Skupa Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam Od tygodnia mam pewien problem z zegarami w E30 i potrzebowałbym porady co zrobić, otóż; po odpaleniu samochodu nie mam wskaźnika temp.,wskaźnika paliwa i obrotomierza, wszystkie wskazówki leżą i nie mają zamiaru się ruszyć czy jest na to jakiś sposób? czy da się to naprawić? czy trzeba wymienić zegary? Jak cokolwiek wiecie w tym temacie to proszę pisać :wink: Pzdr PS: Jeśli temat był poruszany i został rozwiązany to proszę o linkę do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Wyglada jakby cale zegary padly. Sprawdz wtyczki ktore dochodza do zegarow. Generalnie prawa wtyczka = prawa strona zegarow lewa wtyczka = lewa strona zegarow. Zegary w E30 lubia padac bo jest duzo elektroniki. Jak wtyczki sa ok zobacz co sie w srodku dzieje rozbierz przeczysc sprawdz styki przejscia itd itp. Jesli to nic nie pomoze wymien na nowe koszt ok 50zl . Pisze Ci co ja bym zrobil.... <bmw_1> ja kiedys tez walczylem z zegarami i niestety sa silniejsze niz zwykly czlowiek uklon_bmw uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skupa Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Problem rozwiązany :wink: Zrobiłem błąd bo zacząłem od "dupy" strony czyli od sprawdzenia i ewentualnej naprawy zegarów a wyszło na to, że po prostu strzelił bezpiecznik odpowiedzialny za te wskaźniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Ah ta naprawa E30 ja tak mialem ostatnio z oswietleniem calej deski rozdzielczej.. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi