sulek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam pytanie odnośnie malowania zacisków, zastanawiam się co da lepszy efekt malowanie proszkowe czy malowanie u lakiernika, gdzie pojawi się później rdza o ile się pojawi (wcześniej zaciski będą wypiaskowane i założone nowe elementy gumowe). Jeśli lepsze piaskowanie to jak zabezpieczyć powierzchnie po której przesuwa się tłok w zacisku bo ona nie może być pomalowana, założenie tłoka i gumki, która tam jest nie poskutkuje ponieważ zacisk pójdzie do pieca i gumka spłynie i zostanie na zacisku, może wyjąć tłok i czymś to zaślepić/zakleić to dziurę z gładką powierzchnią. Robił ktoś coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 bardzo dobre sa farby do zaciskow MOTIP 2-składnikowa z utwardzaczem, np: http://allegro.pl/item616207383_motip_profesjonalny_zestaw_do_malowania_zaciskow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie wiem nie robiłem tego, kasa nie ma tu nic do rzeczy, chciałbym to zrobić dobrze, profi, żeby miało ręce i nogi, nie wiem czy ja pomaluje tak dobrze jak lakiernik. Skłaniałbym się raczej to oddania zacisków w dobre ręce niż samemu nawet dobra farba do zacisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Podepnę się pod temat z jednym pytaniem... Chce odświeżyć swoje zaciski i pomalować je na czarno (właśnie taką farbą jak Kosa dał link), tylko nie wiem czy czarny nie pogorszy wizerunku auta pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 nie pogorszy, czerwone, zolte, zielone zaciski kiedys byly OK,ale z wiekiem czlowiek madrzeje wedlug mnie jest to nie potrzebne, mozna oczyscic odmalowac na czarno i bedzie git pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 nie pogorszy, czerwone, zolte, zielone zaciski kiedys byly OK,ale z wiekiem czlowiek madrzeje wedlug mnie jest to nie potrzebne, mozna oczyscic odmalowac na czarno i bedzie git Dokładnie ! Czerwone, żółte, zielone itd. odpadają bo nie uważam tego za sposób na polepszenie wizerunku auta (no ok chyba, że miał bym Porsche czy coś tego typu)... Każdy inny kolor poza czarnym mi nie pasuje Więc zrobię je na czarno jak tylko czas pozwoli Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Polecam dać je do piaskowania, efekt zajefajny, tylko wiąże się to z unieruchomieniem fury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Hmmm no też nie głupi pomysł, ale chyba zostanę przy wyczyszczeniu ich i pomalowaniu na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jak wolisz, ja tam będę inny zestaw hamulcowy montował, więc autem jeżdżę i narazie badam temat Chyba jednak zdecyduje się na proszkowanie, jak zrobię to wrzucę fotki w swoim wątku - samochodowym, najpierw samych zacisków a później jak to wygląda na feldze. Po wybadaniu tematu, wypiaskowałem i wyporszkowałem zaciski, oto efekt, za 80 zł - tyle samo kosztuje lakier, a mniej roboty, nie tracę czasu na to, a efekt myślę, że lepszy. Rzecz jasna do zacisków idą wszystkie nowe elementy gumowe. Powie mi ktoś co oznacza liczba "25" na zaciskach, bo 57 to średnica tłoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi