Donner Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Ostatnio zauważyłem, że cały blok silnika aż do sprzęgła jest pokryty cienką warstwą oleju..okazuje się, że wyciek pochodzi spod uszczelki pokrywy zaworów. Kiedyś mechanik ściągał tą pokrywę i założył na tą samą uszczelkę..to jest prawdopodobnie powód. :!: Teraz pytanie czy wymienic na oryginalną uszczelkę kosztującą 280 zł (brak zamienników) czy załatwic sprawę uszczelką w płynie??Jeśli ta druga opcja, to czy ktoś zna mechanika robiącego to dobrze? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Doradzam oryginalną uszczelkę, koszt może i spory ale następną uszczelkę kupisz za xx czasu więc nie ma co się bawić w płynne uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 nowa uszczelka to duzy koszt, proponuje złozyc to na silikon REINZOSIL, bardzo dobry i mam tak u siebie zrobione zero kłopotów, koszt takiego silikonu to 30zl, jest to jede z najlepyszych na rynku. nie mam sensu kupowac uszczelki. [ Dodano: 6 Czerwiec 09, 13:25 ] co do mechanika to proponuje firme AUTO MAXI ulice zmigrodzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Wielkie dzięki za pomoc...to akurat koło mnie <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 nowa uszczelka to duzy koszt, proponuje złozyc to na silikon REINZOSIL, bardzo dobry i mam tak u siebie zrobione zero kłopotów, koszt takiego silikonu to 30zl, jest to jede z najlepyszych na rynku. nie mam sensu kupowac uszczelki. [ Dodano: 6 Czerwiec 09, 13:25 ] co do mechanika to proponuje firme AUTO MAXI ulice zmigrodzka. no no... a ja potem doradzam czyszczenie pokrywy zaworów po tym sylikonie - radość ze skrobania - bezcenna ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 sa szybkie sposoby na usuniecie silikonu, trwa to 5min. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi