Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

E36 M50B25 nie pali na 4-tym

NORBI230

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, koledzy powiedzcie mi czy duże Będę Miał Wydatki w związku z awarią mojej dotychczas niezawodnej "Babci". Problem jak w temacie, nie chodzi na 4-ym garze, wymieniłem świece, zamieniłem cewki i nic, cała rzecz stała się dzisiaj w trakcie jazdy. Nadmienię jeszcze, że kiedy na wolnych obrotach powoli dodaję jej gazu to tak jak by chodziła na wszystkich, przynajmniej takie mam wrażenie. Co to może być Co? Bo zaczynam się bać pytanie_bmw

Gość Mordulec
Problem jak w temacie, nie chodzi na 4-ym garze, wymieniłem świece, zamieniłem cewki i nic, cała rzecz stała się dzisiaj w trakcie jazdy.

Moze poprostu wtryskiwacz padł ? Jak sprawdziłes ze to akurat 4-ty cylinder klękł ?

Sprawdz przewody wysokiego

Tam są cewki na kazdej swiecy i nie ma przewodów WN

sonde lambda czy jest podlaczona

Awaria sondy nie wpłynie na prace jednego cylindra , tylko jak juz to wszystkich

Mordulec pytasz jak sprawdziłem, że to akurat na czwartym, a no zdejmowałem po kolei kostki z cewek i na czwartym po zdjęciu kostki nie było zejścia z obrotów, na pozostałych po zdjęciu kostki silnik tracił obroty, następnie zamieniłem cewki co by wykluczyć awarię w/w tj cewki nr 4 ale wciąż na 4-tym nie palił, zmieniłem raz jeszcze świece, ale bez skutku :(

NORBI230,

ale iskrę ma czy nie?

to że zamieniłeś cewki to nie oznacza że nie ma iskry

włóż świecę i zobacz czy ma iskrę

następnie mierzył bym ciśnienie na cylindrach

Mordulec napisał/a:

Moze poprostu wtryskiwacz padł

podpiszę się pod tym również. Jeśli wszystko inne sprawdzone.

a wtryski w bmw to raczej tak nie padają od razu i naprawde wtryski są mówic prawie nie do zabicia :wink:

Jutro będę sprawdzał czy jest iskra, gorzej jak się okaże, że się zawór wypalił, ale nie ma co się martwić na zapas :P

[ Dodano: 28 Lipiec 09, 07:06 ]

No i już wiadomo o co come on; nie dochodzi prąd do cewki, pytanie tylko co się uwaliło, cóż trza szukać dalej pytanie_bmw