Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Bojkot Orlenu - dołącz i Ty...1 sierpnia 2009

Forest

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie to nie ma sensu... :roll:

1.Ilu ludzi się do tego przyłączy? Kilka tys.?

2.Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju, co z tego że nie zatankujemy na Orlenie,jak zatankujemy na innej stacji,skąd kasa i tak trafi do PKN Orlen?

Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe.

2.Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju, co z tego że nie zatankujemy na Orlenie,jak zatankujemy na innej stacji,skąd kasa i tak trafi do PKN Orlen?

Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe.

zgadzam się z kolegą w 100%

Cytat :

Ludzie, zróbmy coś w końcu!!! Nie dajmy się tym złodziejom! To my, czyli klienci mamy tu najwięcej do powiedzenia! Bojkot Orlenu 01.08.2009 - wspaniała akcja, tylko musi się to rozejść po Internecie jak najdalej. Jeśli się uda choć w połowie, straty Orlenu spowodowane tą akcją będą wysokie. Zobaczą, że z klientami nie ma żartów, bo jeśli zobaczą naszą mobilizację, zaczną się z nami liczyć!

Podobna akcja - "W Anglii zrobiono bojkot na BP,poproszono aby przez jeden dzień ,nie tankować na stacjach BP w całym kraju i faktycznie BP milionowe straty a ceny paliw automatycznie spadły w dół.Do tego jednak trzeba pospolitego ruszenia.Zróbmy bojkot na PKN ORLEN i po kłopocie".

Może faktycznie macie rację i akcja nie ma sensu ale jesli jest mozliwośc zamanifestowania swego niezadowolenia z cen to ja w to wchodzę.A wy róbcie jak uważacie.

Gość Mordulec

zgadzam się z kolegą w 100%

To ze nie chcecie sie do tego dołaczyc potrafie zrozumiec , natomiast nie potrafie

zrozumiec tego czemu swoimi komentarzami zniechęcacie innych do tej akcji :?:

Nawet jesli to nic nie zmieni to tego typy bądz co bądz społeczne akcje jednoczą ludzi

w przeciwstawianiu się tej czy innej niesprawiedliwosci / naciągactwu ...

Ostatni taki zryw mielismy przy obalaniu komunizmu w latach 80tych a teraz juz takiej

akcji za cholere bysmy nie przeprowadzili aby pokazac nasz sprzeciw i nie dac się

robic w trąbe .... dlatego mamy rząd (obojetnie czy to SLD/PIS/PO/PSL) jaki mamy

za bajure płacimy tyle co w niemczech , mamy kolejki w urzędach / szpitalach itd itp

a dlaczego ?

bo nie potrafimy sie zgrac zeby zaprostestowac ... "ponieważ to i tak nic nie da" wiec

mamy bajure po 4,50 :|

Tukan napisał/a:

Typowo polskie podejście...

Ja się przyłączam i roześle info dalej.

Dokładnie tak jest jak pisze 5oul, jak widać małą przeszkodę lub cień niepowodzenia to PL rezygnuje.

Trzeba walczyć o swoje

Również przyłączam się do akcji, tym bardziej że u mnie są 2 stacje... 2x ORLEN i jak paliwo we Wro było po 4,6pln u mnie po 4,9pln i mam już tego dosyć.

Warto spróbować i zawalczyć :)

To Ja bede lepszy nie będę tankował aż mi paliwa zabraknie tylko jest problem ze juz mam żebraka który sie świeci :lol: uklon_bmw

Na orlenie i tak nie tankuje bo w mojej okolicy jest jeden i to super do du**... zamiast benzyny leje sie cos w postaci "szlamu" ale to juz inny temat.

Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju

No dobra zgadzam sie z tym ale moze malusieńki głosik dotrze tam gdzie powinien i paliwko staniej oooo ile tam by maiło stanic <bmw_3>

Takie akcje mi sie podobają,a ceny paliw to zawsze ciężka sprawa-czasy gdzie tankowałem malucha do pełna za 20zl nie wrócą ale trzeba podejmować próby hamowania nieuzasadnionych wzrostów cen paliw.

Z tego wszystkiego tyle dobrego że w całym kraju z Orlena najtańsze paliwo jest w Jelczu -Laskowicach(przynajmniej stan na 3dni temu) 4,10zl za u95.

Trochę info o akcji :

- http://www.mmlublin.pl/10369/2009/8/1/lublin-bojkot-orlenu-wypadl-slabo-wideo?category=news

- http://www.flota.v10.pl/Nieudany,bojkot,Orlenu,34137.html

Ponoć słabo wypadło, no ale... Ważne że akcja w miarę była głośna co może z czasem zaowocować w spadkiem cen na stacjach.

A wystarczyło by obniżyć akcyzę, która jest kolosalna i myślę że każdy będzie zadowolony - MY bo mniej zapłacimy za 1l i rząd bo stację sprzedadzą więcej paliwa czyli więcej $ wpadnie w mega dziurę budżetową ( jak i kieszeni osób na dobrych stołkach).