PiterOKL Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 podczas powrotu ze zlotu w nysie (niedziela) brakło mi gazu, wiec jak kazdy sie domysla przelaczylem na benzyne i tu zaczely sie problemy... auto zaczelo zwalniac, szarpac, zredukowalem z 5tki do 3ki i but, auto szarpalo i powoli przyspieszalo, dopiero kolo 4tys zaczelo wciskac w fotel. no ale ok, jade dalej, troche szarpie ale jedzie... zajechalem na stacje po gaz, auto ledwo odpalilem, przelaczylem na gaz i bez problemow dojechalem do domu. dzis probowalem odpalic auto na benzynie - niestety bez skutku... kreci rozrusznik i nic wiecej... no wiec pomyslalem ze to cos z ukladem paliwowym (na gazie dobrze chodzi). zabralem sie za bak... pompa chodzi dobrze, nie przerywa. w baku w 10litrach benzyny mialem 1litr wody :shock: wszystko wypuscilem, zalalem czystej benzyny i powinno byc ok... powinno... bo nie było! wiec ''poszedlem'' dalej i zabralem sie za filtr paliwa... wlalem do niego benzyny, wlaczylem kompresor i wydmuchalem... oczywiscie brud (czarna ciecz). plukalem tak dlugo az sie wyczyscil (wiadomo ze nowy bylby lepszy, ale ten tez juz jest czysty). no wiec wszystko zlozylem, auto odpalam i co? nie odpala... wydaje mi sie ze wtryski są zawalone brudem lub/i wodą i przez to auto podczas jazdy szarpalo, nie przyyspieszalo. dodam ze od pewnego czasu moje auto roznie chodzilo na benzynie, raz jak szalone rwalo do przodu, a czasami szarpało. gdyby to byl uklad dolotowy lub zapłonowy to na gazie by nie chodzil, prawda? a na gazie chodzi dobrze. nie jestem mechanikiem i swoją teorie obstawiam jedynie na przypuszczeniach. co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 jeśli był by to zapłon lub dolot to na 100% na gazie nie chodziło by równo, instalacja gazowa jest bardziej czuła od benzyny. Trudno powiedzieć co to dokładnie może być. A Ty masz gaz sekwencyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 pawelorzechowski, wlasnie odpalilem auto. krecilem jak glupi az załapał. na niskich chodzil nierowno wiec przegazowalem pare razy i teraz chodzi idealnie równitko. nie odpalal bo caly oklad paliwowy byl czyszczony wiec trzeba bylo krecic zeby paliwo po calym ukladzie sie ''rozprowadzilo''. temat mozna usunac, auto chodzi swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi