Faraon Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Witam po długiej nieobecności na forum Mam pewien problem, a mianowicie w swojej E36-tce wnętrze wykończone mam jasno-szarym welurem, ładnie to wygląda ale jest to strasznie brudzący się materiał, jesieną byłem w myjni wyprać wnętrze za wszystko (podsufitówke, słupki, boczki drzwiowe, siedzenia, wykładzine) chcieli 160zł a ja utargowałem na całości <bmw_1> i dałem im 150zł wg mnie to nie dużo, ale jak dziś pojechałem żeby wyprali mi tylko siedzenia i krzyknęli mi 90zł to byłem bardzo :evil: jesienią mieli taki cennik: podsufitówka i słupki za 30zł, boczki drzwiowe za 40zł, siedzenia 60zł, wykładszina 30zł, troche podrożało od jesieni, i nie zostawiłem u nich furki tylko pojechałem do domciu. I teraz moje pytanie: czym i jak mam wyprać siedzenia żeby mi welur nie "oklapł" ja chce to wyprać Vanish'em ale Vanish to tylko aktywna piana i szybko znowu brudzą sie fotele, kumpel kiedyś wyprał swoje fotele w Polo Clasic "Ludwikiem" i była widoczna różnica i nic nie zaszkodziło tapicerce, jest on delikatny i skuteczny ale czy nie zaszkodzi welurowi?? Jakie środki polecacie?? Oczywiście skutecznie usuwające <bmw_4> brud!! Nrx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Czyszczenie tapicerki należy poprzedzić jej odkurzeniem. Potem możemy zabrać się za dokładne mycie. Do weluru najlepiej jest stosować specjalną piankę (np. do dywanów czy wykładzin), która aktywnie usuwa zabrudzenia. Należy pamiętać o wysuszeniu foteli, najlepiej poprzez zostawienie auta z otwartymi drzwiami na kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja pralem waniszem, odkurzaczem pioracym rewelacja mam jasno szary welur tylko podsufitki nie dotykaj podsufitke i slupki beznzyną ekstrakcyjna i szmatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWARIAT Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ja napieralem zawsze wezyrem do prania dywanow dobra cena i niezly efekt :twisted: <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faraon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 wiadomo że przed praniem trzeba odkurzyć fotele, dziś kumpel powiedział mi żebym wyprał fotele w Wezyrze i prał je firaną, bo ona nie pozostawia tych brudów, wszystko ściągnąć odkurzaczem i pozostawić w ciepłym nienasłonecznionym miejscu do całkowitego wyschnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-MG Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 U mnie Waniszem pieknie sie wypralo ale sufitu nie ruszalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW_Zbyszek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Wydaje mi się że "sufit" może się odklejać - jak u mnie (pomimo że go nie prałem - chyba od szybkiej jazdy z otwartym dachem) ale nie zmienia to faktu że raczej trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi