SataN Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Zdobyłem w końcu taką podsufitkę jak chciałem. Stara pomimo prób reanimacji nadawała się tylko w kubeł- sypała się i rozklejała. Nie mniej jednak udało się dorwać tą... ładnie wyprać, wysuszyć... i... i tu zaczyna się rzucanie mięsem ;D 1- ja rozumiem wszystko, ale... prowadzenie wiązek kabli na nowo, dokupowanie uchwytów na kable, zapinek, zacisków, blaszek itp. - co by wszystko było tak jak trzeba a nie jakieś druciarstwo i partactwo. prawie 100 pln wydałem na de duperele w aso ;p no ale za to wszystko jest na miejscu. 2- jedyna rzecz którą mogłem odwrotnie założyć to lampki... za osłonami słonecznymi ;D ofkorz lewą dolutowałem do prawej do czytania i odwrotnie - więc nie obeszło się bez poprawek 3- metalowe zapinki na wagę złota - łatwo skrzywić, niestety jedna sztuka kosztuje 6.50 !!!! a na jedeną stronę przypada 7 takich... 3 na przód, 4 na tył, łącznie 14 zapinek. Co się z tym nap**** żeby nic nie pobrudzić (co chwila mycie rąk ) i nic nie "załamać" nie ukruszyć itp. itd. - to tylko ja wiem Ile się narzucałem ch**** na tego kto te wiązki z kablami przede mną układał (to nie było fabryczne!) to też moje... no ale wszystko wróciło do stanu pierwotnego i pasuje jak tata w mamę w noc poślubną. A przy okazji wymienione filtry powietrza, klimy takie tam inne duperele, auto odkurzone, wypachnione... normalnie aż się nie chce z niego wyłazić bo ładnie i zimno ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Sporo się narobiłeś i widac efekt co jest najważniejsze.Jasna podsufitka ładnie się prezentuje.Przy takiej robocie trzeba mieć stalowe nerwy , żeby tak jak pisałeś niczego nie pobrudzic i niczego nie połamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Roboty widzę miałeś sporo, ale efekt końcowy super <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Sporo się narobiłeś i widac efekt co jest najważniejsze.Jasna podsufitka ładnie się prezentuje.Przy takiej robocie trzeba mieć stalowe nerwy , żeby tak jak pisałeś niczego nie pobrudzic i niczego nie połamać. prawy słupek prałem jeszcze raz... już sam.. bez pomocy karchera, okazało się, że mydło i szczoteczka czynią cuda ;D zastanawiam się tylko co zostanie z tej podsufitki za pół roku jarania fajek w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Pewnie zrobi się trochę szara i będzie trzeba znowu użyć mydła i szczoteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czyli jeden weekend z głowy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 nie pal w aucie proste :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcgrzy Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mam taka samą podsufitke w swojej Bumie i do tego szyberek - fajna sprawa. Czarne wnetrze i jasna podsufitka - miło. Tez paliłem w autku i przestałem ze wzgledu na zapach. Czasem przypale sobie jeszcze w jakims zajeb... korku jak mnie szlag trafia - ale to chyba zrozumiale Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Pewnie zrobi się trochę szara i będzie trzeba znowu użyć mydła i szczoteczki tja, a po rozklejeniu się tapicerki powtórka - spoko satan, tym razem pojdzie szybciej :mrgreen: jak sprzedawałem astrę to miała żółte smugi od fajek. Pianka STP tuff stuff sprawił że tapicerka była jak nowa. Polecam zamiast mydła i szczoteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 ja np też paliłem, a w samochodzie zdarzyło mi się może 2 razy przez ten czas na długiej trasie. ale co postój była fajka, pisze o tym bo strasznie mnie wkurza palenie w aucie,masakra wejdą pasażerowie i zamiast tego ,że nieźle się jeździ bumą czują smród fajek i to jest na pierwszym planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ja mam czarną podsufitkę ale też jestem przeciwny paleniu w aucie. Staram się robić to jak najrzadziej. Ale tak szczerze powiem, fajka w aucie smakuje mi najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Pewnie zrobi się trochę szara i będzie trzeba znowu użyć mydła i szczoteczki tja, a po rozklejeniu się tapicerki powtórka - spoko satan, tym razem pojdzie szybciej :mrgreen: jak sprzedawałem astrę to miała żółte smugi od fajek. Pianka STP tuff stuff sprawił że tapicerka była jak nowa. Polecam zamiast mydła i szczoteczki no bo ja nie mam co robić... jak za 80 PLN mi gość przyjedzie do domu i wypierze swoim sprzętem.... ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 mnie to samo czeka bo szyber się rozsypał już zdjęta czym ja tej tapicerki nie kleiłem ta gąbka z podniej się sypie i nic klej nie trzyma na razie jeżdże bez bo niemam cierpliwości jakieś wiaderko melissy musze zaparzyć to się wezmę do tego dalej <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 mnie to samo czeka bo szyber się rozsypał już zdjęta czym ja tej tapicerki nie kleiłem ta gąbka z podniej się sypie i nic klej nie trzyma na razie jeżdże bez bo niemam cierpliwości jakieś wiaderko melissy musze zaparzyć to się wezmę do tego dalej <bmw_1> chłopaki w sośnicy koło kątów wrocławskich mają multum tapicerek z szyberem... za to co się napolowałem na taką bez to moje ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 już dzisiaj kupiłem tak że stara leci do śmieci jeszcze może dzisiaj dostane boczki skóra na drzwi i tył happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi