maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Posiadam u siebie oponki 245/45/17 na obu osiach i komfort jest tragiczny....poza tym wychodzi mi stosunkowo duże spalanie.... zawieszenie mam całe wymienione, mimo to bardzo tłucze na wszystkich nierównościach - czy to może wina tego, że jest to shadowline? (czy to ma jakiś związek). Czy jeśli wymienię oponki na powiedzmy 215/50(55)/17, to komfort się podniesie? Niestety muszę na uczelnię dojeżdżać ul. Wyszyńskiego a tam jest taka tragedia.....że mnie szlag trafia jak jadę po tej kostce albo kostka - asfalt 30cm - kostka... . No chyba, żeby założyć 16... ale moje felgi mi się podobają... mam wprawdzie jeszcze 15" na zimówkach, ale zrobiłem w photoshopie jak będzie wyglądać no i mnie nie rusza jakoś.... coś poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 myśle ze jak założysz 215 to będzie lepiej, zdecydowanie lepiej i spalanie będzie mniejsze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a co z wysokością? jak bedzie 215 to na 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Na 215 na 100% będzie lepiej i profil 55 (max 50) proponuje. Spalanie spadnie i komfort urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 teraz się zastanawiam, czy nie bedzie wiesniacko wyglądać - muszę zmierzyć szerokość felg, żeby nie było potem, że felga szersza od opony .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dokładnie, zobacz ile może wejść min. na fele. Nie powinno wyglądać wieśniacko, chociaż 215 na 17" w budzie 5er hmmm... powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a skąd będę wiedział ile min może wejsc? zeby nie było tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Na feldze od środka powinien być opis np. 7J (u ciebie na bank więcej). Jak to podasz to jakiś spec ( ) powie ile możesz dać najmniej i czy 215 wejdzie. Ja się za dobrze na tym nie znam i nie chce czegoś głupiego napisać Poszukaj może na necie takich felg jak ty masz i może będzie opis ile ona ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 aaaa no tak - jutro zobaczę co tam jak tam thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ok to napisz i ktoś ci pomoże na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 moje 245/45 - 11 cm 215/55 - 11,8cm to by była roznica zaledwie 8 mm... a na naszych drogach te 8mm może troszkę...%^&)) nie dac rady a nie lepiej 215/60 albo 225/55? - 215/60 - 12,9 cm 225/55 - 12,4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 wedlug mnie na 60 to juz bedzie balon jak w zimowce,na pewno komfort duzo lepszy ale wizualnie to chyba sporo stracisz . Wrzuc foto tych Twoich felaszkow,chyba ze to te co masz na zdjeciu pod nickiem ???? To ja bym im 60 nie wrzucał :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 maj46x w sumie masz 5er i to jeszcze Touring... może to 225 będzie dobrym tz. lepszym pomysłem (55) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 nie powinno być źle na 17cali feldze wiec przyczyn możesz mimo wszystko szukać w zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a sprawdzales cisnienie w oponach ? zakladaj 225/55 troche balon, felge masz raczej nie wieksza niz 8-9" pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Na feldze mam napisaną samą cyfrę 5 - parę cm od śrub.. więc o to chodzi? takie jak te: http://allegro.pl/item604474879_bmw_e39_oryginal_17_c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Masz napisz ET i obok 5 ? Ja mam u siebie tak tylko, że za ET jest 0. Pomyślałem, że mam ET oryginalne do tego modelu (czyli 35) a + 0 informuje właśnie o tym. Ale to moja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Masz napisz ET i obok 5 ?Ja mam u siebie tak tylko, że za ET jest 0. Pomyślałem, że mam ET oryginalne do tego modelu (czyli 35) a + 0 informuje właśnie o tym. Ale to moja teoria ET 0??????? poszukaj albo np ET35 albo E35... a sprawdzales cisnienie w oponach ? zakladaj 225/55 troche balon, felge masz raczej nie wieksza niz 8-9" pozdr Ale Panowie. Opona 245/45 to wcale nie taka niska! Pierw zrob to co Kosa pisze, upewnij sie ze cisnienie w oponach sie zgadza. Ustaw na minimalne, zeby bylo jak najbardziej miekkie (tabliczka informacyjna bedzie w drzwiach kierowcy lub na klapie wlewu paliwa). Ja mam u siebie 245/40 z tylu i 215/45 z przodu i nie jest tak zle. Jesli chcesz to wpadnij do mnie, tez jestem z Wrocka. Tez mam 17, rozmiar w miare podobny, co prawda e34 ale tez touring i shadow. Powinno byc twardsze u mnie. jezeli byloby gorzej u Ciebie, to wina nie lezy po stronie opon/felg. [ Dodano: 9 Kwiecień 09, 11:54 ] ...no i nie mowiac o tym, ze troche szkoda robic balon z siedemnastki, szczegolnie jesli jest jeszcze ladna do tego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 woz, serio mam felgi alu 16" (wydaje mi się że oryginalne BMW) i mam wybite litery ET i obok (trochę inna czcionka, ale też wybite) 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Kurcze, jeszcze nie spotkalem sie z czyms takim. No ale coz, wiesz jak to mowia. Czlowiek sie stale uczy.. :shock: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 niemozliwe zeby zalozyc w BMW Felgi z ET0 i zeby nie wystawaly ?! zrobcie zdjecie tych oznaczen, pomyslimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zobacz sam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 atocinumer .... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dla mnie dziwne jest to, ze np ET nie jest fabrycznie napisane, tylko jakby wprasowane oddzielnie. Wszystkie felgi jakie widzialem mialy wszystkie oznaczenia, szerokosc, srednica, odsadzenie, fabrycznie zaznaczone (czyli np dokladnie tak samo napisane jak ET itd). Nie wiem, moze szukam jakiejs teorii poniewaz nigdy wczesniej nie spotkalem sie z oznaczeniem ET0. Nawet jesli felga jest fabryczna, to pisze np ET26, a nie 0.. :shock: :shock: :shock: :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No mnie też to dziwi. Dlatego wymyśliłem to co napisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi