szafarzszafarz Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak i czy wogule sie da wyczyścić chłodnice w bmw e36 316 silnik m40 [ Dodano: 2 Lipiec 09, 14:11 ] pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 wewnątrz czy od zewnątrz ? Od zewnątrz jak najbardziej, ja używam aktywnej piany z castoramy. Spryskuję , czekam parę minut aż przeżre resztki owadów i całą resztę syfu i spłukuję wodą pod ciśnieniem. Od środka może być kłopot, wszystko zależy od stopnia zabrudzenia. Jeżeli ktoś oszczędzał na płynach i lał rozcieńczone albo o zgrozo samą wodę <bmw_4> to nazbierało się dużo kamienia i innych syfów. Można wlać preparat odkamieniający ale ryzykujesz zatkanie kanalików w chłodnicy a nawet w bloku silnika. Jeżeli chłodnica jest niedrożna to najlepiej kupić polski zamiennik ja do e34 kupiłem za 300 z montażem. Jak będziesz potrzebował to pisz podeślę namiary na gości od chłodnic. Pozdrawiam, <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 dzieki za info zaryzykowalem srodkiem do czyszczenia i jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 woda+ocet daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 albo odkamieniacz do czajników też gdzieś słyszałem ale nie sprawdzone, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 albo odkamieniacz do czajników Czyli ocet + woda + jakieś dodatki np. zapach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Czyli ocet + woda + jakieś dodatki np. zapach itp Nie bardzo kumam... Po co zapach w chłodnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 jemu chyba chodziło o skład odkamieniacza do czajników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 jemu chyba chodziło o skład odkamieniacza do czajników??? Dokładnie , skład odkamieniacza to ocet i woda, dodają jeszcze pewnie jakiegoś gów*** - nie wiem czy nie będzie to miało wpływu na chłodnice (negatywnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi