meles Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam! To chyba nie jest normalne, że po zakończonej jezdzie kiedy odkręcę korek wlewu oleju widać, że wydobywają się spaliny (taka para, mgiełka), niewielka ilość, ale bardzo mnie to zaniepokoiło. Proszę o jakieś porady co może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez318 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Hmmm .... qrde może to poprostu mgiełka olejowa, a może wilgoć z oleju odparowuje(masz pod korkiem jakiś dziwny nalot??), jak wygląda ten dymek dokładnie?? Lece sprawdzę jeszcze u siebie.... <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 hmmmm chyba troche spalin tam powinno być, po to jest odma, jak niedokręciłem pokrywy zaworów to jak dodawałem gazu to spod pokrywy wydobywały się spaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 tak to jest normalne niema sie czego obawiac poprostu tak juz jest kazde auto takie cos ma <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Piotr, i rumunm5, mają racje. To jest normalne i dzieje się tak w kazdym aucie. Te spaliny wracaja później do kolektora ssącego i są dopalane. Jeśli diagnosta podczas przeglądu dopatrzy się, że ten układ jest nieszczelny, może nie podbić przeglądu. Miałem tak kiedyś w oplu corsie. jak odłączyłem gumowego węża przy filtrze powietrza to auto chodziło mi trochę lepiej niż z wężem. A na przeglądzie diagnosta mnie opieprzył, że tak nie wolno, bo emisja spalin i takie tam no i musiałem węża założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi