pawelo Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 mam mały dylemat,ale na wstępie zaznaczę ze audiofilem to ja nie jestem http://www.allegro.pl/item673299867_clarion_db288rusb_mp3_cd_usb_pendrive_rzeszow.html#gallery http://www.allegro.pl/item676318921_alpine_cde_9874rr_aux_mp3_4x_rca_dealer.html#gallery http://www.allegro.pl/item677835361_sony_cdx_f7750s_uzywany_w_bardzo_dobrym_stanie.html#gallery http://www.allegro.pl/item674457703_pioneer_deh_p3000ib_nowe_idealny_ipod.html#gallery a moze cos innego w podobnej cenie :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja bylem zawsze za tym zeby wkladac to co fabryka dala. Czyli np jakies ladne rds cd bmw business, do tego jakas zmieniarka do bagaznika jesli radio nie jest na plyty i ewentualnie wzmacniacz. Samochod w srodku sie calkowicie inaczej prezentuje (wyswietlacz w radiu taki sam jak np na zegarach i kompie. Dobre sie to komponuje) http://allegro.pl/item660981096_bmw_e46_radio_cd_business_cd_nowe.html#gallery Nie wiem czy ten akurat pasowalby do e30, wzialem pierwszy lepszy przyklad z allegro. Ale ogloszen jest mnostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 tych radijek co pokozales wybral bym najbardziej alpine osobiscie nie mam ale slyszalem ze nawet dobrze graja,a drugie to ten clarion mialem kiedys byl niezly ale polecam osobiscie alpine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A ja osobiście poleciłbym odwrotnie, z tych co podałeś to clarion. Miałem model alpine CDE i grał tak sobie (ostrzył górę) wymieniłem na clariona tylko dxz389 i może nie jest hi fi, ale przynajmniej gra neutralnie tzn. nic nie uwypukla. Poza tym USB i mpetruchy w 320 kb/s i wielka wygoda. Niektórzy powiedzą, że audio i mp3 to pomyłka, ale ja twierdzę, że auto jest na tyle niedoskonałym miejscem do odsłuchu, że tą "stratę" i tak ciężko wyłapać. Alpine tylko CDA, ale nowa to minimum 800 zł z USB. Za 400 zł masz DXZ388 (to samo co 389) -podświetlenie niestety niebieskie i do BMW nie pasuje, reszta jakby fabryka wypuściła. Znawcy tematu powiedzą Ci, że do 600 zł to wszystko gra tak samo i bierz co Ci się bardziej podoba, a ja twierdzę, że clarion bije je trochę, a już na pewno taniego pionera (miałem) i alpinę (miałem). Wszyscy jak usłyszą "Alpine", to jak zaczarowani twierdzą, że super, hiper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a ja osobiście mam Alpine CDA-9852RB i nie narzekam, juz ponad dwa lata śmiga w moim autku. Tylko że cena zakupu 2 lata temu 900zł Teraz warte może 250zł. Clariona ostatnio mojemu koledze polecił sprzedawca i jest strasznie zawiedziony. To radio za ladnie nie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja kupiłem niedawno radio Pioneer-a model DEH-P6000UB i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Ma prawie wszystko jak USB, wyjście pod iPod, pilot, MOSFET 50x4 itp ( http://www.megamedia.pl/radioodtwarzacz-cd-pioneer-deh-p6000ub.php ). Polecam to radyjko - nowe kosztuje ok 700pln. Do tego dokupiłem za 60pln 3 lata gwarancji i w sumie mam 5lat Jedyny minus dla mnie to podświetlenie, które jest niebieskie - ale nie wygląda źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a ja osobiście mam Alpine CDA-9852RB i nie narzekam No gdyby chciał kupić CDA, to bym nie odradzał, ale CDE :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekjawor Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Najlepsze radia to kenwood. Wygrywają wiekszość konkursów i cena jest ok. Sam mam kenwooda i polecam. Nie zniekształca basu przy głosniejszym słuchaniu i jest najczystsza barwa dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Nie zniekształca basu przy głosniejszym słuchaniu i jest najczystsza barwa dźwięku. Tu dużo zależy też od głośników, bo na kiepskim sprzęcie nawet najlepsze radio będzie źle grało. Kenwood to dobra firma, ale często spotykana usterka (czy wada) to głośno chodzący mechanizm "wsysania i wypluwania" cd - info od sprzedawców w sklepach (niepotwierdzone przez "eksperta" ). W sumie to każde radio z wyższej i najwyższej półki jest bardzo dobre, tylko zależny czego oczekujemy od radia... Jedni będą się patrzeć na parametry, a drudzy na jego wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja mam zamontowaną Alpine CDE 9882i kupiłem ją w zeszłym roku za około 800zł do tego mam suba Alpiny i wzmaka alpiny + seryjne głośniki jak ładnie się poustawia to efekt jest fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ja mam zamontowaną Alpine CDE 9882i kupiłem ją w zeszłym roku za około 800zł do tego mam suba Alpiny i wzmaka alpiny + seryjne głośniki jak ładnie się poustawia to efekt jest fajny... Popieram kolege.Ja mam ogolnie chopla na temat sprzetu( oczywiscie proporcjonalnie do zasobow portfela) .Przez moje auto przelecialo juz z tuzin radyjek. I ogolnie kazde radio oprocz kolegi co poleca fabryke:) jest dobre. Ale sklasyfikowalbym tak i tu tez zaznaczam ze nie porownujcie Alpine za 300zl do np.Pionka za 2000zl bo to dwa rozne swiaty.Zalozmy ze radia sa w podobnej cenie. Na pierwszym miejscu stawiam: 1. Alpine- moze ustepuje pionkowi pod wzgledem ustawien ale te radio wyciaga nawet z fabrycznych glosnikow wszystko co idzie przy czym ma najglebszy bas i najczystszy sopran przy czym nie przesterowuje glosnikow przy glosnym graniu. 2.Pioneer-multum ustawien i fajny dzwiek( potrojny loudness) tyle ze sam niewiem jak ale spalilem na tym radiu 2 komplety gwizdkow i to na zwrotnicach( fakt ze zamocno podkrecilem sopran). 3.Kenwood-ogolnie te radyjka graja swietnie nawet te z najnizszej polki-dzwiek na rowni z Alpina.Jedynie(kwestia gustu) stylistyka srednia. 4.Clarion- stare modele jaknajbardziej ale nowe to sorki-wyglad"klocki lego" a dziwiek juz nie to co kiedys. A jezeli mialbys kupic cos bardziej pospolitego to odradzam SONY-poza wygladem te radio gra nie lepiej niz Safari.Juz lepiej kupic JVC. PS.A dla kolegow melomanow pytanko:) Ciekawe czy wiecie co to jest Nakamischi??? To jest wlasnie pierwsza liga.Moze wyglad sprzed 10 lat ale to jest klasa sama w sobie. I prosba:) Nie bluzgac mnie tu.Poprostu to moja prywatna opinia ktora zostala stestowana na tym samym aucie i tych samych glosnikach.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ciekawe czy wiecie co to jest Nakamischi??? Powiem jedno. Nakamichi to najwyższa z możliwych półek. Miałem przyjemność poznać człowieka który jest inż. i projektuje ten sprzęt. Niski Japończyk, ale chłop ma łeb jak hipermarket. Tam nie ma kompromisów. Używane radyjka za 1tys zł grają lepiej niż innych marek za 2,5tys zł. Testowałem 5 modeli i każde (dosłownie każde) powalało brzmieniem. Nie ważnie jakie głośniki były podpięte do radia... poprostu poezja brzmienia. Odważe się powiedzieć, że jest to sprzęt audiofilski. I tak jak jest w tym światku przyjęte, nie ważne jak sprzęt wygląda tylko jak brzmi, a to Nakamichi opanowało do perfekcji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam.Ja wymienilem ostatnio swoje org cd bmw professional na http://www.alpine-europe.com/poland/products/details/digital-media-receiver/ida-x305.html i byłem zalamany szkoda bylo kasy wiec sie wkurw i zdemontowalem boczek drzwi i coz widze glosniczek jak w telewizorze sprzed lat ze smiechu sie prawie poplakalem. A wiec kupilem dwa tanie jak na tą firme zestawy http://www.focal-fr.com/ focal Access1 165 A1 teraz to sama przyjemnosc sluchania takze glosniki to podstawa jak zaznaczyl kolega "AWV" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 teraz to sama przyjemnosc sluchania takze glosniki to podstawa "Złej baletnicy to i rąbek u spódnicy"... Jeśli radio jest dobre to nawet na średniej jakości głośnikach zagra dobrze. Co do twojego zakupu radio fajnie zbajerowane ale brzmienie nie jest rewelacyjne, za to głośniki... miód! Znam tą firmę bardzo dobrze i wiem co ich głośniki potrafią nawet te z "dolnej" półki. Polecam również głośniki Bose jeśli ktoś ma zamiar wymieniać u siebie. darioital, mogę wiedzieć gdzie kupowałeś te głośniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 teraz to sama przyjemnosc sluchania takze glosniki to podstawa "Złej baletnicy to i rąbek u spódnicy"... Jeśli radio jest dobre to nawet na średniej jakości głośnikach zagra dobrze. Co do twojego zakupu radio fajnie zbajerowane ale brzmienie nie jest rewelacyjne, za to głośniki... miód! Znam tą firmę bardzo dobrze i wiem co ich głośniki potrafią nawet te z "dolnej" półki. Polecam również głośniki Bose jeśli ktoś ma zamiar wymieniać u siebie. darioital, mogę wiedzieć gdzie kupowałeś te głośniki? Kupiłem w austrii ale sa na allegro i tu http://www.jtp.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=2&man_id=12&subcat_id=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Kupiłem w austrii ale sa na allegro i tu http://www.jtp.pl/JTP/car...=12&subcat_id=7 Dzięki za info, przy jakiejś okazji chętnie posłucham jak gra ten zestaw bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 jak jest z podłączeniem takiego radia w e36,czy ono w ogóle wejdzie na szerokość :?: http://allegro.pl/bmw-business-lift-oryginal-e87-e90-i1206348524.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 BMW miało zawsze jakieś inne swoje kostki w radiach ale są do kupienia przecież przejściówki na iso wiec kłopotu nie będzie. Pewnie zabespieczone jest kodem-sprzedający ma podać-jak nie to dolicz 50-100pln do interesu. Kieszeń 1DIN ale panel profilowany i nie wiem jak to będzie na kokpicie wyglądać.Albo wycinanka kokpitu(ble)albo go nie wsuniesz do końca i będzid odstawał i sie telepał. Ja niedawno dostałem clariona CZ509ER-gra bardzo przyzwoicie lepiej niż poprzedni Pionek a wyświetlacz dwu wierszowy i wszystko w podświetleniu bursztynowym jest rewelacyjnie zgrane z kokpitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi