przemo_wrc Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam.... mam dawa pytania.. 1. Czy jeśli zamiast zwykłych zegarów z kontrolkami a nie komputerem założe te z komputerem które pokazują komunikaty itp czy to bedzie działac?? czy czy komunikaty sa po prostuy zastapione kontrolkami czy wamaga to już wyprowadzenia czujników w silnik... 2. Czy ten komputerek przy nawiaqwie pokazujący spalanie itp dziła ze współpraca z licznikiem ( czyli jest on tylko podłączony do licznika i z jego obliczen korzysta czy dział na innej zasadzie chciałem zmienić te dwie rzeczy u mnie w aucie ale nie wiem jak to jest połączone i czy sie opłaca... z góry dzięki za porady;) <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 OBC na środkowej konsoli współpracuje z tym wyświetlaczem(długim) w liczniku tylko wypadało by mieć jeszcze odpowiednią manetkę pod kierownicą ale dziala też osobno więc jeśli masz tylko OBC na środkowej konsoli a licznik stary i bez manetki to ten OBC i tak będzie działał. Minus jest taki ,że jeśli miałeś wcześniej m50b20 to możliwe ,że nie będziesz miał pełnej wiązki do OBC(nie w każdej jest u mnie np.nie ma) a to już jest trochę zabawy bo trzeba wygenerować całą wiązkę. Pozatym licznik z m50b20 (jeśli taki miałeś) ma wyświetlacz mały w prędkościomierzu i do takiego licznika dochodzą tylko 2 kostki(żółta i niebieska) lub jeszcze zielona jeśli to automat a do tego licznika który chciałbyś założyć dochodzą 4 kostki i tu też zabawa się robi. Kosa wymianiał OBC na pełną opcję razem z manetką ale nie mam pewności(chyba miał już pełną wiązkę do OBC oryginalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi