maj46x Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Właśnie wymontowałem reflektory, ale nie mogę ściągnąć klosza lampy ( hella) - oprócz tych zatrzasków coś jeszcze trzyma(klej?) i jeszcze pytanie - od czego są te śrubki na zdjęciu zaznaczone na czerwono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 One sie trzymaja tylko na zatrzaskach. Tak przynajmniej jest w tych starszych lampach z przed liftu. Chyba ze ktos chcial "polepszyc" i podkleil zeby nie parowaly. Zobacz czy zeszlo ze wszystkich zatrzaskow. Tam po wewnetrznej stronie lampy,mniej wiecej kolo zarowki od kierunkowskazu jest tez jeden zatrzask. Ale widze,ze Ty masz juz lampy po lifcie wiec u ciebie moze byc troche inaczej. Normalnie to klosz sciagasz bez wyciagania lampy.Ale to napewno wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 No to wiem, przyjrzałem się dokładnie i okazało się, że na stykach są klejone - więc przydałaby się opalarka albo suszarka - przepolerowałem je z wierzchu polerką i tempem i jest troszke lepiej. a te pokrętła do czego służą? PS - jedno służy do zmiany wysokości lamp - drugie kręcę i nic... jest jeszcze pokrętło takie duże pośrodku i ma 2 tryby... ale jestem zielony jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Te lampy po lifcie sa nie rozbieralne.Tzn sa klejone.Te co ja mam mozna spokojnie oddzielic tak jak mowicie na zatrzaskach i klosz odchodzi od reszty. Sruby raczej sluza do recznego ustawienia lewo prawo gora dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 a ta środkowa czarna, co jest przy rączce śrubokręta? jak ma być prawidłowo ustawiona w obu lampach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 O ile dobrze pamietam tam sa napisy up and down.To jest zatyczka,ktora niczym nie steruje.Jak ja wyciagniesz to zobaczysz w srodku lampy metalowy '' dinks'' ktory tez ustawia klosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi