Wilczek_ Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 W Środę mam zamiar zacząć kapitalny remont mechaniczny a potem zwerbować jakiegoś elektryka i pod kompa. Mam zamiar zdjąć całą tapicerkę oprócz podsufitki wyjąć całą deskę i resztę w razie potrzeby poprowadzić od nowa elektrykę bo pod kolumną kierownicy i za schowkiem cuda narobione z kablami... dalej: połatać wszystkie dziury w podwoziu (ewentualnie wzmocnić płytami o grubości np. 0,5 mm) zrobić porządek z progami i na koniec lakierkę. Następną rzeczą jest wywalenie tego nieszczęsnego gazu i kupno przepływomierza bo mój się już pożegnał z życiem ;] Na co jeszcze zwrócić uwagę ? <bmw_1> tak na marginesie na taki remont się zdecydowałem bo dorwałem auto dosłownie za bezcen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ja bym w pierwszej kolejnosci wymienil wszytkie plyny. Silnik wspomaganie skrzynia most jesli masz dostep do oryginalnego oleju (nie lej przekladniowego za 15zl...) swiece przewody sprawdzil hamulce, Droznosc wydechu. Jak kupiles za pol darmo to moze byc duzo roznego rodzaju "patologi" ktore trzeba wyeliminowac.... a potem juz tylko smigac:D A jaki tam jest silnik? <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczek_ Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 olej wymieniony w tamtym tygodniu na castrol magnatec 10w40 i świece na NKG V-line co do reszty przewody i palec i kopułka wygląda jeszcze zdrowo, wydech obejrzę cały bo i tak do pospawania jest w skrzyni ciężko wbija się wsteczny (bardzo ciężko) a tak to po za wariującą elektryką i centralnym który zdech nie ma innych objawów zdechlizny. Jedymym jeszcze mankamentem jest już dobrze zdarty kluczyk.. Silnik to M40B18 247 tys. luż lekko cyka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jeśli masz rzeźbę z elektryką to może warto kupić całą nową wiązkę i ją zainstalować do auta. Bo sprawdzać wszystko po kolei to trochę czasu i nerwów pewnie ci zje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczek_ Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 ile taka wiązka może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tu masz za 55pln, ale nie wiem czy to wszystkie jakie potrzebujesz : http://moto.allegro.pl/item664325645_wiazka_kable_komory_silnika_bmw_e36_krakow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi