8507tomek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 witam wiec mam problem czasem z odpalaniem jeszcze 3 dni temu bylo wszystko ok i cos sie zrobilo natomiast gdy jest zimny i chce go odpalic podgrzeje swiece odpalam go i po przekreceniu zachowuje sie przez chwile tak jek by chcial odpalic a pozniej musze go krecic tak od 5 do 10 sekun i odpala ale zakopci na niebiesko po odpaleniu (wczesniej tego nie bylo).Od temtego momentu samochod faluje na wolnych obrotach. Mam takie wrazenie jakby paliwa nie ostawal przez moment lub sie cofa z pompy paliwa i dlatego po przekreceniu chce zlapac ale puszcza a pozniej jak krece to nic go nie szarpie lub cos w tym stylu tak jak by sam rozrusznik krecil. Moze sa jakies zaworki w pompie ktore po zgaszeniu zamykaja sie i paliwo nie wraca do filtra i on jest uszkodzony, nie wiem sam co moze byc to sa tylko takie moje przypuszczenia. Jesli ktos mial taki sam problem lub wie co jest grane to prosze o pomoc z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 a jak sie autko zacowuje na cieplym silniku grzeje swiece czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 nie grzeje i chozi normalnie oprucz tego falowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 u mnie tez tak bylo tylko w 525 tds na zimnym grzal swiece a na cieplym nie grzal i trzeba bylo dlugo krecic okazalo sie ze pompa wtryskowa jest juz do regeneracji,jest tez sposob inny na allegro jest takie uzadzonko elektroniczne co sprawia ze dalej na cieplym swiece sie grzeja ja takie sobie zakupilem zanim zrobilem pompe koszt to ok 70 zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 ale to nie swiece swiece mi grzeja na ciely nie mam roblemow tylko jak jest zimny tak sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emar2106 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Miałem podobnie na zimnym musiałem dosyć sporo pokręcić zanim załapała a na ciepłym 0 problemu - nie dogrzewała mi jedna świeca - silnik chodził nie na wszystkich garach tak samo. Do tego dochodzi używana pompa i tak jest...Wymieniłem świece i pali lepiej... choć pompa daje czasami znaki Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 no wlasnie musze sprawdzic swiece i wtryski moze cos sie rozregulowalo a jak to nie bedzie to to juz nie bede wiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emar2106 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 jeśli to nie pomoże to pompa do regeneracji - moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikador Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 witam ja mialem podobny problem po nocy nie moglem go odpalic okazalo sie ze pompa nie trzyma ropy i schodzi do zbiornika kupilem zawor zwrotny za 10 zl zalozylem miedzy pompa a filtrem i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyWilcu Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Najpierw sprawdź czy chodzi pompka ta co jest w baku. Ja miałem pompę wtryskową po regrneracji, a mimo to nie chciała odpalać, i okazało się że pompka w zbiorniku paliwa się zjebała, i nie pompowała ropy. A pompa wtryskowa ma ciężko pociągnąć ropę z baku bez pomocy pompki ze zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 teraz jest ok odpala bez prolemu odkrecilem zaworek w pompie co zamyka sie po zgaszeniu zaplonu przedmuchalem go i sie poprawilo tylko to falowanie mnie wku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek170450 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 zawor zwrotny paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Falowaniem bym sie nie przejmowal. To pompa siada, ale to nie przeszkadza, da sie z tym zyc. Mi tez faluja, a zrobilem w ciagu roku 45 tys. km i caly czas jest tak samo, nie pogarsza sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8507tomek Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 no tez juz jezdze z tym falowaniem sory kawalek ale mnie to denerwuje a to ze nie odpala to teraz zalalem go do pelna i palil ok a jak bylo mniej jak mniejsza polowa baku to slabiej odpala. Pompka paliwa jak by nie podawala to by wogole chyba nie odpalaltak mi soie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 A wiec przyczyna powinna bc w zbiorniku paliwa, moze jakis wezyk jest przetarty i gdy poziom paliwa spadnie ponizej przetarcia to paliwo splywa pytanie_bmw Falowanie trzeba chyba polubic, bo naprawa kosztowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi