KristoF-KK Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam Wszystkich. Problem jaki się pojawił w moim bmw, to brak mocy. przerywanie pracy silnika i dymienie z rury. byłbym przekonany, że to pomba wtryskowa abo wtryski, ale jednak samochód gdy jest zimny chodzi bardzo dobrze, normalnie. dopiero gdy silnik nabierze temperatury zaczyna dziać się źle. wypowiedzcie się jeśli możecie z góry dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Najprawdopodobniej moze byc to obiawem skonczenia sie turbiny, zalezy to czy pompuje?? jaki kolor dymu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 ja też stawiam na turbine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KristoF-KK Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Kopci na czarny kolor. warto wspomnieć, że kiedy silnik pracuje i przerywa to od czasu do czasu zapala się pomarańczowa kontrolka, na której widnieje symbol wtrysku. Czasem bywa też tak, że silnik sam potrafi zupełnie zgasnąć. Myślicie, że może to być spowodowane uszkodzeniem wtrysku sterującego? Jaki jest objaw gdy dojdzie do uszkodzenia tego wtrysku? A jak mam sprawdzić czy to turbina? Bo nie chcę kupić drugiej i wydać tysiąca zł, a okaże się, że to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 podjedz sobie gdzieś do zakładu gdzie zajmują sie turbinami i powiedz co jest jakie masz obawy i żeby ci sprawdzili czy pompa pompuje itd. Ja u siebie miałeem podobnie ( e36 318 TDS) też myślałem że turbina itd i okazało sie że to czujnik doładowania był walnięty i turbina sie nie załączała. koszt naprawy 80zł. i jest jak wcześniej aha no i jeszcze pod kompa podłącz. powodzenia <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KristoF-KK Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 w dniu dzisiejszym samochód już nawet nie odpala. pilnie potrzebuję potrzebuję pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi