młody3 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 witam wszystkich Od niedawna stałem się posiadaczem bmw 525 e34 i mam kilka problemów z ogrzewaniem cały czas leci cieple powietrze wymieniłem elektrozawory nic czy jeszcze moge coś sprawdzić jutro zmienie panel sterujący nie mam klimy.Drugi problem to komputer pokładowy nie pokazuje średniego i chwilowego spalania reszta ok.Jak ktoś zna lub miał podobne problemy to prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr520 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sprawdz jeszcze czy przez czujniki temp powietrza przeplywa powietrze(powinno być slychać świst przeplywającego powietrza).Jeden masz pod nogami kierowcy drugi pod schowkiem pasażera.Sprawdz czy ci nie spadl przewód który wychodzi obok przewodów nagrzewnicy(taki cienki pod maską i jest wpięty do zaworeka serwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody3 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 patrzylem ale nie wiem czy to ten czujnik wiec zrobilem zdjecia nie wiem do czego sa te wtyczki na 1,2,3 zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja też mam ten sam problem tylko w E36 I juz siły nie mam do tego http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/goraco-w-srodku-e36-16-pomocy-vt12182.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody3 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 no to jest nas dwóch:) ale mam jeszcze jedna wtyczke przy elektrozaworach na dwa piny tez nie wiem co to jest może czegoś jeszcze brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 To na drugim foto (jeśli było mniej więcej za schowkiem) to wpinka do latarki - mam to samo u siebie lecz bez latarki, bo ją mieć to już chyba cud Oczywiście mogę się mylić bo ta "wpinka" na foto jest bardzo podobna do tej od latarki (ładowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr520 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Czujnik temp wewnętrznej zdjęcie nr3.Gdy zapalisz auto to przeplywa przez niego powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody3 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 powietrze przeplywa ale jest wtyczka jeszcze w której nie ma pradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr520 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Przy elektrozaworach jest wtyczka z 3 kablami(masa i dwa sterujące).Wyciąg wtyczke sprawdz czy zmienia się napięcie kręcąc pokrętlami od ogrzewania o ile wogóle jest.(mierzymy na zapalonym silniku albo wlączonym zaplonie) Elektozawory kupileś nowe czy używki?Użwki szybko kończą żywot niezalane plynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody3 Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 no uzywki a czy przy czujniku powietrza powino byc napiecie w tych kablach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi