CrisELdi Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wyciek „Wody” (Układ chłodzenia - uszczelka) [318i, E46 2000r] Wyciek jest widoczny tylko trochę ale widać [Na foto oznaczone ”N”] złogi które zakrzepły się pod wpływem wysokiej temperatury w okolicy uszczelki czyli na ścianie komory silnika. Spowodowało to że musiałem dolać ostatnio płynu! Dodam że złogi na ścianie silnika widziałem już dawno ale nie było powodu się martwić … dopóki nie potrzebowałem dolać – zacząłem zaglądać i jest… - Czy dam radę sam naprawić usterkę (Chyba mam … tools) - Jestem w UK (Londyn) i nie wiem gdzie mogę kupić taką uszczelkę - sklep? (jak szukać bo Nieznań modelu nazwy takiej uszczelki- jak wyjaśnić co potrzebuje bez rozkręcania autka!) Macie tu gdzieś jakieś info na temat układu chłodzenia? - Wymianie podlega tylko uszczelka czy dobrze by było wymienić całą rurę? - Przy wymianie płynu do chłodnicy gdzie się odpowietrza system chłodzenia? - Jak długo pojadę na tej uszczelce bo samochód jest mi potrzebny na co dzień? Pozdrawiam i pilnie oczekuje odp! Dziekuje za wszelkie odp! Fotk nie jest oryginalne (jak będzie potrzebne to dorzucę Live Foto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam! Nie wiem jakie tam jest uszczelnienie ale możesz też to uszczelnić na masie uszczelniającej!(czyli to uszczelnienie ktore jest plus masa, tylko wyczysc dobrze) bedzie najtaniej i najszybciej. A jak wrócisz do PL to juz zrobisz jak należy. Ja polecam mase DIRKO. Pozdrawiam! <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Chyba tak zrobię ale jak rozkręcę uszczelkę i po tym zabiegu rozpadnie się , w ten czas jestem udu... na kilka dni! Interesuje mnie raczej wymiana całkowita bo jaki widać na foto nie wygląda to dobrze, raczej nie zaryzykuje jazdy do polski na tym! - Szukam opisu budowy układu chłodzenia lub może wie ktoś jak to się nazywa bo mam możliwość zamówienia WEP. Może będą pomocne numery nadwozia? Znalazłem N-Book PDF 360 stron „Sam napraw dla wersji E46” Czyli już mam jak wymienić ciecz chłodząca! [ Dodano: 19 Kwiecień 09, 21:17 ] INSTRUKCJE DIGNOSTYKA - UKŁAD CHŁODZENIA [E46] Strony 1-5 Strony 6-10 Strony 11-12 WYMIANA CIECZY I ODPOWIETRZANIE UKŁADU[E46] Strony 1-5 Strony 6-10 Może komuś to pomoże Instrukcje są dość dobrze opisane i pomocne! [ Dodano: 22 Kwiecień 09, 21:58 ] Byłem u mechanika i chce mi wymienic cały termostat z uszczelką bo jak mi mówi osobno nie kupie? koszt wymiany 130funtów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi