zad Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam dziś w okolicach Milicza miałem spotkanie ze srebrną skoda oktawią wyposażoną w kamerę. Panowie zaproponowali 26 punktów i 1000pln , udało mi się zbić do 20 punktów i 500pln . W związku z tym muszę udać się na "Szkolenia kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego" Czy ktoś z was robił we Wrocławiu takie szkolenie żeby zmniejszyć ilość punktów ? Będę wdzięczny za informacje jak to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Nie wiem jak dokładnie to szkolenie sie nazywa ale słyszałem ,ze można je przejść tylko 2 razy w roku i jedno szkolenie kasuje 6 pkt. koszt to 300pln za jedno szkolenie.kilka godzin wykładu o ruchu drogowym. Takie szklenie nie obowiązuje tych którzy przekroczyli obowiązujący limit pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Kurs umożliwiający odjęcie 6 punktów karnych może pomóc, tylko jeżeli nie masz przekroczonych 24 punktów karnych (i jeżeli posiadasz prawo jazdy wyłącznie dłużej niż rok). Do takiego kursu możesz podejść maksymalnie dwa razy w roku. Kurs kosztuje od 200 do 350 zł, w zależności od miasta. Zarówno egzamin na prawo jazdy, jak i kurs odejmowania punktów karnych można zrobić w każdym Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego na terenie całego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 http://www.word.wroc.pl/szkolenia_kier.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 zad, a czym sobie zasluzyles na taka chojnosc panow z drogowki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zad Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nie skojarzyłem dlaczego srebrna oktawia z CB na dachu jedzie wyjątkowo powoli na prostym pustym odcinku , wyprzedziłem ja i poleciałem przed siebie w stronę wrocka. Ta sama octawka zatrzymała mnie w Miliczu. Pan po negocjacjach wypisał tylko : wyprzedzanie na pasach , wyprzedzanie na skrzyżowaniu i dwa przekroczenia prędkości, jedno poza zabudowanym drugie w zabudowanym. Za pytałem dlaczego mnie nie zatrzymali od razu po pierwszym przewinieniu,miły pan twierdził ze nie mogli mnie dogonić. Teraz patrze o wiele częściej we wsteczne lusterko . Pozdrawiam Nie życzę takich spotkań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Za pytałem dlaczego mnie nie zatrzymali od razu po pierwszym przewinieniu,miły pan twierdził ze nie mogli mnie dogonić. teraz o tego typu zdarzeniach jest głośno, zamiast zatrzymać za pierwsze przekroczenie i złamanie przepisów czekają na więcej a to stwarza dodatkowe zagrożenie ruchu drogowego i życia... nawet ktoś się sądził i chyba wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 ... a potem w TVN Turbo oglądasz "Uwaga Pirat" czy inne widowisko pokroju tańca na lodzie i słyszysz dumny głos Tomasza Knapika (notabene gość naprawdę w porządku): "dzielni policjanci nie mogli czekać ani sekundy dłużej, ponieważ życie współużytkowników dróg było zagrożone (czyt. jechał 80kph NA 50kph - przyp. aut.)" i żal Ci skręca końcowy odcinek układu pokarmowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Za pytałem dlaczego mnie nie zatrzymali od razu po pierwszym przewinieniu,miły pan twierdził ze nie mogli mnie dogonić. Heheh... to ile Ty niby jechałes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 gdyby to byly punkty z fotoradaru, to jest jeszcze jedno rozwiazanie http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=przyjme+punkty ogladalem o tym program na TVN TURBO... czego to polacy nie wymysla :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 gdyby to byly punkty z fotoradaru, to jest jeszcze jedno rozwiazaniehttp://allegro.pl/search....=przyjme+punkty Spodziewałem się wszystkiego po Allegro, ale to już jest normalnie przełom hehe fajnie i źle że takie coś powstało... aha zapomniałem dodać, teraz już chyba nie ma punktów za fotoradar (nie jestem pewny czy ta ustawa weszła wraz z innymi - ale chyba tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 za przejecie 1 (slownie: JEDNEGO) punktu biora od 100 do 200zl... :shock: niezle sobie dorabiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 WoW to sporo sporo, ciekawe czy robią zniżki przy np 20pkt Czasami pewnie nie ma wyjścia i trzeba zakupić usługę u takiego człeka, np. jeśli ktoś jeździ zarabiając na życie.... - nie ma wyjścia, jedyny ratunek na szybko. Ten jest tańszy : http://allegro.pl/item579334118_punkty_karne.html Chyba to akt desperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zad Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Szkoda ze nie można kupić punktów za video rejestrator, ale przy tych cenach to już wole na kilka godzin na szkolenie do wordu się wybrać i mieć 6 punktów mniej [ Dodano: 11 Marzec 09, 21:36 ] Szkoda ze nie można kupić punktów za video rejestrator, ale przy tych cenach to w już wole na kilka godzin na szkolenie do wordu się wybrać i mieć 6 punktów mniej w cenie dwóch na allegro. Najgorsze że robi się ciepło i noga coraz cięższa , a beti lubi czasami się wychasać ;-) Trzeba uważać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Nom dokładnie, trzeba uważać bo BMW na wiosnę szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi