rafikone Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 mam pytanko co moze byc w 525 tds silnik na wolnych obrotach skacze i przenosi drgania na cala bude.obroty sie trzymaja na obrotomierzu tak na okolo 600orotow na minute to norma czy powinno byc wiecej moze dlatego drga silnik bo sa za male wolne obroty jesli tak to jak sie reguluje obroty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 powodow moze byc wiele... np moze masz zle ustawiony nastawnik na pompie wtryskowej, boadz auto nie chodzi na ktorys cylinder, trzeba by było to zdiagnozowac bo tak ciezko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 jak rozbieralem silnik to sciagalem gore suilnika i miske olejowa pompa nie byla ruszana lancuch byl zdejmowany tylko od walka rozrzadu z tego co slychac to wydaje mi sie zepali na wszystkie,a moze tak byc ze cskacze tylko dlatego ze mam zerwane poduszki silnika??tylko mnie obroty troche dziwia bo na obrotomierzu wskazowka pokazuje lekko powyzej 500 obr na minute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Turała Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 moze poduszki pod silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 a co z tymi obrotami ile powinien miec silnik 525 tds na wolnych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 okolo 900 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 no a u mnie pokazuje lekko powyzej 500 obrotow na minute moze dlatego silnik tak tzesie jak podkreca sie obroty w tdsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi