Szyms91 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam wszystkich to mój pierwszy post! Mam BMW E36 1991r z silnikiem 1.8 i chyba 135 koni i chciałbym się owiedzieć ile takie autko może pociągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mam BMW E36 1991r z silnikiem 1.8 i chyba 135 koni i chciałbym się owiedzieć ile takie autko może pociągnąć? Jak będziesz o nią dbał to pociągnie do conajmniej 600tys km A tak na serio, to V-max jest zależny od bardzu wielu czynników łącznie z tym czy masz większe czy mniejsze ciśnienie w kołach, czy jedziesz pod wiatr i czy nie przeraża Cię wizja awarii hamulców lub zawieszenia przy prędkosciach powyżej 150km/h. Szerokości <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mam BMW E36 1991r z silnikiem 1.8 i chyba 135 koni 135KM ? Dziwne troszkę Ciężkie pytanie zadałeś bo raz, że pociągnie tyle co napisał 5oul, a dwa wszystko zależny od silnika (czy był już robiony) i w jakim jest stanie technicznym. Dbaj o motor (jak i o karoserię, zawieszenie) a długo ci posłuży. Staraj się usuwać usterki zaraz bo ich pojawieniu (pierwsze objawy). A jaki V-max osiągniesz... zależy wszystko od stanu auta. Ja miałem 320i z 1991 roku i max jechałem nim 215km/h. Żeby wskazówka poszła wyżej potrzebowałem górki (zjazdu z niej) albo takiego wiatru jak Małysz miał w plecy przy zjeździe ze skoczni gdy bił rekordy Myślę, że ty masz 318is (który powinien mieć 140KM) więc z 200 powinno pójść (w teorii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 zalezy tez od przelozenia dyferencjalu. moja 320i na przelozeniu 4.10 poszla 200 i jak widac na fotce, koniec obrotow byl bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 325i rozbujałem na A4 do 230 km/h ale wskazania prędkościomierza zależą chociażby od wielkości felg inne będzie na 15stkach inne na 18stkach także od wysokości opon i oczywiście od czynników które już koledzy opisali <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyms91 Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 To jest BMW E36 1991r. Silnik został wymieniony z 1.6 na 1.8 od jakiejś innej Beemki. Właśnie nie wiem jakiej. Bo auto otrzymałem od ojca który zbytnio się nie interesuje tymi sprawami, poprostu kupił silnik, jeździ i jest zadowolony. ten silnik jest z 1994r jest to 1.8 ale koni to nie wiem dokładnie ile ma. Niedługo zamieszcze zdjęcia auta to będzie wszystko wiadome. Powiem jedno buda ma 18 lat i jestem zadowolony, nic nie jest przytarte nic nie klekocze. Naprawdę solidne te samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja swoją E36 1,6 z 93r sedan, pociągnełem 180km/h na A4 na prostym odcinku z oponą przód 225/45/17 i tył 245/40/17- ciśnienie w kołach 2,1 i 2,3. Silnik jak się nie myle ma chyba 106km- są różne źródła i róznie piszą. Rozbujać ją ciężko, ale później to już sie toczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 A więc katalogowo: Jeżeli chodzi o 140 konną 318is z silnikiem M42 poleci 213 km\h 113 konna 318i z silnikiem M40 poleci 198 km\h Te wyniki można przyjąć z przymróżeniem oka - ja mam katalogowo 188 km\h, ale po dłuuuuugim bujaniu doszedłem do 200 km\h na A4 Silnik jak się nie myle ma chyba 106km- są różne źródła i róznie piszą. 316i miały 100 (silnik M40) lub 102 (M43) qnie mechaniczne :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 316i z manualem powinno wg katalogu pójść 195kph ... ale ... - liczniki pokładowe przekłamują o 5-10%, co przy prędkościach rzędu 200 robi się już ok. 20kph - zależy na jakich kołach - wiadomo - różna średnica + ta sama prędkość kątowa = różną prędkość liniową... - zależny co się wiezie czy własne siedzenie na prawie pustym baku czy rodzinę, psa, pół dobytku i bak zalany pod korek... - zależy czy z góry, pod górkę, a nawet z wiatrem czy pod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Hmm tak sie zastanawiam po co tak szybko jezdzic:P Ja od kiedy mam to auto to nawet mnie nie kusiło żeby sprawdzić ile ono jedzie:) Ostatnio jak jechaliśmy do Kamienia Śląskiego na zlot to około 190km/h i można jeszcze było bujać. Osobiście uważam że bezpieczniej dla Ciebie będzie gdybyś osobiście max prędkości nie sprawdzał. Chyba że jesteś pewny, że Ci się nic nie rozleci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Przede wszystkim katalogowe wartości podają wg.testów jakie wykonują na określonym odcinku drogi,tzn. np.mają 4km do rozbujania auta i jesli pojedzie 200km/h to tak wpiszą w katalogu, a wiadomo że na autostradzie gdzie mamy np.10 czy 20km prostej drogi(nie w Polsce,bo tu wylecieć w powietrze można) to autko da się rozpędzić do wyższej prędkości. A znowu jeśli jest nie do końca sprawne,coś obciera,tłumik połatany w 10miejscach, w dwóch oponach brakuje powietrza, paliwo zawiera 20% wody itd.itd., to nie ma co liczyć na osiągnięcie nawet katalogowych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi