Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Trzaski dochodzace z walu badz tylnych kol E36

Nazar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Ostatnio sam szukalem problemu na forum bo mialem dziwne objawy ze przy ruszaniu czasami ale i w trakcie jazdy mialem dziwne szarpniecia i trzaski dochodzace jakby ze srodkowej czesci podwozia ale i z tylnego kola.Raz mialem wrazenie ze zachaczylem cos podwoziem.Pamietam ze ktos mial podobny problem z nieregularnymi szarpnieciami.W odpowiedziach wyczytalem ze to moze podpora walu ,ze moze tylne zawieszenie ze dyfer. Wiec drodzy przyjaciele wszystkie te przyczyne moga byc ale zacznijcie koledzy od najprostszej sprawy : U MNIE POPROSTU ( MAM TARCZO-BEBNY Z TYLU ) POPROSTU PĘKŁO MOCOWANIE SZCZĘKI DO ZWROTNICY( TEN MALUTKI BOLEC ZE SPRĘŻYNKĄ ) i szczeka w czasie jazdy sie tam kantowala. Ja poplakany chodzilem bo dopiero zrobilem cale tylne zawiecho z lozyskami a tu znowu problem.A sie okazalo ze to blachostka, godzina roboty...Pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy BMW......

To fakt, mi też wleciał do środka ten bolec, ale miałem większy problem, bo oryginalny się w tym miejscu nie trzymał, dziura wygniła na większy rozmiar i musiałem dobrać z innego auta. Robiłem to ponad rok temu,ale chyba fiat mi uratował życie wtedy. Konstrukcja taka sama,ale większy bolec,dwa talerzyki zabezpieczające i śmiga do tej pory. Ja skapnąłem się co jest grane jak to zaczęło trzeszczeć i podciągnąłem lekko ręczny, wtedy przestało.

To fakt, mi też wleciał do środka ten bolec, ale miałem większy problem, bo oryginalny się w tym miejscu nie trzymał, dziura wygniła na większy rozmiar i musiałem dobrać z innego auta. Robiłem to ponad rok temu,ale chyba fiat mi uratował życie wtedy. Konstrukcja taka sama,ale większy bolec,dwa talerzyki zabezpieczające i śmiga do tej pory. Ja skapnąłem się co jest grane jak to zaczęło trzeszczeć i podciągnąłem lekko ręczny, wtedy przestało.

To kolego miales szczescie bo mi wlasnie reczny dzialal normalnie,zadnej roznicy i to bylo najgorsze.Napisalem to bo ja juz mialem jechac sie porozgladac za poloskami,przegubami a jak wyszlo to byla totalna pierdola, ktorej wtedy jak szukalem wlasnie problemu na forum nie bylo...