Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Co wybrać?

Sydo

Rekomendowane odpowiedzi

Auto treningowe juz za wolne? :lol:

"W miarę jedzenia apetyt rośnie"... <bmw_1> happy_bmw

Cos o tym wiem. Ja powoli zaluje, ze zakupilem 3.0 a nie 4.0. Roznica az 70 KM i 110Nm... :twisted:

Co do 318is i 320i, to brałbym pierwszy. Osiągi prawie identyczne, a 320i pali więcej, więc po co przepłacać? ;)

...bo 6 garow to jest 6 garow <bmw_1> Zreszta tak jak pisalem, to jest wszystko na zasadzie cos za cos. Zaplacisz ciut wiecej na stacji benzynowej (nie wiem dokladnie jakie sa roznice w spalaniu miedzy 318 a 320, ale mysle, ze nie az takie duze..), ale masz silnik ktory chodzi rowniutko i napewno dluzej bedzie sluzyl.

...bo 6 garow to jest 6 garow <bmw_1>

Heheheheh :wink: Wiadomo, ale jak już pisałem - jak 6 garów, to minimum 2.5! :D Wg. mnie oczywiście bmw_beer

Zaplacisz ciut wiecej na stacji benzynowej (nie wiem dokladnie jakie sa roznice w spalaniu miedzy 318 a 320, ale mysle, ze nie az takie duze..),

Tak wertuję właśnie katalogi i jest napisane, że różnica wyniesie ok. 1l na 100. Przypuszczam, że jak będzie dawać się do pieca różnica może być nieco większa :roll:

320'ka przyspiesza o 0.2 sekundy szybciej i pojedzie o 1 km\h więcej... Różnica prawie żadna :roll:

ale masz silnik ktory chodzi rowniutko i napewno dluzej bedzie sluzyl.

Nie no, IS'ka nie będzie szarpać i prychać w porównaniu z pracą 320'ki ;) Ale przynam rację - kultura pracy i żywotność, jeżeli auta były podobnie eksploatowane rzeczywiście powinna być większa...

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Według mnie 1.6 do tej budy stanowczo za mało. Tak jak koledzy pisali powyżej lepiej odczekaj te parę miesięcy więcej i odłóż więcej sianka i wtedy kup BMW do której nie będziesz musiał dokładać. Diesel też jest dobrą opcją. Ja mam 2.5tds i w sumie osiągi całkiem zadowalające, po roku założyłem chipa i jest jeszcze lepiej :) spalenie około 7-8 litrów

• 2 tygodnie później...
Ja mysle ze w tej cenie to żadnej z wyżej wymienionych nie znajdziesz w przyzwoitym stanie a przynajmniej będzie to trudne :?

A co do tego co napisał woz to fakt,mam 318is i on nie hałasuje tak pieknie jak R6 :cry: :cry: :cry:

Chociaż na jazde nie można narzekać,jak na tą moc to fajnie sie nim jezdzi,spalanie przyzwoite (jak w PB tak i na LPG ). I w moim przypadku silnik narazie bez awarii :wink:

No i przypalić kapcia też daje rade :twisted: <bmw_1>

ja ze swojego wsiadłem do is-a (nie swojego), to mnie o mało nie rozjechali na skrzyżowaniu jak z podporządkowanej wyjeżdżałem ;D to nie jedzie ;>