Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Sliczne e32 co sadzicie?

Tomaszeks_88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przegladalem ostatnio allegro i moim oczom ukazala sie sliczna siodemka.

http://www.allegro.pl/item685196234_koneserskie_e32_v8_3_0_lpg_gwarancja_wawa.html

i mam kilka pytan czy ta sidemka jest warta tych pieniedzy?

jak jest z awaryjnoscia tych modeli oraz czy czesci nie kosztuja majatku?

a moze juz ktos kiedys widzial te auto i procz wygladu nie jest zbyt wiele warte i nie watro go ogladac?

Wedlug mnie jest sliczna i jakby byla za 10tys zl to juz bym jechal...:D

Gość Mordulec
Witam przegladalem ostatnio allegro i moim oczom ukazala sie sliczna siodemka.

http://www.allegro.pl/item685196234_koneserskie_e32_v8_3_0_lpg_gwarancja_wawa.html

i mam kilka pytan czy ta sidemka jest warta tych pieniedzy?

jak jest z awaryjnoscia tych modeli oraz czy czesci nie kosztuja majatku?

a moze juz ktos kiedys widzial te auto i procz wygladu nie jest zbyt wiele warte i nie watro go ogladac?

Wedlug mnie jest sliczna i jakby byla za 10tys zl to juz bym jechal...:D

Faktycznie wygląda na zadbaną :wink:

-szara skóra mi srednio leży ale ok

-cena wywindowana troche przez te felgi (pewnie z oponami to koło 3-4 tys kosztuja)

-gosc przynajmniej nie sciemnia w opisie auta

-przebieg 300tys jak najbardziej realny

-brak fotek silnika , z zewnatrz ładne fotostory ale chociaz jedno by mógł wrzucic

-NOWE ZAWIESZENIE to tez pojecie dosc szerokie i nie wiadomo co ma na mysli

ale jesli wymienił wszystko to pare zł w to wpakował

No i na koniec podstawowa sprawa , TO JEST V8 MANUAL , ciezko znalezc cos

przyzwoitego w takiej konfiguracji ja szukałem prawie rok czasu :lol:

Moim zdaniem zobacz jak sie gosc zachowa jesli zainteresujesz sie autem bez tych

chromowanych felg , na ile wycenia auto , aha i gazownia do V8 to tez spory wydatek

w okolicach 3,5tys zł

wiec skoro pisze ze wszystko jest TIP TOP i jakby oddał tak jak stoi ze wszystkim za

13tysiaków to mysle ze stałbys sie jednym ze szczesliwszych posiadaczy E32 bmw_beer

Jeżeli wszystko co napisał jest prawdą ze szczególnym wskazaniem na bezwypadkowa przeszłość auta, pomijając odpustowe felgi, radyjko i silnik który moim zdaniem bardziej nadaje się do e34 i w dodatku jest wzbogacony o LPG to cena nie jest wygórowana i na pewno ktoś tyle za nią zapłaci bo jak wiadomo o e32 w dobrym stanie jest naprawdę trudno.

po chwili euforii spadlem na ziemie jak zobaczylem ile by mnie ubezpieczenie wynioslo :(:( Ale nie poddaje sie pojade jeszcze do niemiec zobacze ile tam kosztuja takie autka. Ale jeszcze nikt nie napisal jak jest z awaryjnoscia i wytrzymaloscia tych samochodow??

Ja gdybym miał kase bez chwili wachaia kupiłbym siódemke uklon_bmw

A ta dodatkowo wygląda świetnie,chociaż troche inaczej bym ją zrobił..

silnik który moim zdaniem bardziej nadaje się do e34

Czemu?Słaby jest?Przecież słabsze (z katem) 3,5 jeździ zaj***ście. :)

Ladne te nogi, choc na moj gust troche za chude :mrgreen: Autko ladne, ale te felgi moim zdaniem nie pasuja do niego. Kidys widzialem taka w Niemczech, w Trier za 850 euro, ale troche podniszczona, ale i tak byloby taniej ja wyszykowac, bo motor i blachy byly OK. Czekalem, az facet zejdzie z ceny, ale ktos ja kupil. Zauwazyliscie, ze sa dwie rozne tablice rejestracyjne? pytanie_bmw

V8 M60 i 7er to nie zestaw do fisiowania choć żwawo ciągnie bude i używany z głową przez draiwera może być przekazywany z pokolenia na pokolenie:)Awaryjność silnika to mysle że nie duża bo te silniki nie są wyżyłowane i według mnie są długodystansowcami. Elementy auta zużywają sie adekwatnie do stylu jazdy i stanu dróg lub czasem nadchodzi ich kres a ceny części porównywalne z innymi bmkami np serii 5er także nie ma się co przerażać.Przebieg 300000 nie powinien działać na minus bo to jest teraz norma w ktorej kupuje sie e32 z tych rocznikow(ludzie normalnie je użytkują a nie trzymaja w garażu co może świadczyć o akceptowalnych wydatkach).

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bqvemppcy3dn

zawsze mozesz kupic cos takiego i poroic na swoj gust...chyba ze nie lubisz automatu...podana cena jest do negocjacji :)

Cena tej szarej BMW jest powiem szczerze wysoka, ostatnio byłem w DDR i RFN-ie :)Widziałem ładne 7er za kwoty ok 1000e, do tego dochodzą koszta transportu, i rejestracji, ubezpieczenia ( a po wyżej 2000cm3 płaci sie nie mało- jakos 13,7% akcyzy od wartości), a samochody za 50e czy 100e - "okazje" przeszły do lamusa.

Szukałem sobie i stwierdziłem że można terz wyrwac cos ciekawego w polsce i wyrwałem E34 525 TDS Touring

Czarna 7er (z Allegro) pierwsza klasa jak w temacie "kozacka" pasuje do niej.

Jesli chcesz kupić taki środek transportu, to ja bym sie bardziej jej przyglądnął.

( a po wyżej 2000cm3 płaci sie nie mało- jakos 13,7% akcyzy od wartości)

18,6... ;( a ponoć akcyza to bezprawie było i KE nakazało zniesienie,więc czemu znowu -i to większa-jest?

Szukałem sobie i stwierdziłem że można terz wyrwac cos ciekawego w polsce i wyrwałem E34 525 TDS Touring

Wbrew pozorom w PL można znaleźć,ale trzeba poszukać ;)

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bqvemppcy3dn

zawsze mozesz kupic cos takiego i poroic na swoj gust...chyba ze nie lubisz automatu...podana cena jest do negocjacji :)

Cena tej szarej BMW jest powiem szczerze wysoka, ostatnio byłem w DDR i RFN-ie :)Widziałem ładne 7er za kwoty ok 1000e, do tego dochodzą koszta transportu, i rejestracji, ubezpieczenia ( a po wyżej 2000cm3 płaci sie nie mało- jakos 13,7% akcyzy od wartości), a samochody za 50e czy 100e - "okazje" przeszły do lamusa.

Czarna 7er (z Allegro) pierwsza klasa jak w temacie "kozacka" pasuje do niej.

Jesli chcesz kupić taki środek transportu, to ja bym sie bardziej jej przyglądnął.

ja tam nie wierze w takie cany 500 / 800 / 1000€ nigdy nie widzialem, chyba ze złomy. Za dobre auto w DE trzeba zapłacić i nierzadko wychodzi to drożej jak w Polsce, ale jest druga strona medalu... (mówię z mojego doświadczenia) brak roczarowań i niespodzianek oraz conajmniej rok jazdy bez dokładania (oleje, klocki itd. o tym nie mówię). Jak wiecie gdzie to chętnie pojadę po E32 za 800 - 1000euro. pozdro

Jak wiecie gdzie to chętnie pojadę po E32 za 800 - 1000euro.

Ta o ktorej pisalem stala w Trier, wnetrze bardzo zniszczone,ale i tak bylo warto. Nie byla wystawiona w internecie,ale stala u turasa. To bylo dawno,bo rok temu, ale okazje sie trafiaja.

IMPORTER zwracam honor...w sobote wrocilem z Monachium no i stoja tam po 800 -1000 euro przeróżne BMW oczywiście u handlarzy, ale powiem CI, że żadnej z nich bym nie chciał...totalny złom...ja wolę więcej zapłacić i nie brandzlować się z wymienianiem wszystkiego od A do Z renowacją itd itp. Patrzyłem na E32 88rok biała automat 3litry od dziadunia....synowie chcą sprzedać bo ojciec zmarł 1499euro, ale oprocz niebieskiego wnętrza i elektr, szyb to golutka....smieszny jedynie przebieg 178 tys i po stanie auta widać było, że raczej nie było dużo jeżdzone

Juz kiedys pisalem na temat handlarzy z okolic Monachium,ze nie mam najlepszego zdania o nich. Oczywiscie sa wyjatki. Ta ktorej tak zaluje byla z 1992roku 750. Stala u tego Turka, ale nie mial jej wystawionej w internecie http://www.autoscout24.de/CustomerArticles.aspx?cid=dqcgsk1rpl&asrc=bqaioozspous&aid=bqaioozspous&results=20&desc=0&sort=make . Pracuje w niemczech i czasami przywoze cos na lawecie, zeby troche dorobic, ale musze przyznac, ze ten zarobek to raczej jest tylko za prace jaka trzeba wlozyc w auto, zeby sprzedac, bo jezeli jest w b.dobrym stanie to najczesciej duzo drozsze niz u nas.

masz w 100% racje, tam za dobre auto trzeba dobrze zaplacic i liczyc na to, ze trafi sie gosc, ktory doceni stan auta, a nie bedzie sie sugerowal tylko cena na allegro, bo oferta ofercie nie jest rowna i wiele razy sie o tym przekonalem. ale wiekszosc woli zlepa z Polski (UWAGA DUZE UOGOLNIENIE) za 2 tys mniej juz zarejestrowanego i oplaconego, co potem doloza to juz niewazne <bmw>