yax17 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 po mocnym nacisnieciu hamulca pojawia sie czerwona kontrolka :wykrzyknik .klocki hamulcowe do wymiany?moze cos powazniejszego? druga sprawa :od czasu do czasu zdarza sie ze autko nie chce zapalic tzn.po przekreceniu kluczyka brak jakiejkolwiek reakcji rozrusznika(rozrusznik sprawdzany i jest OK) a po jakims czasie wszystko wraca do normy.prosze o rady i bardzo dziekuje za pomoc! autko to 316 i e36 z 1994r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Sprawdz plyn hamulcowy , i rowniez mozesz zdjac kolo i luknac jak wygladaja twoje klocki z tarczami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 jeśli przy mocniejszym wciśnięciu pedału hamulca to raczej klocki do wymiany niedługo, ale w prawym tylnym kole jest czujnik sprawdź w jakim jest stanie a co do drugiego to nie wiem o co biega lecz po przekręceniu kluczyka spróbuj poczekać kilka sekund i dopiero odpalaj <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.kruku Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 SIEMKA JA W SWOJEJ E-30 MAIŁEM TO SAMO WALNIĘTY PŁYWAK W KORKU ZBIORNICZKA PŁYNU HAM. ROZŁĄCZ PRZEWODY OD ZBIORNICZKA JEŚLI NIE BĘDZIE SIĘ ZAPALAŁA TO JEST TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Płyn hamulcowy, sprawdz stan pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proper1986 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam <bmw_1> <bmw_2> co do drugiego pytanka to jeśli masz immobilizer to podejrzewam że jest on walnięty ewentualnie coś nie łączy.Może to być jeszcze rozrusznik-ja tak miałem raz kręcił a raz nie jak nie kręci to puknij w rozrusznik tak się dowiesz najszybciej:)Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelos Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 siemka co do drugiego pytana moze to byc kostka stacyjki brudne klemy slaba masa,lub dalej rozrusznik ci siedzi.Napisz jak sprawdzales rozrusznik w jaki sposob to ci powiem czy zostalo to prawidlowo zrobione.Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yax17 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 witam!rozrusznik sprawdzal mechanik i twierdzi ze wszystko z nim OK.jak mozna sprawdzic czy dziala kostka(czy jest sprawna?)czy podpiecie do komputera w serwisie wyjasni przyczyne?dziekuje wszystkim za pomoc <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelos Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 bedziesz potrzebowal kawalek przewodu na rozruszniku na automacie tam gdzie kable przykrecasz jest mala wsowka jak ci nie bedzie chciala odpalic wypnij ja daj tam ten kabel z zarobiona koncowka i dotknij do plusa w akumulatorze i jezeli ci zakreci to znakiem tego moze to byc kostka stacyjki tak na90procet a jak bedzie milczal to jest to wina rozrusznika jak nie dasz rady to podjedz domnie to ci wytlumacze o co chodzi ok a jak cos to napisz mi na gg to jest numer 4296435 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 sprawdż na początek dokładnie masę to może być to.czy kontrolki ci przygasają jak rozrusznik nie kręci?.jeżeli tak to masa albo rozrusznik siedzi <bmw> pozdro.jeśli rozrusznik ci nie kręci to wyjdz z auta i puknij go lekko młotkiem :mrgreen: może się zawiesza :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yax17 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Witajcie !Kontrolki nie przygasaja ani nie slychac pracy rozrosznika!Stukanie w rozrusznik tez nic nie pomaga .Po jakims czasie autko pali normalnie! Za trzy dni wybieram sie do Stando i moze oni mi pomoga.Dzieki jeszcze raz za wszelka pomoc! bmw_beer Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi