woz Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam! Pytanko. Mam u siebie oslone tlumika ktora lata jak glupia. Ona juz cala jest zdewastowana i zastanawiam sie, czy probowac ja jakos zamocowac Bog wie jak, czy mozna ja smialo wywalic? Rozumiem, ze glowna funkcja tej oslony jest oddzielenia kabiny od spalin (w razie nieszczelnosci) i temperatury? a skoro uklad jest zdrowy, mozna ja po prostu wywalic i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 U siebie też chciałem ją wywalić (była zdewastowana przez życie), ale mechanik mi powiedział że lepiej to zostawić. Zawsze to mniej ciepła trafi do kabiny. Mocowanie tej osłony powinno być na takie wkręty, jeśli masz je połamane czy ich po prostu już nie ma, spróbuj ją zaczepić na opaski zaciskowe (tylko nie te najcieńsze). U mnie to zdało egzamin, wizualnie też było ok bo opasek nie było widać. Oczywiście można kupić te wkręty i zrobić to oryginalnie, ale... Decyzja należy od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi