d.kruku Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 POMOCY mam problem z kontrolkom zużycia klocków hamulcowych bmw e-30 1990r 1600 po mimo sprawdzenia czujników przewodów zaświeca się przy jeżdzie po dziurach nie wiem co jest pięć może ona jest jeszcze od czegoś innego :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelos Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 zobacz do zbiorniczka od plynu hamulcowego moze masz malo plynu albo cos zplywakiem co jest w zbiorniczku lub przewod masz przetarty i dotyka gdzies ci masy i tak sie bedzie tez dziac . <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez318 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Słusznie, to raczej napewno coś z płynem hamulcowym, od tego zacznij pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 POMOCY mam problem z kontrolkom zużycia klocków hamulcowych bmw e-30 1990r 1600 po mimo sprawdzenia czujników przewodów zaświeca się przy jeżdzie po dziurach nie wiem co jest pięć może ona jest jeszcze od czegoś innego :evil: no zawsze się można przyzwyczaić ja tak jeżdżę od 2 lat :mrgreen: :mrgreen: u mnie kable są pourywane od klocków jak ktoś się nie zna to wsiada i pyta co to świeci a ja na to że hamulce...no i niektórzy wysiadają <bmw_1> happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 no i niektórzy wysiadają <bmw_1> happy_bmw To chyba lepiej dla Ciebie , po co dodatkowe marnowanie paliwa na obciazeniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 no i niektórzy wysiadają <bmw_1> happy_bmw To chyba lepiej dla Ciebie , po co dodatkowe marnowanie paliwa na obciazeniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no jak kogoś za kase wiozę to nie bardzo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 A to zmienia postac :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.kruku Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Ceść kontrolka ta nie jest od płynu sprawdzałem <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Mi swieci sie kontrolka ja k wyjade z myjni lub jak popada deszcz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Mi swieci sie kontrolka ja k wyjade z myjni lub jak popada deszczpozdro może kable sparciały i gdzieś woda sie dostaje :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BODZIO Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 najlepsze rozwiazanie to odlacz czujniki bo i tak wszyscy wiemy kiedy zmieniac klocki i jak odlaczysz to przetnij kable polacz je razem i problem z glowy juz nogdy nie zobaczysz kontrolki od klockow (sam tak zrobilem bo wlasnie na dziurach mi sie wlaczalo ) tak wiec kup izolacje i dzialaj kabel od czujnika jest w lewym nadkolu (e 34) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysza Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 wydaje mi sie ze dzieje sie tak dlatego ze kabelek jest gdzies przetarty i masuje o karoserie lub jakis element zawieszenia i zapala sie lampka.pamietajmy o tym ze kontrolka klockow jest sterowana minusem (-).Pozdro AHA dzieje sie tak najcześciej jak ktos przełożył czujniki ze starych klocków.Pozdrawiam konrad zgadzam się z Tobą! Jak zmieniałam klocki to przełożyłam czujnik ze starych do nowych ,cały psikus polega na tym że przy starych klockach kontrolka się nie świeciła,a przy nowych nie gaśnie ani na sekundę! sprawdzałam już wszystko i nie mam nigdzie przetartych przewodów i żadnego przebicia.....a skubana jak się świeciła tak się świeci ..... może przy następnych zgaśnie:)! albo sprawię sobie nowy czujnik w sumie 70 zł to nie taki wielki majątek! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totenkopf Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 A zbiorniczek z płynem hamulcowym można sobie otworzyć spokojnie i nic się nie stanie ? MAm bmw e34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 mozna,to nie bomba [ Dodano: 22 Styczeń 07, 00:42 ] Mysza zmostkoj kabelki,musi zgasnac.Chyba ze teraz koncza sie klocki z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi