pawelorzechowski Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam:) Mam taki problem z moim e36 318is. W silniku przy około 2-3 tyś obr coś brzęczy. Na początku myślałem że to może któryś ślizg łańcucha poszedł ale po ściągnięciu obudowy rozrządu wszystko wygląda ok. Czy ktoś z okolic Wrocka mógłby mi pomóc?? Kurcze nie pomyślałem żeby na ostatnim spocie zapytać co to może być. Dodam że łańcuch jest napięty i nie sądze aby to była wina napinacza. Strasznie denerwujące to jest gdy auto się rozpędza lub schodzi z obrotów to wtedy wydaje dźwięki:// Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To brzęczenie pojawia się tylko w czasie jazdy czy tez na postoju jak ją podgazujesz do 3 tys ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 na postoju też [ Dodano: 28 Kwiecień 09, 17:30 ] trudno zlokalizować miejsce z którego to dobiega. Już ściągałem wszystkie paski klinowe i taki sam dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Wiesz co szkoda ze nie powiedziałes o tym na spocie , bo Goglin w swoim iS'ie ma tez takie brzęczenia w sumie nie wiadomo z czego i tak juz jezdzi od dłuższego czasu , przyczyn moze byc pare , ale raczej wątpie zeby to było cos związane z rozrządem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 a to będzie jeszcze okazja na tuningowisku we wrocku:) Możesz mi wysłać swoj numer GG na PW bo jeszcze o cos bym zapytal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam:)Mam taki problem z moim e36 318is. W silniku przy około 2-3 tyś obr coś brzęczy. Na początku myślałem że to może któryś ślizg łańcucha poszedł ale po ściągnięciu obudowy rozrządu wszystko wygląda ok. Czy ktoś z okolic Wrocka mógłby mi pomóc?? Kurcze nie pomyślałem żeby na ostatnim spocie zapytać co to może być. Dodam że łańcuch jest napięty i nie sądze aby to była wina napinacza. Strasznie denerwujące to jest gdy auto się rozpędza lub schodzi z obrotów to wtedy wydaje dźwięki:// Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc:) ha.... wiatrak chłodnicy ;p "jeździć nie przejmować się, jak zacznie na**** wymienić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 wentylator napewno nie bo sciagalem pasek i sie nie obracal a mimo wszystko brzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 może łożysko alternatora? miałem podobny problem w golfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ten dźwięk jest metaliczny czy jaki? A nie posypał Ci się katalizator i teraz brzęczy pucha po nim? Ewentualnie jakaś nakrętka obluzowana,może na kolektorze wydechowym jest jakaś zakontrowana,ale lata i brzęczy. Może jakaś blaszana osłona. Nie wiem jak głośny ten dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja miałem denerwujący metaliczny grzechot z silnika... po wizycie u mechanika okazało się że opaska metalowa z tłumika się odkręciła :shock: a wbrew pozorom dźwięk szedł właśnie z silnika. Po jej dokręceniu malina Poszukaj miejsca wydobywania się dźwięku bo tak będzie najłatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adm87 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Miałem podobnie u siebie poprostu zwykłe niedopatrzenie z mojej strony, najlepiej gdybys wziął samochod na kanał, mam swojego znajomego ktory ma warsztat, naprawde bez kanału większość rzeczy nie dałbym rady zrobić, a ze tak dodam nie w temacie mam mały problem a mianowicie byłem u znajomego mechanika i nie za bradzo wiedział co z tym silnikiem, na dobrą sprawe wykluczył rozrząd jest w porządku, a to dziwne stukanie, o którym pisałem w innym temacie kilka dni temu, patrząc od przodu czyli od vanosa, dochodzi z tylnej dolnej częsci silnika, tak jakby słychać było łożysko od sprzęgła, no bo co innego w tym miejscu... jednak nie był pewny. macie głowe co to moze byc ? a tu link do tego tematuŁ http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/kilka-dziwnych-problemow-w-e39-20i-m52-vt11531.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 dzwiek na 100% dochodzi z silnika. na pewno nie z alternatora jak wczesniej pisalem nawet przy sciagnietych paskach od pompy wody, alternatora i wspomagania jest dokladnie to samo. Jest to taki metaliczny dzwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 sprawdź wydech bo to najczęstsza przyczyna brzęczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Może to dziwne ale sprawdź czy nie masz czegoś w osłonie od hamulca (hamulców). Często coś tam wpada i brzęczy niemiłosiernie. Dźwięk będzie słyszalny nawet na postoju ze względu na drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Może to dziwne ale sprawdź czy nie masz czegoś w osłonie od hamulca (hamulców). Często coś tam wpada i brzęczy niemiłosiernie. Dźwięk będzie słyszalny nawet na postoju ze względu na drgania. :shock: bez jaj, na postoju hamulce? Ja stawiam na układ wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 ja niestety nie stawiam na uklad bo to wyraznie dochodzi z silnika a nie z ukladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 E34-Patryk ja tak miałem w Touring-u i jak odginałem tą blaszkę to było sporo kamyczków... Napisałem to po to jak by dalej nie wiadomo było co jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Postanowilem odswiezyc temat:) W dniu dzisiejszym pokrywy rozrzadu wywedrowaly na bok i nie ma nawet sladu ze to moze byc rozrzad, nie ma sie do czego przyczepic:) jutro prawdopodobnie wywedruje miska i zobaczymy co z panewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 kolego,na 99% brzecza aluminiowe oslony ukladu wydechowego,czesto sie obrywaja. kanal,2-osoby i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Sprawdź osłony, zostaw narazie miske. Osłony lubią drżeć to na postoju, to przy ruszaniu poprostu różnie. A że dźwięk z komory silnika to może takie wrażenie bo dźwięk sie przenosi na komore silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Żeby to bylo takie proste:P osłony się trzymają i to mocno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Żeby to bylo takie proste:P osłony się trzymają i to mocno:) a przyp**** tak porządnie z buta w przód opony (nie z boku) i posłuchaj czy nie grzechocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 powiem tak ja w swojej IS mam tak samo bylem 100% pewny ze mi to z silnika idzie nawet ... bym sobie dał reke obciac a okazał sie koncowy tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek170450 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 ja mam to samo w swoim IS-ie dokladnie to samo. to pod kolektorem. w poniedzialek jade do serwisu mozliwe ze jest to jakas niedokrecona nakretka pozdro <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 a u mnie brzeczy łańcuch, przy zmianie napinacza troszkę ustało brzeczenie, czekam teraz na chęci kuzyna żeby mi go wymienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi