Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,mam bmw e36 1.6.Wracajac z wroclawia zaczelo szarpac autem,myslalem ze braklo gazu ale okazalo sie ze jechalem na paliwie i o tym nie wiedzialem.Przelaczylem na gaz i pojechalem dalej,w gliwicach zatankowalem paliwo i lipa juz nie dzialal.Podnioslem kanape i znalazlem dwa dekle ,pod tym od strony kierowcy nic nie slychac ale od strony pasazera slychac pompe.Co moglo sie stac,dodam tylko ze jak jest zimny to chodzi na paliwie ale tylko przez kilkanascie sekund a potem przerywa i sie dusi.

W jednym deklu ( tym za siedzeniem kierowcy ) masz czujnik i plywak oceniajacy ilosc paliwa .

W drugim deklu ( za siedzeniem pasazera ) masz pompe paliwa , sproboj ja wyjac podlaczyc do akumulatora odwrotnie niz powinienes , jezeli se przyciela z jakiegos syfu czy cos powinna ruszyc w odwrotnym kierunku niz normalnie , jak ruszy sproboj ja podpiac odrazu tak jak byla podlaczona orginal jezeli zacznie rowniez pracowac zakladaj i jezdzij dalej , jezeli nie szukaj nowej :)

miałem ten sam problem w e34 zatarłem pompe bo jezdziłem na gazie a w baku miałem mało pajurki i [paliła sie rezerwa . chodzi o to ze jak masz na gaz to staraj sie nie dopuszczac do tego aby w baku miał mniej bezyny niż 1/3 bo pompa jest chłodzona przepłyeajaca benzyną .ja swoja pompe zarżnełem i musiałem kupić nowa używana .

niestety pompa paliwa zwłaszcza w e36 to dość delikatny element! nie polecam jazdy na rezerwie bo wtedy faktycznie może złapać powietrze i niestety jak się posypie to na całej linii!Jak sie pojawia magiczne zero i auto zaczyna być "głodne" to niestety trzeba je w miarę szybko nakarmić!

No chyba że ktoś ma dużo pieniędzy na częstą wymianę pompy paliwa!

Pozdrawiam

miałem ten sam problem w e34 zatarłem pompe bo jezdziłem na gazie a w baku miałem mało pajurki i [paliła sie rezerwa . chodzi o to ze jak masz na gaz to staraj sie nie dopuszczac do tego aby w baku miał mniej bezyny niż 1/3 bo pompa jest chłodzona przepłyeajaca benzyną .ja swoja pompe zarżnełem i musiałem kupić nowa używana .

poprzedni wlasciciel mojej buni zrobil tak samo:/

tylko,zebym wymienil pompe,to musze wykrecic butle zapalniczki:/

ale i tak po wymianie robie sobie odciecie pompy w momencie,gdy przelaczam na gaz

w kazdym aucie,ktore mialem tak robilem i wtedy nawet,jak pozyczalem komus auto,to nie musialem sie martwic o to,czy jest paliwo w baku,czy nie