Gość jaro Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam,jestem nowy na forum z góry pozdrawiam wszystkich fanów Bmw. Jeżdżę wiekową E30tką 320i, mam mały problem z obrotami,gdyż są na 1500 zmieniły się po regulacji zaworów wcześniej było normalnie ok 900, może zruszyłem, któryś przewód pod ciśnieniowy,ale wizualnie jest wszystko wporządku, mam pytanie czy da się zmniejszyć te obroty jakaś regulacja czy coś w tym stylu. Z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 jesli regulowałeś luz na zaworach, to powinieneś jeszcze skorygować ustawienie zapłonu. Poniżej zamieszczam rysunek z lokalizacją śrub regulacyjbych. Śruba A to wolne obroty, a B, to śruba od CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no tak ale CO lepiej na oko nie ruszać :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no tak ale CO lepiej na oko nie ruszać :!: zawsze się można czegoś nauczyć :mrgreen: albo popsuć :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Śruby CO radzę nie ruszać bez analizatora, bo jak policja techniczna weźmie autko w obroty i podłączy analizatorek spalin, to moga nawet zabrać dowód rejestracyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki za porady ale nie ma u mnie tych śrubek od regulacji. Zmniejszyłem obroty regulacją w przepływomierzu i jest ok.Tylko mam wrażenie, że jest trochę słabsza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi