adaho Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam..... Jak w temacie jechalem do lakierni (nareszcie bede mial swoja bunie ) redukuje do dwojki tak przy 40km/h slysze zgrzyt teraz pytanie co to moze byc :?: bo z mechaniki to ja sie dopiero ucze :roll: i zabardzawo nie wiem Ktos mi mowil ze to synchronizator moze byc a jeszcze inny odrazu ze w E34 charczaca dwojka i wsteczny to czesty przypadek Jesli ktos wie co to moze byc niech doradzi mi co to i jak sie tego pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Czy to częsty przypadek w e 34 to nie wiem mimo ze ja tez tak mam to nie oczekuje od 18 letniej skrzyni rewelacyjnej sprawnosci.Biegi 2 i 3 są chyba najczesciej "wahlowanymi" biegami. Jesli ten efekt masz również przy szybkim rozpędzaniu i denerwuje Cie ten zgrzyt to ratuje Cie zakup używanej skrzyni-ze sprawnym synchronizatorem bo jego wymiana jest nieekonomiczna. Ja znalazłem sobie taki sposob ze przy zmianie na 2ke nie robie tego raptownie tylko spokojnie przechodzę przez "luz" i mam cisze.A jak zachodzi potrzeba szybkiej akcji na drodze to licze sie z tym ze 2ka zgrzytnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam..... Zgrzyta tylko przy zrzucaniu biegu tzn z trojki na dwojke i jak jade mniej niz 20km/h to nic juz nie charczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi