piotr520 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam.Jako że zamierzam wymienić w swojej e34 520i 24v cewki mam pytanie co sądzicie o tych; http://moto.allegro.pl/item657463988_cewka_bmw_e36_e46_e39_e38_e31_x5_z3_z8_nowa.html może ktoś kupowal.Cena kusząca ale nie ma tu zdjęcia z numerami i logiem firmy(to mnie trochę zastanawia)niby nowe.Pozdrawiam i czekam na sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio55 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Powiem ci tak nawet nie mysl o kupnie tego przepraszam za wyrazenie gówna no chyba ze chcesz za jakis miesiac wymienic znowu wszystkie cewki. Dla porównania cena oryginalnej uzywanej cewki oscyluje w granicach od 50 do nawet 100 zl. za szt. Drugi przykład łozysko przedniego koła do bmw e36 firmy np skf czyli wysoka pólka kosztuje ok 350 zł. Natomiast to samo łozysko które wystepuje razem z piasta oczywiscie do tego modelu firmy o która pytasz kosztuje ok 100 zl. ????? Czy cos ci to mówi o jakosci tych ceszci.Moja rada jest taka abys poszukal oryginalnych uzywek no chyba ze masz kupe kasy to nowe oryginaly ale mysle ze ich cena przewyzszyla by wartosc auta. Ale decyzja należy do ciebie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zainwestuj w troche lepsze, bo dwa razy stracisz: te bedziesz musiał szybko wymienić i kupić następne bo na te będziesz sie w@*:;'ać. Używki oryginały drożej wychodzą. czymś ta jakość musi być zrekonpensowana, nie ma sie co oszukiwąć. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jako że zamierzam wymienić w swojej e34 520i 24v cewki mam pytanie co sądzicie o tych; A po co chcesz je wszystkie wymieniac ? Bo chyba wszystkie na raz nie padły ? Jesli masz oryginały jeszcze to dla profilaktyki powymieniaj fajki i bedzi gitara :wink: Co do producenta tego co wkleiłes (MaxGear) to z tego co sie orientuje to produkuja sporo zamienników do VW i ludzie sobie chwalą te cześci wiec takie pisanie "szukaj używki w dobrym stanie" to jak dla mnie kompletny bezsens w przypadku cewek bo jak poznac czy dany oryginał wytrzyma 1 dzien czy 5 lat :wink: Lepiej zamiennik , zawsze to nowa cześc na ktora dostajesz gwarancje :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr520 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Cewki mam firmy Zundspule(podejrzewam że jeszcze orginaly)wszystkie świecą w nocy jak stroboskopy na dyskotece, więc wymiana nie unikniona.A używek poprostu się obawiam.Przy mocnym wciśnięciu gazu silnik się dlawi( na kompie mialem bląd wypadania zaplonów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KobeS71 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zamierzam się z tym samym problemem u siebie - TYLKO NOWE CEWKI BOSCHA cena 185zł szt ale wiesz ze pojezdzisz conajmniej 150 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr520 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jestem po wymianie cewek(a raczej moja benia :wink: ) zamówilem te z allegro..Silniczek pracuje o wiele lepiej,nie szarpie.Jest gwarancja tylke te cewki nie posiadają żadnych numerów.Gdyby się coś dzialo to napewno napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dahrek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Kolega je kupił do e34 m50b25. Ma tam niestety zwykły gaz i mówił, że po wymianie różnica jest ogromna no i jeździ tak już jakieś poł roku i nie narzeka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi