ok 1000PLN. Trochę drogo biorąc pod uwage że mój kuzyn właśnie sprowadził OMEGE 93' za 300 EURO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ale przecież to BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Kto Ci takich bajek naopowiadał ?? to ze jest to zamiennik nie oznacza ze jest do bani po drugie jesli daja gwarancje na to to czym sie przejmujesz ?? A o tym ze musi zakładac to ASO zeby honorowali gwarancje to ktoś Cie chyba sciemnił :lol: Za 200zł masz NOWĄ pompe bez wiekszych kombinacji a w uzywane nie masz co sie bawic bo to mega loteria ze dłuzej bedzie działała :wink: Ale jesli chcesz miec 100% pewnosci to kup sobie Boscha za 800zł po tyle widzialem najtansza firmowke do E34 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Domelos ma taki silnik ale nie wiem z którego roku tam pompa była sprawna,jutro pisał że da znać tylko musi sprawdzić numery happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 To zamiennik który ma czasami za małe parametry (ciśnienie). Gwarancja 12 mies. pod warunkiem założenia w ASO, gdzie niechcą tego zakładać bo to tania i felerna podróbka.Dzięki, ale przeszukałem chyba cały net i jedno wiem używane niepewne, nowe ok 1000PLN. Trochę drogo biorąc pod uwage że mój kuzyn właśnie sprowadził OMEGE 93' za 300 EURO. Po pierwsze umarlem jak to przeczytalem . Po drugie , zamienniki ( do e30 )zazwyczaj standardowo maja do 7 barow cisnienie , gdzie standardowa orginalna ma duzo duzo mniej okolo 4 ? Zalezy od motoru A sterownik i tak rodziela Ci dawke paliwa jaka ma siorbac . Poza tym masz gwarancje zazwyczaj 12 miesiecy a sa nawet takie co i maja po 24 miechy . Wiec nie wiem z kim ty rozmawiales na ten teamt lub gdzie ty to wyczytales ale to sa totaalne bzdury jak dla mnie . Poza tym jak nie chcesz zamiennika za 140 zl , o ile dobrze pamietam do E30 orginal w STANDO wroclaw kosztowala 260 zl z gwarancja , wiec do E34 moze byc o nie wiele drozsza lub taka sama cena . Za 1000zl bys sobie kupil orginal pompe z wtryskami a nie ... a szkoda gadac :mrgreen: Jak cos zle pisze prosze mnie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To zamiennik który ma czasami za małe parametry (ciśnienie). Gwarancja 12 mies. pod warunkiem założenia w ASO, gdzie niechcą tego zakładać bo to tania i felerna podróbka.Dzięki, ale przeszukałem chyba cały net i jedno wiem używane niepewne, nowe ok 1000PLN. Trochę drogo biorąc pod uwage że mój kuzyn właśnie sprowadził OMEGE 93' za 300 EURO. troche to nielogiczne,bo kazda pompa daje wieksze cisnienie,niz potrzeba... regulator cisnienia na koncu listwy wtryskiwaczy zawsze upuszcza do nominalnej wartosci,wiec daj sobie spokoj z bajkami To zamiennik który ma czasami za małe parametry (ciśnienie). Gwarancja 12 mies. pod warunkiem założenia w ASO, gdzie niechcą tego zakładać bo to tania i felerna podróbka.Dzięki, ale przeszukałem chyba cały net i jedno wiem używane niepewne, nowe ok 1000PLN. Trochę drogo biorąc pod uwage że mój kuzyn właśnie sprowadził OMEGE 93' za 300 EURO. wiesz.. domelos sobie sprowadzil kilka dni wczesniej E34 520 24V,bo mu glowica padla... jak masz opory na zamienniki,to jazda do "hansa" po cala bunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Spokojnie panowie. To co napisałem dowiedziałem się w sobotę i niedzielę , szukając ratunku tylko po to by natychmiastowo uruchomić moje auto. Co mogłem zrobić gdy wszystko pozamykane? Liczyłem na opinie użytkowników. Są takie jak napisałem. A szukałem ich praktycznie we wszystkich klubach BMW w Polsce. Jedyne co zrobiłem to wyciągnołem pompe i na tym poprzestałem. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Szukałem przyczyn awarii i wszelkich możliwych rozwiązań. Nie dziwcie się że te spostrzerzenia są nieadekwatne do waszych opinii. Człowiek całe życie się uczy. A ja niechcę się uczyć na błędach. To zbyt drogie. Co do zamienników z gwarancją to mam niemiłe wspomnienia które dotyczą popy wody do Omegi. Niemiecki zamiennik, plastikowy wirnik i po 5000 tys. wymiana na nowy. To może odepchnąć od tanich zamienników. Nie twierdzę że ze wszystkim tak jest, ale już raz się przejechałem. Dziękuję za komentarze. Teteraz wiem że są ludzie któży chcą i mogą pomóc. Serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Pompa wody to pompa wody a nie paliwa , poza tym BMW to nie Opel Jak juz mowilem ja na zamienniku jezdzilem pol roku , pozniej auto poszlo na czesci i ktos jezdzi na nim dalej . Takze jak chcesz masz mniej wiecej okolo 100zl roznicy pomiedzy zamiennikiem a orginalem : ) decyzja nalezy oczywiscie tylko do Ciebie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Chyba się nie zrozumieliśmy. Zamiennik to nie orginał tylko tania podróbka. Pozatym orginał to ceny ok 800PLN (np. BOSCH), a podróbkę znalazłem za 140PLN. Nie jestem milionerem i skorzystam z Polskiego rzemiosła. A skoro tak przy nim obstajesz, to obiecuje ci że jeśli tylko padnie wyślę ci ją w prezencie byś miał się czym pochwalić. To tak na otarcie łez i skruszenie lodów, bo straszny chłód od ciebie bije. Pozdrawiam wszystkich fanów BMW <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Widzisz , ja tylko mowie co sadze o zamiennikach i nie mowie o tym tak sobie z jakiegos wymyslu lecz z jakiegos doswiadczenia , czy widzisz jakis powod abym pisal to wszystko ? Przeciez to forum jest tylko po to aby wyjasniac rozne problemy , wymieniac swoje doswiadczenia itd ... A nie wciskac komus KIT , lub nasylac go na rozne miny . Jezeli urzytkujesz normalnie auto ( nie jezdzisz na gazie na pustym zbiorniku paliwa itd itp ) , zamiennik powinien w zupelnosci wystarczyc , a ze nie stac Cie na Orginal ( z wymyslona cena jak dla mnie 800zl ) jestes raczej skazany na takowy zamiennik ( ewnetualnie urzywany orginal = moze rownie dobrze pasc Ci po 100 Km ) a wiec zakupisz pojezdzic ocenisz , i nie wieje ode mnie tu zadnym chlodem . P.s A to ze napisalem BMW to nie Opel do dla mnie taka prawda , dla mnie Opel nawet orginalny w 100 % jest jednym wielkim zamiennikiem (czytaj szmelcem - nie urazajac nikogo to tylko moja wlasna opinia = wolny kraj ? ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Panowie panowie co wy pytanie_bmw ja własnie zakupiłem tania podrube do mojej 732i za 200zł <bmw> z roczna gwarancja i jakos działa i auto jezdzi nawet juz kilka miesiecy tylko sa pewne wymagania <bmw_4> tak jak kolega pisał nie jezdzic na sucho gazownicy tak w łasnie w moim OPLU Kadecie 2 pompy zajechałem obecnie jezdze bez od1,5roku happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Panowie panowie co wy pytanie_bmw ja własnie zakupiłem tania podrube do mojej 732i za 200zł <bmw> z roczna gwarancja i jakos działa i auto jezdzi nawet juz kilka miesiecy Zeby nie bylo ze "a nie mowilem " pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Widzisz , ja tylko mowie co sadze o zamiennikach i nie mowie o tym tak sobie z jakiegos wymyslu lecz z jakiegos doswiadczenia , czy widzisz jakis powod abym pisal to wszystko ? Przeciez to forum jest tylko po to aby wyjasniac rozne problemy , wymieniac swoje doswiadczenia itd ... A nie wciskac komus KIT , lub nasylac go na rozne miny . Jezeli urzytkujesz normalnie auto ( nie jezdzisz na gazie na pustym zbiorniku paliwa itd itp ) , zamiennik powinien w zupelnosci wystarczyc , a ze nie stac Cie na Orginal ( z wymyslona cena jak dla mnie 800zl ) jestes raczej skazany na takowy zamiennik ( ewnetualnie urzywany orginal = moze rownie dobrze pasc Ci po 100 Km ) a wiec zakupisz pojezdzic ocenisz , i nie wieje ode mnie tu zadnym chlodem . P.s A to ze napisalem BMW to nie Opel do dla mnie taka prawda , dla mnie Opel nawet orginalny w 100 % jest jednym wielkim zamiennikiem (czytaj szmelcem - nie urazajac nikogo to tylko moja wlasna opinia = wolny kraj ? ) pozdrawiam no kurde,jakbys byl babka,to bym sie z toba hajtnal :lol: jeszcze nie widzialem Twojego postu,w ktorym bym sie z Toba nie zgadzal <bmw_1> bmw_beer eheheehehehehehehehhhheh <zarcik> i bez podtekstow mi tu,bo <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Czerwienny :oops: :oops: Mam sie czu zagrozony na spocie ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: <zarcik> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 poki co,to kobiet na swiecie jeszce dla mnie nie zabraklo ehehehheehehhehheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Mam. Bezpieczniki OK, przekaźnik OK, chwilowe zasilanie na rozruchu jest. Wyciągam pompe (czemu nikt nie powiedział że pompa nie jest zespolona ze wskaźnikiem, tylko osadzona w osobnym koszu - mało jej nie wyrwałem) i łącze ją na krótko i nic. Pompa kaput. Niewiem tylko dlaczedo. Nigdy nie zapaliła mi się rezerwa. Mniejsza z tym.Kolejna prośba - potrzebuję na gwałt pompe do E 34 2,0 24V z maja 1990r. Jej oznaczenia to: BOSCH 0 580 453 021 12V 014 - 169 - 09 Jestem unieruchomiony (nawet śmieci nie ma kto wynieść). Jeżeli ktoś posiada taką pompe i może będzie przejazdem w okolicach Głogowa to ja bardzo chętnie kupię taką pompe (no i warto by to oblać jak zadziała bmw_beer ). Liczę że się uda. Pozdrawiam MC W którym dokładnie miejscu znalazłeś przekaźnik pompy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi