Sphinix Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam wszystkich. Mam problem z moją e36. Otóż w jakiś sposób dostaje mi się do samochodu woda, i nie mam już pomysłów skąd, załatałem już wszelkie możliwe otwory i dziury a woda dalej się leje i to tylko po stronie pasażera od kierowcy jest sucho. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Opisz troche w ktorym miejscu woda sie zbiera, wtedy mamy wieksze szanse aby ci pomoc :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinix Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A więc woda zbiera sie z przodu pod nogami pasażera, i płynie sobie do tyłu, słyszałem że może wpływać przez jakieś odpływy przy wentylatorze dmuchawy na podszybiu, nic innego już mi nie przychodzi do głowy tylko niebardzo wiem jak sie do tego dostać (bmw e36 sedan 92r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Sprawdź uszczelki szyb i jak masz szyberdach to tą też. Co do podszybia, to pooglądaj bardzo dokładnie mocowanie (itp) przedniej szyby - i sprawdź czy masz szczelne (nie skorodowane, itp.) drzwi przednie pasażera - najlepiej zdejmij bebechy drzwi i pooglądaj tam wszystko. Nie raz bywa tak, że możesz mieć jakaś dziurkę w podwoziu - najechanie np. na słupek albo po prostu czas tak zadziałał na auto. Wtedy będzie woda dostawać się pod podłogę. Daj znać jak coś zlokalizujesz. Życzę powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ja bym zaczął od zdjęcia schowka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a ja stawiam na nagrzewnice ze masz dziure i przeciek bo takie sa objawy tego mokre dywaniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Turała Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 sprzwdz czy plynu ci nie ubywa a nastepnie wez weza z woda i lej na ta strone gdzie cieknie to moze cos zobaczysz gdzie i ktoredy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinix Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 płynu w sumie nie ubywa, tylko nie rozumiem jednej rzeczy skoro może to być nagrzewnica to powinien mi uciekać płyn do chłodnicy i jak mniemam miałby sie wylewać gdzieś do kabiny, a ja mam ewidentnie wodę w samochodzie jakbym miał jakieś odpływy zawalone i pry pierwszym lepszym deszczu mi się przelewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Tak jak kolega wyżej lej na samochód wode z węża na fure. Jeśli masz szyberdach to stawiał bym na rurki odprowadzające wode- z biegiem czasu sie brudzą/ zapychaja i ju znie spełniaja swego zadania i woda leci gdzie chce. Temat w pewien sposób jest ciężki bo jednak szczelinka może być mała bardzo, a jak by nie patrzec problem duźy w deszczowe dni. Jak bys doszedł do prowokatora zamieszania daj znać, co i jak bo temat męczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_jbl Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 jeżeli masz szyberdach to odetkaj odpływ w progu możne się zatkał taka mała dziurka- odpływ z szyberdach , możliwe ze masz zapchaną i woda w progu się gromadzi i przelewa do środka tak właśnie miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinix Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Myślę że problem nie tkwi w odpływach od szyber dachu, ponieważ mój szyber dach nie działa wiec postanowiłem zakleić go bezbarwnym silikonem od góry, natomiast nadal nie wiem skąd bierze się woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 w moim e30 tez lala sie woda do auta. co sie okazało: lewa przednia rynienka/ odprowadzenie wody w polowie dlugosci słupka przedniego byla zatkana lisciami i roznymi smieciami. wzialem grubego ale plastycznego preta włozyłem pare razy, przelalem gorącą wodą i z głowy [ Dodano: 4 Lipiec 09, 22:10 ] a co do podłogi to lubi wygnić mala dziureczka w samym rogu pod nogami, wyglada jak małe pekniecie a jak dłubniesz to sie wysypie skoro szyber zaklejony proponował bym odchylic troche dywanika i dobrze poogladac bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczek_ Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Ja proponuje zdjąć wykładzinę do samej blachy i zobaczyć jak wygląda podłoga bo ostatnio miałem sam z tym problem, i wszystko się wyjaśniło dziura w podłodze a raczej jej brak :evil: nie wiem co za burak jeździł autem wcześniej jak go naprawił i jak podbił przegląd po prostu brak podłogi z prawej strony od przodu do tylnej kanapy jakieś płyty tam były wszystko pognite od taka niespodzianka na dniach założę temat odnośnie tego plus fotki ale będziecie w szkoku ;] :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi