Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

[E36]Co jest?trzeba go krecic zeby odpalil

8507tomek

Rekomendowane odpowiedzi

witam wiec mam problem czasem z odpalaniem jeszcze 3 dni temu bylo wszystko ok i cos sie zrobilo natomiast gdy jest zimny i chce go odpalic podgrzeje swiece odpalam go i po przekreceniu zachowuje sie przez chwile tak jek by chcial odpalic a pozniej musze go krecic tak od 5 do 10 sekun i odpala ale zakopci na niebiesko po odpaleniu (wczesniej tego nie bylo).Od temtego momentu samochod faluje na wolnych obrotach. Mam takie wrazenie jakby paliwa nie ostawal przez moment lub sie cofa z pompy paliwa i dlatego po przekreceniu chce zlapac ale puszcza a pozniej jak krece to nic go nie szarpie lub cos w tym stylu tak jak by sam rozrusznik krecil. Moze sa jakies zaworki w pompie ktore po zgaszeniu zamykaja sie i paliwo nie wraca do filtra i on jest uszkodzony, nie wiem sam co moze byc to sa tylko takie moje przypuszczenia. Jesli ktos mial taki sam problem lub wie co jest grane to prosze o pomoc z gory dzieki.

u mnie tez tak bylo tylko w 525 tds na zimnym grzal swiece a na cieplym nie grzal i trzeba bylo dlugo krecic okazalo sie ze pompa wtryskowa jest juz do regeneracji,jest tez sposob inny na allegro jest takie uzadzonko elektroniczne co sprawia ze dalej na cieplym swiece sie grzeja ja takie sobie zakupilem zanim zrobilem pompe koszt to ok 70 zlotych

Miałem podobnie na zimnym musiałem dosyć sporo pokręcić zanim załapała a na ciepłym 0 problemu - nie dogrzewała mi jedna świeca - silnik chodził nie na wszystkich garach tak samo. Do tego dochodzi używana pompa i tak jest...Wymieniłem świece i pali lepiej... choć pompa daje czasami znaki :) Powodzenia.

Najpierw sprawdź czy chodzi pompka ta co jest w baku. Ja miałem pompę wtryskową po

regrneracji, a mimo to nie chciała odpalać, i okazało się że pompka w zbiorniku paliwa

się zjebała, i nie pompowała ropy. A pompa wtryskowa ma ciężko pociągnąć ropę z baku

bez pomocy pompki ze zbiornika.

• 3 tygodnie później...