poncy Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 co do żywotności mostu to u mnie chyba padł...dziś jechałem do pracy i w pewnym momencie zblokowało mi z tyłu koła...(jak by na ręcznym) i obrót o 180 stopni...na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka...ale to i tak szok przy prędkości 80 km/h..i teraz dziwnie trze w moście tak jakby coś tam pękło...i pytanie czy to padł most (dyfer)...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a może to tylko w kole się coś rozleciało? zablokowało obydwa koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) a czy ma znaczenie przy zakupie dyfra czy skrzynia automat czy nie? na ja mam manual e34. czy mozna kupic tylny most z automatu?? i na odwrot zreszta innymi slowy: mam e34 byl automat zrobilem przekladke i czy powinno sie wymieniac przy takim czyms cos z tych rzeczy??? Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a może to tylko w kole się coś rozleciało? zablokowało obydwa koła? raczej nie bo mogłem wrócić powoli do domu...tylko że z huczeniem z tyłu samochodu...wał przekazuje napęd na tylną oś tylko że z wielkim oporem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Podlacze sie pod ten temat bo chcial bym zamontowac inny most do swojej buni zeby zwiekszyc Osiagi !!!! cos ktos o takim czyms slyszal Albo co lepiej widzial i robil ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Podlacze sie pod ten temat bo chcial bym zamontowac inny most do swojej buni zeby zwiekszyc Osiagi !!!! cos ktos o takim czyms slyszal Albo co lepiej widzial i robil ??????????? to tutaj mogę Ci pomóc i podpowiedzieć że gdzieś przeczytałem ale nie pamiętam gdzie że można zwiększyć wstawiając dyfer z cos tam inna przekładnią a mianowicie chodzi tam o te ostatnie cyfry na dyrerze (3 ostatnie) ...3.15; 3.38; 4.... i to zmienia całą przekładnie napędy...ale musisz doczytać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 im wyzsze oznaczenie dyfra np 4.10 tym krotsze przelozenia a co za tym idzie wieksza moc wiecej machania dzwignia przy spokojnej jezdzie mniejsze zurzycie paliwa. mniejsza predkosc max. im nizsze oznaczenia dyfra np 3.40 (jesli takie jest) tym dluzsze przelozenia mniejsza moc ale wieksza predkosc maksymalna. Na trasie moze troche mniej palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 może nie moc a przyspieszenie im krótszy dyfer większe przyspieszenie a mniejsza Vmax, i dłuższy dyfer słabsze przyspieszenie a większa Vmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 tak mialem na mysli przyspieszenie niewiem czemu napisalem moc... sorka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 to tutaj mogę Ci pomóc i podpowiedzieć że gdzieś przeczytałem ale nie pamiętam gdzie że można zwiększyć wstawiając dyfer z cos tam inna przekładnią a mianowicie chodzi tam o te ostatnie cyfry na dyrerze (3 ostatnie) ...3.15; 3.38; 4.... i to zmienia całą przekładnie napędy...ale musisz doczytać.. jak bys mogl to poszukac to bylo by fajnie glownie chodzi mi o moc i przyspieszenie bo Vmax to tam srednio mi potrzebne i tak nie mam gdzie wrzucic 6 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 jak bys mogl to poszukac to bylo by fajnie glownie chodzi mi o moc i przyspieszenie bo Vmax to tam srednio mi potrzebne i tak nie mam gdzie wrzucic 6 biegu znalazłem cos do tego ale to jest z jakiegoś postu:" Czyli np. jak miałbyś na 3.38 na 5 biegu przy 3tys.obr. 110km/h to na 3.15 miałbyś tą prędkość przy 2,8 -2,9 tys.obr." Może Ci to troszkę przybliży temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncy Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 No dobra a jak już ktoś wymienił dyfer to niech napisze czy wymieniał do tego jeszcze jakieś tuleje czy poduszki...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi