8507tomek Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 witam forumowiczow natomiast mam taki problem kupilem sobie alufelgi 17" z oponami dzis ja chcialem zamatowac i z przodu pasuja ok a z tylu trze mi o nadkola z tylu mam opony o wymiarach 225/40 i mam pytanie jak to zrobic zeby go podniesc bez zbednych wydatkow. Prosze o pomoc z gory dzieki pozrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 17 w takim rozmiarze opony powinny spokojnie wchodzic,nawet na lekko obnizonej zawieszce.Pewno masz po prostu nie odpowiednie ET felgi.A poza tym czy to dobry pomysł "PODNOSIC" autko :?: :? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Albo złe Et masz, albo coś może było tam grzebane. Ja miałem takie same opony i fele (17") i było wszystko ok, no może poza jedną stroną ale tam coś było nie tak z nadkolem. Możesz jeszcze wsadzić mniejsze opony, no ale to już nie będzie pewnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Ja mam fele z tego co wiem to od 5 i mam male ET wiec kola mam szeroko rozstawione.I jezdze na 17/215 bo na 225 jak wsadzilem dwie osoby do tylu to tez obcieralo,zwlaszcza na zakretach jak sie samochod lekko pochylal.Ale zawieche mam lekko obnizona i mam profil 45 a nie 40 jak Ty. Wydaje mi sie ze jak podniesiesz samochod to na takich kolach,jeszcze przy profilu 40 to mozesz sporo stracic na wygladzie.Ja bym na Twoim miejscu poszukal innego rozwiazania,np usuniecia rantow wewnetrznych nadkola ,powinno wystarczyc.Albo po prostu zmien oponki na 215.Taki rozmiar juz daje rade po zakretach,po koleinach wygodniej jak na 225 a "look" z tylu tez juz nie najgorszy <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Koledzy ja w swoim touringu mam z przodu 225/45/17 a z tyłu 235/45/17. Felgi są 7" i nic nie obciera z tyłu, tylko z przodu na pełnym skręcie trze lekko o plastik nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator_1 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 http://www.forum.maxbimmer.pl/topics26/obciera-opona-o-nadkole-vt11181.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi