Forest Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Jak w temacie.Pod podanym linkiem info.W Wielkiej Brytanii zaowocowało to spadkiem cen paliw na stacjach benzynowych,warto spróbowac i u nas... http://www.wykop.pl/link/213283/bojkot-orlenu-kierowcy-zmobilizujmy-sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Wg mnie to nie ma sensu... :roll: 1.Ilu ludzi się do tego przyłączy? Kilka tys.? 2.Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju, co z tego że nie zatankujemy na Orlenie,jak zatankujemy na innej stacji,skąd kasa i tak trafi do PKN Orlen? Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazas4 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Wg mnie to nie ma sensu... :roll: 1.Ilu ludzi się do tego przyłączy? Kilka tys.? 2.Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju, co z tego że nie zatankujemy na Orlenie,jak zatankujemy na innej stacji,skąd kasa i tak trafi do PKN Orlen? Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe. zgadzam się z kolegą w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Cytat : Ludzie, zróbmy coś w końcu!!! Nie dajmy się tym złodziejom! To my, czyli klienci mamy tu najwięcej do powiedzenia! Bojkot Orlenu 01.08.2009 - wspaniała akcja, tylko musi się to rozejść po Internecie jak najdalej. Jeśli się uda choć w połowie, straty Orlenu spowodowane tą akcją będą wysokie. Zobaczą, że z klientami nie ma żartów, bo jeśli zobaczą naszą mobilizację, zaczną się z nami liczyć! Podobna akcja - "W Anglii zrobiono bojkot na BP,poproszono aby przez jeden dzień ,nie tankować na stacjach BP w całym kraju i faktycznie BP milionowe straty a ceny paliw automatycznie spadły w dół.Do tego jednak trzeba pospolitego ruszenia.Zróbmy bojkot na PKN ORLEN i po kłopocie". Może faktycznie macie rację i akcja nie ma sensu ale jesli jest mozliwośc zamanifestowania swego niezadowolenia z cen to ja w to wchodzę.A wy róbcie jak uważacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe. Typowo polskie podejście... Ja się przyłączam i roześle info dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Wg mnie to nie ma sensu... :roll: 1.Ilu ludzi się do tego przyłączy? Kilka tys.? 2.Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju, co z tego że nie zatankujemy na Orlenie,jak zatankujemy na innej stacji,skąd kasa i tak trafi do PKN Orlen? Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe. zgadzam się z kolegą w 100% To ze nie chcecie sie do tego dołaczyc potrafie zrozumiec , natomiast nie potrafie zrozumiec tego czemu swoimi komentarzami zniechęcacie innych do tej akcji :?: Nawet jesli to nic nie zmieni to tego typy bądz co bądz społeczne akcje jednoczą ludzi w przeciwstawianiu się tej czy innej niesprawiedliwosci / naciągactwu ... Ostatni taki zryw mielismy przy obalaniu komunizmu w latach 80tych a teraz juz takiej akcji za cholere bysmy nie przeprowadzili aby pokazac nasz sprzeciw i nie dac się robic w trąbe .... dlatego mamy rząd (obojetnie czy to SLD/PIS/PO/PSL) jaki mamy za bajure płacimy tyle co w niemczech , mamy kolejki w urzędach / szpitalach itd itp a dlaczego ? bo nie potrafimy sie zgrac zeby zaprostestowac ... "ponieważ to i tak nic nie da" wiec mamy bajure po 4,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Tukan napisał/a: Niestety-u nas taki "strajk" się nie powiedzie,i nie ma sensu...Chyba,że połowa kraju by w tym dniu nie tankowała,ale to niemożliwe. Typowo polskie podejście... Ja się przyłączam i roześle info dalej. Dokładnie tak jest jak pisze 5oul, jak widać małą przeszkodę lub cień niepowodzenia to PL rezygnuje. Trzeba walczyć o swoje Również przyłączam się do akcji, tym bardziej że u mnie są 2 stacje... 2x ORLEN i jak paliwo we Wro było po 4,6pln u mnie po 4,9pln i mam już tego dosyć. Warto spróbować i zawalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 To Ja bede lepszy nie będę tankował aż mi paliwa zabraknie tylko jest problem ze juz mam żebraka który sie świeci :lol: uklon_bmw Na orlenie i tak nie tankuje bo w mojej okolicy jest jeden i to super do du**... zamiast benzyny leje sie cos w postaci "szlamu" ale to juz inny temat. Przecież Orlen jest głównym dostawcą paliw i właścicielem większości stacji w tym kraju No dobra zgadzam sie z tym ale moze malusieńki głosik dotrze tam gdzie powinien i paliwko staniej oooo ile tam by maiło stanic <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Takie akcje mi sie podobają,a ceny paliw to zawsze ciężka sprawa-czasy gdzie tankowałem malucha do pełna za 20zl nie wrócą ale trzeba podejmować próby hamowania nieuzasadnionych wzrostów cen paliw. Z tego wszystkiego tyle dobrego że w całym kraju z Orlena najtańsze paliwo jest w Jelczu -Laskowicach(przynajmniej stan na 3dni temu) 4,10zl za u95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Również przyłączam się do akcji, kropelka do kropelki i się uzbiera. JA mogę obiecać że na 100% nie będę się tankował na Orlenie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike90 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 i ja się dołączam i rozsyłam dalej. Tak jak ktoś napisał wyżej - komuna też była nie do ruszenia... . Rafineria jak im nie schodzi codziennie iles tam litrów paliw, mają duże straty także myślę, że akcja jak najbardziej zaj...a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel 316 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Ja zwykle bojkotuje Orlena :mrgreen: tankiue na jedynej w promieniu niemal 100km. stacji Neste paliwko niemal o 50r. tańsze niż na Orlenie!!! Rozumiem, że muszą zarabiać, ale aż tyle???? Popieram bojkot <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Forest ktoś by pomyślał że pracujesz LukOil'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szajbaa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 popieram przyłączam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Pamiętajmy, że dzień zagłady Orlenu już jutro Tankować dzisiaj auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Pamiętajmy, że dzień zagłady Orlenu już jutro Tankować dzisiaj auta to dzisiaj im zysk skoczy, a jutro spadnie :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 POPIERAM W 100% nie będę dawał zarabiać tym złodziejom !!!! <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 a wiecie ze spolka Orlen nalezy do skarbu panstwa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 mimo że nie tankujemy na orlenie to i tak większość jeździ na ich paliwie a poza tym wszystko co państwowe to droższe :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 ja nie tankuje nigdy na orlenie bo porostu nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 O akcji zrobiło się głośno i w tym dniu na każdej stacji Orlenu którą mijałem były hostessy rozdające jakieś ulotki.Czyli jednak jakiś skutek akcja odniosła.Przynajmniej Orlen ją wogóle zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Trochę info o akcji : - http://www.mmlublin.pl/10369/2009/8/1/lublin-bojkot-orlenu-wypadl-slabo-wideo?category=news - http://www.flota.v10.pl/Nieudany,bojkot,Orlenu,34137.html Ponoć słabo wypadło, no ale... Ważne że akcja w miarę była głośna co może z czasem zaowocować w spadkiem cen na stacjach. A wystarczyło by obniżyć akcyzę, która jest kolosalna i myślę że każdy będzie zadowolony - MY bo mniej zapłacimy za 1l i rząd bo stację sprzedadzą więcej paliwa czyli więcej $ wpadnie w mega dziurę budżetową ( jak i kieszeni osób na dobrych stołkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi