msauto Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Mam kłopot z wyskakującą dwójką w mojej skrzyni, tzn. jak siedzi to już nie wyskoczy, najgorzej przy redukowaniu, muszę powtórzyć tą czynność kilka razy. Wiem że jest to problem tych skrzyni. Może ktoś naprawiał i powie czy warto się za to zabierać, kupić następną żadna gwarancja że będzie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 sprobuj obrocic drazek zmiany biegow pod spodem o 180 stopni(ten pionowy ktory jest w kabinie) moze ktos obrocil przy wymianie sprzegla albo czegos podobnego. chodzi o to zeby lewarek byl na luzie na srodku otworu ktory przechodzi przez nadwozie. widzialem to juz nie raz. poprostu 4 nie wyskakuje bo juz niema takiego obciazenia, adwojka moze wyskakiwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 mozesz tez zonaczyc czy 2 tak gleboko wchodzi jak biegi nieparzyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msauto Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jutro sobie wjadę smochodem i to sprawdzę, może masz rację, bo nie zwracałem na to uwagi. Tylko dziwne że kiegy już wejdzie dwójka to podczas przyśpieszanie już nie wyskoczy. Jedynie jest ten kłopot przy redukowaniu lub jak zmieniam bieg z 1 na 2, a samochód się delikatnie toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A ja stawiam na dojechany synchronizator biegu. Kolega miał wyskakującą jedynkę i nic na to nie poradził (wymiana oleju nie pomogła). Ratuje tylko dobra używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msauto Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja również stawiam na synchronizator i dlatego się na razie nie biorę za tą skrzynię. Muszę najpierw sprawdzić cenę nowego, czy to się opłaca robić. Jak kupiłem ten samochód miał mało oleju w skrzyni i może to jest ta przyczyna uszkodzenia. Skrzynia jest cicha więc narazie nic z tym nie robię ale czasami nie ma czasu na kilkukrotne wkładabie 2 kiedy trzeba szybko ruszyć z miejsca na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A u mnie odwrotnie. Skrzynię słychać (wyje sobie łożysko) ale biegi wchodzą idealnie i nic się nie dzieje. Wymieniałem sychro w mojej starej E30 i powiem Ci szczerze, że się nie opłaca i drugi raz już bym tego nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 i jak tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msauto Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Nie dałem rady wczoraj sprawdzić tego drążka, miałem dwa samochody na kanale i skończyłem poźno po północy. Mam narazie większy problem nie mogę dostać skrzyni biegów do nissana prairie 2,4 (rozsypał się różnicowy) i zajmuje mi miejsce. Może dziś to sprawdzę, mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2fast4you Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Na 100% synchronizator drugiego biegu- jezeli wyskakuje mozna to w bardzo latwy sposob spr wzucamy 2 i trzymamy po puszczeniu sprzegla i jedziemy nastepnie puszczamy jezeli wyskoczy to juz wszystko jasne!!! pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi