Donner Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Od momentu przekroczenia przebiegu 55 tys. z podwozia zaczął dochodzić dziwny metaliczny stukot słyszalny jedynie na nierównych drogach. Byłem w ASO i po sprawdzeniu wszystkich gum rozłożyli ręce. Przy uderzaniu w koła na postoju i podnośniku nic nie brzęczy...tylko w trakcie jazdy. W dodatku kiedy lekko przyhamuję brzęczenie ustaje pytanie_bmw Wydaje mi się, że przyczyną mogą być wytłuczone tuleje w zaciskach hamulcowych, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne przy tak niskim przebiegu. Acha i problem dotyczy jedynie przodu... Co to może być i jak to naprawić Hałas jest irytujący :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 objawy brzmią jak łączniki stabilizatora jak tłucze na kostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Łączniki są sprawne, niedawno zmieniane, podobnie jak gumy na stabilizatorze - wszystko sprawdziło ASO pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio55 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam na ASO musisz wziasc mała poprawke poniewaz nie zawsze roboia to co do nich i jak nalezy. Objawy wskazuja na klocki hamulcowe poniewaz mówisz ze jak przychamujesz to brzeczenie ustaje. Musisz sprawdzic klocki hamulcowe z przodu czy nie lataja w zacisku lub cos tam nie podeszlo pod klocek lub wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam wszystkich.Od momentu przekroczenia przebiegu 55 tys. z podwozia zaczął dochodzić dziwny metaliczny stukot słyszalny jedynie na nierównych drogach. Byłem w ASO i po sprawdzeniu wszystkich gum rozłożyli ręce. Przy uderzaniu w koła na postoju i podnośniku nic nie brzęczy...tylko w trakcie jazdy. W dodatku kiedy lekko przyhamuję brzęczenie ustaje pytanie_bmw Wydaje mi się, że przyczyną mogą być wytłuczone tuleje w zaciskach hamulcowych, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne przy tak niskim przebiegu. Acha i problem dotyczy jedynie przodu... Co to może być i jak to naprawić Hałas jest irytujący :? No więc to proste... ja u siebie wymieniłem CAŁE zawieszenie, tulejki, łączniki, sworznie, amory.... swoją drogą to był odpowiedni moment dalej brzęczało ;D poduszki silnika - dalej i co ? i przypadkiem wyszło, że to osłona tarczy hamulcowej kopnij z buta na skręconych kołach tak porządnie w przód opony i posłuchaj czy brzęczy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Po serii z karata w kole było słyszalne lekkie metaliczne "obijanie się". Teraz wydaje mi się, że klocki drgały, bo osłonkę trzymałem. A jeśli to klocki to czy coś w ogóle da się z tym zrobić? Podciągnąć linki hamulcowe czy coś takiego? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Linek raczej nie podciągniesz, hamulce są hudrauliczne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi