Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

kontrolka zużycia klocków ham.

Rekomendowane odpowiedzi

POMOCY mam problem z kontrolkom zużycia klocków hamulcowych bmw e-30 1990r 1600 po mimo sprawdzenia czujników przewodów zaświeca się przy jeżdzie po dziurach nie wiem co jest pięć może ona jest jeszcze od czegoś innego :evil:

no zawsze się można przyzwyczaić ja tak jeżdżę od 2 lat :mrgreen: :mrgreen: u mnie kable są pourywane od klocków jak ktoś się nie zna to wsiada i pyta co to świeci a ja na to że hamulce...no i niektórzy wysiadają <bmw_1> happy_bmw

najlepsze rozwiazanie to odlacz czujniki bo i tak wszyscy wiemy kiedy zmieniac klocki

i jak odlaczysz to przetnij kable polacz je razem i problem z glowy juz nogdy nie zobaczysz kontrolki od klockow (sam tak zrobilem bo wlasnie na dziurach mi sie wlaczalo )

tak wiec kup izolacje i dzialaj kabel od czujnika jest w lewym nadkolu (e 34)

pozdrawiam

wydaje mi sie ze dzieje sie tak dlatego ze kabelek jest gdzies przetarty i masuje o karoserie lub jakis element zawieszenia i zapala sie lampka.pamietajmy o tym ze kontrolka klockow jest sterowana minusem (-).Pozdro AHA dzieje sie tak najcześciej jak ktos przełożył czujniki ze starych klocków.Pozdrawiam konrad

zgadzam się z Tobą! Jak zmieniałam klocki to przełożyłam czujnik ze starych do nowych ,cały psikus polega na tym że przy starych klockach kontrolka się nie świeciła,a przy nowych nie gaśnie ani na sekundę! sprawdzałam już wszystko i nie mam nigdzie przetartych przewodów i żadnego przebicia.....a skubana jak się świeciła tak się świeci ..... może przy następnych zgaśnie:)! albo sprawię sobie nowy czujnik w sumie 70 zł to nie taki wielki majątek!

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...