marcinoo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Witam wszystkich,mam bmw e36 1.6.Wracajac z wroclawia zaczelo szarpac autem,myslalem ze braklo gazu ale okazalo sie ze jechalem na paliwie i o tym nie wiedzialem.Przelaczylem na gaz i pojechalem dalej,w gliwicach zatankowalem paliwo i lipa juz nie dzialal.Podnioslem kanape i znalazlem dwa dekle ,pod tym od strony kierowcy nic nie slychac ale od strony pasazera slychac pompe.Co moglo sie stac,dodam tylko ze jak jest zimny to chodzi na paliwie ale tylko przez kilkanascie sekund a potem przerywa i sie dusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelos Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 moze cos ci sie zapchalo albo pompa nie podaje wlasciwego cisnienia zobaczmoze cos z bezpiecznikiem od pompy moze wygladac ze jest dobry i raz ci przewodzi prad a raz nie wiecej ci nie pomoge tylo co mi do glowy przychodzi to ci napisalem pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 a gdzie ten bespiecznik? domelos, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 jeżeli jechałeś na benzynie aż do momentu kiedy się skończyła to może zassała coś z dna baku i pompka się przypchała :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 moge cos sam z tym zrobic czy do mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 no możesz wyciągnąć pompkę zobaczyć czy niema jakiegoś syfu i przedmuchać naprzykład sprężarką.nigdy tego nierobiłem to niewiem czy to coś da ale warto spróbować <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 a probowales odkrecic korek od wlewu?? moze odpowietrzenie zbiornika jest zapchane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 zobacze,jak mialem astre to pod kanapa byl jeden dekiel a pod nim pompa a w beemie sa dwa.po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 może jeden jest od czujnika stanu a drugi od pompki?????? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 W jednym deklu ( tym za siedzeniem kierowcy ) masz czujnik i plywak oceniajacy ilosc paliwa . W drugim deklu ( za siedzeniem pasazera ) masz pompe paliwa , sproboj ja wyjac podlaczyc do akumulatora odwrotnie niz powinienes , jezeli se przyciela z jakiegos syfu czy cos powinna ruszyc w odwrotnym kierunku niz normalnie , jak ruszy sproboj ja podpiac odrazu tak jak byla podlaczona orginal jezeli zacznie rowniez pracowac zakladaj i jezdzij dalej , jezeli nie szukaj nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachow Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 miałem ten sam problem w e34 zatarłem pompe bo jezdziłem na gazie a w baku miałem mało pajurki i [paliła sie rezerwa . chodzi o to ze jak masz na gaz to staraj sie nie dopuszczac do tego aby w baku miał mniej bezyny niż 1/3 bo pompa jest chłodzona przepłyeajaca benzyną .ja swoja pompe zarżnełem i musiałem kupić nowa używana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja bym zaczal od filtra paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 mam podobny problem... filtr paliwa wymienilem.. ale cos z pompka w baku jest nie teges..(dlatego podczas krecenia bakow zgaslo mi autko.. musze ja przedmuchac i oby bylo git ajj pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 niestety pompa paliwa zwłaszcza w e36 to dość delikatny element! nie polecam jazdy na rezerwie bo wtedy faktycznie może złapać powietrze i niestety jak się posypie to na całej linii!Jak sie pojawia magiczne zero i auto zaczyna być "głodne" to niestety trzeba je w miarę szybko nakarmić! No chyba że ktoś ma dużo pieniędzy na częstą wymianę pompy paliwa! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwienny Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 miałem ten sam problem w e34 zatarłem pompe bo jezdziłem na gazie a w baku miałem mało pajurki i [paliła sie rezerwa . chodzi o to ze jak masz na gaz to staraj sie nie dopuszczac do tego aby w baku miał mniej bezyny niż 1/3 bo pompa jest chłodzona przepłyeajaca benzyną .ja swoja pompe zarżnełem i musiałem kupić nowa używana . poprzedni wlasciciel mojej buni zrobil tak samo:/ tylko,zebym wymienil pompe,to musze wykrecic butle zapalniczki:/ ale i tak po wymianie robie sobie odciecie pompy w momencie,gdy przelaczam na gaz w kazdym aucie,ktore mialem tak robilem i wtedy nawet,jak pozyczalem komus auto,to nie musialem sie martwic o to,czy jest paliwo w baku,czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi