woz Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam Czeka mnie wymiana tlumika koncowego (i wkrotce prawdapodobnie srodkoego) w mojej 530 bo ostro juz dmucha i brzmi jakbym jechal autobusem a nie beemka. Juz mialem tlumik zamowiony, ale okazalo sie, ze kolesiowi sie cos pochrzanilo i do mojego modelu (z silnikiem V8) po prostu ich nie produkuja (Polska firma z Ostrowa, juz zapomnialem jak sie nazywa - maja polskie odpowiedniki. Sprawdzone, dobre i jedna trzecia ceny co np Walker). Za Walkera do siebie za sam koncowy czekalby mnie wydatek w okolicach 950zl :shock: No i poszperalismy troche bardziej, nawet bralem pod uwage od 730 R6 (bo wg katalogu tlumiki sa niemalze identyczne, ale nie wiem jakby to wyszlo w praniu..), no i oczywiscie ich tez nie produkuja wiec klops Znalazla sie jeszcze inna firma Polska (tlumik koncowy okolo 320zl), ale koles od zakladu mocno odradzal mowiac ze nie raz sie na nich przejechal i ze dowiedzial (od pracownika z ich firmy) sie ze czesto stosuja stare blachy w srodku tlumika, no i efekt taki ze masz uklad do wymiany po roku :? A wiec moje pytanie, czy sa jakies inne odpowiedniki ktore pasowalyby do e34 530 V8? Nie zalezy mi na blyszczacym tlumiczku, a napewno nie na glosnym (ewentualnie widlasta moze lekko burczec.. :twisted: ). Ktos cos moze poradzic? Jest tutaj link u nas na forum tlumika remus'a. Troche zglupialem, to jest koncowy i srodkowy? Czy tylko koncowy? I I wiem, ze w spisie nie ma do mojego modelu, ale pasowalby? (bo kwestia modelu to chyba nie kwestia samego tlumika tylko uchwytow itd??) http://www.forum.maxbimmer.pl/topics14/tlumik-remus-do-bmw-e34-vt12216.htm Wszelka rada mile widziana. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 poszukaj na niemieckim e-bayu ceny sa okazyjne, z tego co wiem to oryginalnie tlumik jest (srodkowy+koncowy) razem, ewentulanie moge sprawdzic ile bedzie kosztowac u nas w Zgorzelcu, jak chcesz to daj znac... <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Spoko, tylko zaznaczam ze chcialbym nowke, a nie uzywany. Dlatego ebay raczej odpada.. Od cholery jest tlumikow do e34 525 24V nowych. Tlumik w miare podobny (2 wejscia, srednica rur chyba taka sama, musialbym jeszcze sprawdzic..), tylko czy mozna uzyc bez kosekwencji tlumik przeznaczony do innego modelu? A co sadzicie o tym remusie? Bo nawet jesli nowka z tych podrobionych kosztuje 300-400zl, srodkowy pewie jakies 300, to na dzien dorby mamy 600-700zl. A zeby nie bylo, oryginalny remus'a raczej lepszy jakosciowo niz podroba z ostrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi