kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, mam prośbę, mam okazje wymiany na wymarzone E39 co o nim sądzicie ? Cena bardzo niska a wszystko ma: skóra, klima, elektryka itd.. może ktoś coś wie byłbym wdzięczny za pomoc. Podaje do niej link: http://otomoto.pl/bmw-525-C8343997.html mam odłożone jeszcze na ewentualne dopieszczenie (malowanie itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l11twa Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Cena atrakcyjna. Tylko, że to 2,5 tds czyli silnik z e34. Miałem z takim doczynienia i nie polecam. Sprawa ma sie tak, że nigdy nie zawiódł mkompletnie (tzn nie wyzionoł ducha na drodze) ale ciągle coś z nim było nie tak. Albo był słaby, albo źle palił na zimno potem z kolei na ciepło. I chyba nie jest to odosobniony przypadek bo znajomy ma podobnie obecnie :-(. Zaletą było doś umiarkowane spalanie i przyjemny dzwięk (jak na diesla). W tym egz. dodatkowo to widze, ze skóra musowo do regeneracji i kwestia ustalenia co dla kogoś znaczy do małych poprawek lakierniczych (na zdjęciach nie jest źle) trzeba by obejżeć. Priorytet stan silnika (szczególnie czy z ukł chłodzenia wszystko git - lubi sie grzać i wtedy kaplica po silniku) i zawiasu bo to już 267 tys.km, ale przynajmniej wydaje sie nie przekręcany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Poczytaj o TDS na forum, trochę tego była (nawet ostatnio był post na co zwracać uwagę przy jego kupnie). Ja miałem TDS tylko że w 3er i jak dla mnie był niezawodny i spisywał się zaje*** I przelicz ile trzeba w to auto wsadzić by było takie jak chcesz (i zdrowe na 100%), bo czasami nie opłaca się jak np. okaże się że coś silnik źle pali, czy masz połowę karoserii do roboty. Najlepiej pojechać oglądnąć auto i posłuchać silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 O skórze już myślałem i na allegro coś znalazłem http://allegro.pl/item603840627_renowacja_skory_naprawde_skuteczna_profesjonalna.html na ostatnim zdjęciu na progu zauważyłem wybulwienie nie wiem czy to profil tak jak w E36 czy rdza(ale stawiam na rdze bo po drugiej tego nie widać), na klapie też coś jest, ale najbardziej to sie boje o silnik bo z TDS nie miałem nigdy styczności. Jutro oglądne go sam a jak będzie w miare dobrze to przyjade z wujkiem mechanikiem. Powiem mu na co zwrócić uwage, "układ chłodzenia" dzięki wielkie. [ Dodano: 12 Kwiecień 09, 13:05 ] Forum na temat TDS czytałem i kosmos, mase tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/tds-jak-kupic-na-co-patrzec-aby-nie-wtopic-vt11338.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Podejrzewam że za tą cene to będzie paść... Z progami i klapą rzeczywiście coś jest nie tak.Poza tym skóra (konfiguracja) coś mi nie pasuje porównaj np z tym http://motoallegro.pl/item598386268_bmw_525_td_jasna_skora.html . Byłbym sceptycznie nastawiony, turbina,głowica,wtryski,pompa-to wszystko trzeba sprawdzić. happy_bmw [ Dodano: 12 Kwiecień 09, 13:14 ] ps.za tą cene wolałbym zdrową E36 albo E34. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Dzięki na pewno sie przyda a zamieniam za moją E36 http://allegro.pl/item604915573_bmw_e36_318i_igla.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 WoW jaki zderzak tam masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Stare głupie czasy a ze skórą Tukan masz racje niżej "drewna" jest czarna a nie jasna i obicie na spodzie też jest ciemne trzeba będzie dokładnie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Szukaj zagazowanej benzyny (tak od 18tys. w góre) bo klekot jest droższy w naprawach :wink: [ Dodano: 12 Kwiecień 09, 13:21 ] No właśnie o obicie i tunel mi chodzi chociaż BMW robiło różne konfiguracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Benzyna z gazem- chętnie ale tyle nie mam na chwile obecną a nawet jeśli bym miał to i tak musiałbym swoją sprzedać a to nie jest takie łatwe 2200 szt. na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Ale wystaw i zobacz, może ktoś właśnie takiej szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Na Allegro już wystawiam 2 lub 3 raz i tylko zamiany na golfy ople itp. jak bym ja sprzedał to na oku mam inną http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8209692 ale puki co to skupiam sie na tej za 12 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8209692 Ta już lepiej wygląda Tylko jak na taką budę silnik trochę mały, no ale zależy do czego potrzebujesz auto i jakich celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 I po zamianie... gdyż nie mam instalacji sekwencyjnej, dowiedziałem sie 5 min przed wyjazdem hehe, zawsze trafie na jakiegoś oszołoma może na forum wystawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Uuu no szkoda, wystawiaj fure i czekaj na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd3 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Wystawiłem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Szukaj zagazowanej benzyny (tak od 18tys. w góre) bo klekot jest droższy w naprawach :wink: [ Dodano: 12 Kwiecień 09, 13:21 ] No właśnie o obicie i tunel mi chodzi chociaż BMW robiło różne konfiguracje A tam zagazowanej od razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A tam zagazowanej od razu... Chodziło mi o to,że kolega szukając diesla zapewne chce jeździć ekonomicznie ale wiadomo-zawsze można wziąć np 520 w benzynie,wyjdzie podobnie jak TDSa <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi