Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

ja myślę, że to nie przejdzie. PO za bardzo zależy na władzy, a to by im zniszczyło poparcie.

Co do samego pomysłu, szkoda słów i szkoda nerwów.

poczytajcie dyskusję z www.bmw-sport.pl

tam się dopiero spierają ;]

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=45573&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=bad0fc665bbc801b24b3494187f6efea

aha a średni wiek auta w DE ( badania z 2008 r. ) to 8 lat :) w DE... .

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jakis czas temu była podobna akcja w naszym fantastycznym sejmie

Posłowie większości klubów parlamentarnych wyrazili sprzeciw wobec ekologicznego podatku od samochodów. Sprawa jego wejścia w życie nie jest jednak przesądzona. Głosowanie nad podatkiem odbędzie się dopiero za dwa tygodnie.

Już w pierwszym czytaniu, które 6 maja przeprowadzono w Sejmie, projekt podatku mającego zastąpić niezgodną z prawem Unii Europejskiej akcyzę na używane auta sprowadzane do Polski nie zyskał akceptacji klubów SLD, PSL, PO, Pis, Samoobrony i LPR.

Kto to wprowadzi strzeli sobie w kolano , ludzie tego nie zapomną 8)

Np. dla nowej Skody Fabii z silnikiem benzynowym o pojemności 1390 cm3 podatek wyniósłby 1390 zł. W przypadku używanego Opla Astry z 1994 r. z silnikiem benzynowym o pojemności 1596 cm3 podatek wynosiłby 5586 zł.

Przeczytajcie sami jak to planowali w 2005 roku i skonczyło się na planach

http://www.motofakty.pl/artykul/podatek_ekologiczny_8211_co_dalej.html

to nie przejdzie - nie ma możliwości, bo byłoby to samobójstwo polityczne... teraz będą wszystkich straszyć, ale potem wyjdzie dobry wujek donald, powie, że się nie zgadza i wszystkich uratuje, a potem wdzięczny naród wybierze go na prezydenta i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie...

teraz będą wszystkich straszyć, ale potem wyjdzie dobry wujek donald, powie, że się nie zgadza i wszystkich uratuje, a potem wdzięczny naród wybierze go na prezydenta

Heh 10/10 tez mi sie wydaje ze premier nas uratuje od tej niesprawiedliwości :lol:

nie przejdzie ten podatek, a to dlatego ze będzie bardziej naliczany dla emisji spalin niz rocznika, a żeby określić emisje spalin trzeba będzie jechać na stacje diagnostyczna, a wiadomo jak to się u Nas w klaru robi, wyjdzie na to że 80% etrzydziestek będzie spełniała co najmniej Euro4

To co piszesz Kosa jest bardzo prawdopodobne. U nas to takie zmiany wymusi tylko UNIA i to pod przymusem (a że Polak nie głupi to powie pewnie OK, ale coś za coś... ;) ) i będzie nie najgorzej :D Ale trzeba pamiętać, że u nas tez kiedyś te normy pójdą w górę i będzie trzeba sobie jakoś z tym poradzić).

teraz będą wszystkich straszyć, ale potem wyjdzie dobry wujek donald, powie, że się nie zgadza i wszystkich uratuje, a potem wdzięczny naród wybierze go na prezydenta

Heh 10/10 tez mi sie wydaje ze premier nas uratuje od tej niesprawiedliwości :lol:

Dokladnie ;)

[ Dodano: 22 Kwiecień 09, 11:49 ]

...a tak ot, profilaktycznie:

http://wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody/#letter-support

OK, jak juz wspominaliscie. W niemczech taki podatek istnieje, ale a Niemczech sa troszeczke inne realia. Nie mowie juz o tym, ze maja wrecz doskonale drogi i obwodnice co zdecydowanie upieknia zycie kierowcom (przynajmniej widza na co kasa tam idzie), ale tam zarabiaja znacznie wiecej niz u nas. Tutaj malo, ze czlowiek czasami walczy zeby wyrobic do pierwszego nastepnego miesiaca, to mu jeszcze podatejk dowalaja, zeby sie upewnic zeby napewno nie wyrobil.. <bmw_4>

No nie ma co porównywać, Polska a Niemcy... jeszcze długo to nam zajmie zanim będzie tak dobrze.

Tylko, że Polski rząd coś pomylił bo chce wprowadzać przepisy takie jak obowiązują w innych krajach Unii, a chyba zapomnieli że samo wprowadzenie nic nie da a nawet może pogorszyć naszą sytuacje (teoria a praktyka to dwie różne rzeczy).

Chyba kraj jest po to by dobrze się żyło a rząd by w tym pomagać... u nas jest inaczej bo tylko same afery i problemy przez tych ku*** ehhh oby nadeszły lepsze czasy dla nas.

fakt faktem Ci na gorze kombinuja

Nie wiem Kosa, za co darzysz ich szacunkiem, po czym stwierdzasz że kombinują :wink: ....

W sumie nie wazne kto siedzi na górze , skoro efekt ich "cieżkiej pracy" to wyciąganie

kasiory z naszej kieszeni , w sumie kazda opcja juz rządziła i co jest podobnie za kazdym

razem czyli na początku pieknie mydlimy oczka zeby nas wybrali a potem i tak robimy

to samo co poprzednicy ... niestety u nas długo się jeszcze nic nie zmieni póki dalej

bedziemy głosowali na partie a nie na pojedynczych ludzi (okręgi jedno-mandatowe) :wink:

Koledzy zawsze jest mydlenie oczy i obiecanki cacanki... Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale liczę na jakiś CUD (bo chyba tylko tak mogę to nazwać), że coś się poprawi. Starzy wyjadacze odejdą i wejdą nowi - normalni ludzie którzy wybierają politykę (rządzenie) nie dla kasy i rozgłosu a poprawy życia w kraju :)

Nie rozumiem, kto ma płacić ten podatek, ci którzy dopiero przywiozą auta z zagranicy czy ogólnie wszyscy nawet ci którzy zapłacili już kiedyś akcyzę . Osobiście wole swoje "STARE" e32 niż jakąś nowa blaszankę i jak będę musiał to zapłacę te 3000 tys. tym żydowskim kur.... z zadu.

dla rozluznienia troszke muzyki w temacie :wink:

KSU - Marszalkowska kosa

[ Dodano: 23 Kwiecień 09, 07:01 ]

Predator, z tego co wczoraj slyszalem w tv, to osoby ktore zaplacily juz akcyze dostana znaczacy upust, ile nie wiadomo

Koledzy zawsze jest mydlenie oczy i obiecanki cacanki... Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale liczę na jakiś CUD (bo chyba tylko tak mogę to nazwać), że coś się poprawi. Starzy wyjadacze odejdą i wejdą nowi - normalni ludzie którzy wybierają politykę (rządzenie) nie dla kasy i rozgłosu a poprawy życia w kraju :)

Zgadzam sie, zawsze jest mydlenie oczu i tyle., przeciez jakos rzeba glosy zdobyc. Tak jak mowisz AWV, odejda starzy i wejda nowi. Problem w tym, ze jak wchodza ci nowi, niech nawet maja najszczersze checi, jak wejda w towarzystwo gdzie kazdy kreci i kombinuje to trzeba miec naprawde mocny charakter zeby tym calym g...em nie "przesiaknac". Owszem, wierze, ze predzej czy pozniej kombinatorzy zaczna powoli odchodzic i powoli zaczna rzadzic ludzie ktiorzy naprawde chca wprowadzic jakies dobre zmiany, "aby zylo sie lepiej" :) ale niestety predko to nie nadejdzie. Heeeeeeeeej. A moze zalozymy wlasna partie polityczna? MKMB?TNPPIT (Maxbimmer Klub Masz Beemke ? To Nie Placisz Podatkow i Tyle - to by dopiero spowodowalo ze ludzie docenia te marke, hehe) :twisted: Obwodnica Wroclawia bedzie zakonczona w 2010 roku <bmw_1> <bmw_1>

• 4 tygodnie później...

Bardzo fajny artykuł : http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/mam-15-letniego-zloma,1308134

A wystarczy zaostrzyć kary, wzmóc kontrole na stacjach diagnostycznych a cała sprawa zostanie rozwiązana. Bo chyba każdy wolałby wydać np raz na 5 lat 3000 zł na remont np. silnika, bo nie dostanie pieczątki do dowodu rejestracyjnego, niż 3000 co rok Państwu, z czego jak znam życie nigdy więcej nie skorzysta. <bmw_1>

• 1 miesiąc temu...
dla rozluznienia troszke muzyki w temacie :wink:

KSU - Marszalkowska kosa

[ Dodano: 23 Kwiecień 09, 07:01 ]

Predator, z tego co wczoraj slyszalem w tv, to osoby ktore zaplacily juz akcyze dostana znaczacy upust, ile nie wiadomo

A całkiem przyzwoity kawałek;]... A i text realny ;]

• 3 lata później...