pagut Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam,panowie co zrobić ze światłami w mojej bmw e30,1.6,90 r.W mieście w nocy naprawdę słabo widać,poza miastem to tragedia,muszę na długich non stop jechać,żeby w ogóle widzieć drogę.Wymieniałem już żarówki ale to na niewiele pomogło.Pomocy,co robić pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bawarjan M5 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witaj! przedewszystkim to jedz na stacje dignostyczna jakas i niech ci swiatla ustawia pozadnie na przyżądzie bo moze masz zle ustawione za nisko a druga sprawa to zobacz w jakim stanie sa swiatla czyli szkla i w srodku lamp czy niesa splowiale na chyba ze masz cos z regulatorem napiecia jesli slabo swieca . <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 sprawdz lampy tak jak kolega napisał wyżej i soczewki czy juz nie sa w kiepskim stanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jakiś czas temu równiez stwierdziłem ,że nic nie widze w nocy podczas jazdy.Przez chwile myślałem ,że padły mi światła mijania.Stanąłem gdzieś w trasie zeby sprawdzic co jest grane.Problem okazał się błachy-na maksa zasrane reflektory :lol: rozwiązanie-->szmata :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 możesz na ciepło rozkleić reflektory i wyczyścić środki.. ale to straszna rzeźba od razu zobaczysz stan reflektora w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 powiem ci ze jak miałem e-30 zwykłe lampy to widocznos była elegancka a teraz mam e-34 sa soczewki z przodu i jezdze jak kret tak jest ciemno po prostu te lampy są do bani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 jak miałem e-30 zwykłe lampy to widocznos była elegancka a teraz mam e-34 sa soczewki z przodu i jezdze jak kret tak jest ciemno po prostu te lampy są do bani 1) w e30 w waskiej lampie były bez soczewek a w szerokiej były z soczewkami 2) lampy nie sa do bani , konstrukcja z soczewką jak na lata 90 byla bardzo dobra właściwie w tej chwili wiekszosc producentów wraca do soczewek. 3) skoro swiecą słabo to : -soczewka jest brudna i rozprasza swiatło -odbłysniki sa wypalone , czesto przez zbyt mocne zarówki np 100W(super-hiper-total-mega-krypton+376%) W tej chwili komplet Depo kosztuje w okolicach 120-200zł za strone wiec to nie sa jakies koszmarne kwoty za dobra widocznosc w nocy. Trudno oczekiwac ze pełnoletni reflektor bedzie dawał po gałach jak nowe xenony,ale przed wymiana lamp proponuje zwyczajnie wyczyscic soczewki i zobaczyc jak beda swieciły :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 w mojej e30 był dramat jeżeli chodzi o widoczność, tą którą teraz ostatnio przytargałem z dziewczyną jest bomba także to zależy od stanu zużycia soczewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 wydaje mi się że nie samej soczewki co odbłyśnika jeżeli są już powypalane to nie zregenerujesz tego, tylko wymiana pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi