pawelorzechowski Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Mam pytanko odnosnie mycia silnika. Chcialbym umyc silnik bo jest troche zachlapany olejem. Czym ewentualnie mozna to zrobić? Tak sie zastanawiam czy wodorotlenek sodu (NaOH) byłby tu dobrym rozwiązaniem. Oczywiście roztwór wodorotlenku. W sumie środki do mycia silnika są chyba na bazie wodorotlenku a może się myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 nie wiem na czym sa takie srodki ale ja kilka dni tem "podprowadziłem" sobie z pracy ok 100 ml takiego bardzo dobrego środka czyścilem nim wózek widłowy i czyści elegancko :mrgreen: i mam zamiar też obie ailniczek wyczyścić <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 zapewne chodzi ci o sode kaustyczną, możesz nią prysnac ale musisz ja rozpylic i w miare szybko splukac, zeby nie zrobiła ci spustoszenia z plastikami, guma. najlepiej kup srodek do czyszczenia silnikow, sa mniej zrace i bezpieczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 w sumie nie chodzi mi o sode kaustyczna tylko o roztwor wodorotlenku. mialem jakis srodek do czyszczenia silnikow ale niestety nic nie czyscil:P no ale w pracy moge sobie zrobic roztwor wodorotlenku tylko wlasnie nie chce czegos wypalic:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 NIGDY,NIGDY ale to NIGDY nie myjcie silnika karcherem.Zrobiłem to raz (na myjni ręcznej) i NIGDY więcej tego nie zrobię.A pan z obsługi tak zachwalał,że wszystko będzie super.Akurat przed sprzedażą.Przyjechał koleś aż z Lublina,chciał kupic ale jak się przejechał to mało nie przegryzł mi gardła.A przed myciem zawijała jak złoto.Suszyłem go później 4 dni bo palił na trzy gary,Celica żłopała 30 litrów na 100km,przewody wysokiego napięcia do wymiany...MASAKRA!!!!!!!!!! A najgorsze,że w oczach gościa wyszedłem na oszusta:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 bo nie myje sie silnika pod wysokim ciśnieniem tylko najlepiej spryskać jakimś preparatem i spłukać delikatnym "strumyczkiem" wody :wink: <bmw_1> <bmw_1> pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 JA handluje takimi preparatami AKRA lub ARVA do mycia silnika cena nie duza bo koło 10 zł a daje sobie rade jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi