Piter17 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 witam koledzy powiedzcie mi gdzie to znalesc w samochodzie i czy bez tego mozna odpalic silnik?? bo slyszalem ze jest to odpowiedzialne za zaplon dobrze slyszalem?? [ Dodano: 26 Maj 09, 14:17 ] moj samochod to bmw e36 318is m42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryters Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Czujnik spalania stukowego przykręcony jest do bloku po prawej stronie. Wydaje mi się że powinien odpalić. Tylko będzie słychać charakterystyczny stukot silnika. A do czego służy http://pl.wikipedia.org/wiki/Czujnik_spalania_stukowego :wink: "Na podstawie tego czujnika elektroniczne urządzenie sterujące wysyła sygnał zmieniający kąt wyprzedzenia zapłonu o wartość niezbędną do zaniku spalania stukowego." http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA51&mospid=47438&btnr=11_1154&hg=11&fg=10 Element nr 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 juz to wszystko czytalem... tylko ze ja jestem po swapie i wogole nie mialem tych czujnikow i silnik nie chce odpalic ... znaczy sie kreci kreci i tak jakby chcial juz ale nie moze ... tak wlasnie jakby zaplon byl zly... a wiecie moze jakim momentem trzeba dokrecic te czujniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryters Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Siła z jaka trzeba dokręcić ten czujnik to 20 Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi