Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Namierzyli mi auto?!

mat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

heh to nikt nic nie wie :|

może... to zdjęcia na allegro już były ? ;)

SataN przestań :D Koleś robił pewnie foto bo mu sie kolor auta podobał :)

hehee ale opcja nieciekawa by była jak by znaleźć swoje auto na Allegro :twisted:

drzwi do spustu od glocka podpiąć i z głowy... tylko pamiętać o tym, żeby z drugiej strony wsiadać ;>

Ja to bym się chyba nawet ucieszył jak by mi ktoś próbował zwinąć auto z garażu, raz ze i tak by się do środka nie dostał a dwa ze mógłbym sobie do ruchomego celu postrzelać bezkarnie.

Bezkarnie?Chłopie weź się ogarnij.Mam znajomego z Głogowa który nakrył w swoim garażu młodego łba na próbie kradzieży Poloneza.Trochę go poturbował (wybite dwa zęby i złamana ręka,oczywiście złodzieja).I co na to wymiar sprawiedliwości? Dwa lata w zawieszeniu na rok dla WŁAŚCICIELA AUTA.Pasuje Ci to?

Bez stresu kolego :wink: . Jeżeli ktoś mi wlezie na posesje w celu zaj... czego kolwiek to nie mam zamiaru sie nad nim litować bo coś tam, nie chodziło mi przecież o walenie do gówniarza który przyszedł z gołymi rękoma po grabki bo takimi to zajmuje się mój pies albo policja jak zdąża przyjechać. Chodziło mi raczej o bezkarnie "zgodnie z prawem".

Trzeba poczytać na czym polega obrona własna. Ale z tego co wiem to na tym, że jak komuś zrobisz krzywdę bo on chciał ci zrobić (a tobie nic się nie stało) to zostaje się ukaranym jak napastnik i jest lipa... KOCHAM POLSKIE PRAWO <bmw_4>

Czyli najlepiej jak ktoś się włamuję do ciebie to krzyczeć : uciekaj złodzieju, uciekaj !! wezwać policję, która przyjedzie jak już włamywacz będzie sprzedawał na targu zjumane rzeczy...

Trzeba poczytać na czym polega obrona własna. Ale z tego co wiem to na tym, że jak komuś zrobisz krzywdę bo on chciał ci zrobić (a tobie nic się nie stało) to zostaje się ukaranym jak napastnik i jest lipa... KOCHAM POLSKIE PRAWO <bmw_4>

Czyli najlepiej jak ktoś się włamuję do ciebie to krzyczeć : uciekaj złodzieju, uciekaj !! wezwać policję, która przyjedzie jak już włamywacz będzie sprzedawał na targu zjumane rzeczy...

proste... pozwolić sobie dać lekko w ryjka (opcja pesymistyczna) i połamać

opcja optymistyczna: połamać a potem dla niepoznaki z dyńki poprawić co by sobie guza nabić i zwalić na niego ;>

satan dobrze mówi najlepiej przyjąc jakiegoś strzała co by był jakowyś ślad!i najlepiej zeznawać na Policji( zwrócić uwagę na to aby zostało to zanotowane w protokole zeznań) że się działało w strachu, nie wiedziało się ile jest napastników. A obrona u nas nie jest własna, a konieczna, tak więc, jak ktoś kradnie jabłko to nie można mu nawalić tak że będzie leżał 2 miechy w szpitalu :)

Mi kiedyś gliniarz tłumaczył ze jeżeli np. nakryje złodzieja u siebie na posesji a on np. będzie miał nóż czy cokolwiek innego czym może mi zrobić krzywdę i mnie zaatakuje to mam prawo bronic się tym co akurat będę miał pod ręką czyli najprawdopodobniej dostanie kulkę i w takim przypadku zostanie to odebrane jako obrona konieczna z mojej strony. Kazał mi tylko nie przesadzić czyli nie strzelać od razu w łeb a najpierw ze dwa ostrzegawcze a potem gdzieś poniżej czapy. Jeżeli zdążył by się bezbronny ale agresywny :wink: to bez problemu można takiemu wpier.... w celu zatrzymania i doprowadzenia na policje.

Kazał mi tylko nie przesadzić czyli nie strzelać od razu w łeb a najpierw ze dwa ostrzegawcze a potem gdzieś poniżej czapy. Jeżeli zdążył by się bezbronny ale agresywny to bez problemu można takiemu wpier.... w celu zatrzymania i doprowadzenia na policje.

Nawet trudno mi to skomentowac , normalnie 10/10 :lol: takie easter eggs <bmw_2> :drunk:

Kazał mi tylko nie przesadzić czyli nie strzelać od razu w łeb a najpierw ze dwa ostrzegawcze a potem gdzieś poniżej czapy. Jeżeli zdążył by się bezbronny ale agresywny to bez problemu można takiemu wpier.... w celu zatrzymania i doprowadzenia na policje.

Nawet trudno mi to skomentowac , normalnie 10/10 :lol: takie easter eggs <bmw_2> :drunk:

Mordulec ja napisałem to co mi kiedyś powiedziano jak pytałem o rade i nie widzę w tym nic zabawnego. Jak się mylę to mnie popraw.

[ Dodano: 13 Kwiecień 09, 12:13 ]

A jak strzeli się delikwentowi w jajca (nie że Wielkanoc jest i dlatego o tym pisze) i oskarży nas o stały uszczerbek na zdrowiu (każdy wie o co chodzi) pytanie_bmw

To chyba zaliczy się to do niefartu przy celowaniu ;)

:mrgreen: no chyba niefart :mrgreen:

Mordulec ja napisałem to co mi kiedyś powiedziano jak pytałem o rade i nie widzę w tym nic zabawnego. Jak się mylę to mnie popraw.

A jak strzeli się delikwentowi w jajca (nie że Wielkanoc jest i dlatego o tym pisze) i oskarży nas o stały uszczerbek na zdrowiu (każdy wie o co chodzi) pytanie_bmw

Ja powiem tylko tyle , nie ważne co gosciowi (czyt napastnikowi) zrobisz dziabniesz go

widelcem , zaatakujesz łyżeczką do herbaty , postrzelisz .... jesli koles wyląduje w szpitalu

na więcej niz 7 dni masz kłopoty ...

Podobnie jest z wypadkami drogowymi tam działa podobny mechanizm , spowodowałes

wypadek , ktos idzie na długo do szpitala , sprawa idzie do sądu ...

Nie mam pojecia z kim rozmawiałes ale "policjant" albo celowo Cie wkrecał albo nie mam

pojecia o co mu chodziło w kazdym razie kazdy przypadek obrony własnej jest oceniany

indywidualnie i nie jest to takie czarno-białe ktos wlazł do mojego garazu to go zastrzele i

zostane bohaterem :lol: tak zostaniesz bohaterem do momentu przyjazdu policji

a to o czym napisałes wczesniej cóż ........................... takie rzeczy to tylko w ERZE albo

ewentualnie w niektórych stanach w USA na pewno nie u nas bmw_beer

Na 100% jeśli kogoś pobijemy i pójdzie do szpitala na dłużej niż 7dni to sprawa idzie do sądu (sam tak miałem i na szczęście babka była tylko parę h w szpitalu, ale zostałem o tym pouczony).

W stanach jest tak (i to nie w każdym oczywiście), że możesz nawet zabić złodzieja itp i nic ci nie grozi... tylko idź po pijaku i pomyl domy :shock:

Ja powiem tylko tyle , nie ważne co gosciowi (czyt napastnikowi) zrobisz dziabniesz go

widelcem , zaatakujesz łyżeczką do herbaty , postrzelisz .... jesli koles wyląduje w szpitalu

na więcej niz 7 dni masz kłopoty ...

Podobnie jest z wypadkami drogowymi tam działa podobny mechanizm , spowodowałes

wypadek , ktos idzie na długo do szpitala , sprawa idzie do sądu ...

Nie mam pojecia z kim rozmawiałes ale "policjant" albo celowo Cie wkrecał albo nie mam

pojecia o co mu chodziło w kazdym razie kazdy przypadek obrony własnej jest oceniany

indywidualnie i nie jest to takie czarno-białe ktos wlazł do mojego garazu to go zastrzele i

zostane bohaterem :lol: tak zostaniesz bohaterem do momentu przyjazdu policji

a to o czym napisałes wczesniej cóż ........................... takie rzeczy to tylko w ERZE albo

ewentualnie w niektórych stanach w USA na pewno nie u nas bmw_beer

Ten co to mówił nie mial powodu mnie wkręcać ( rozmowa byla o całkiem poważnej sprawie ) ale będę pamiętał o tym co napisałeś ( potraktuje jako dobra rade bmw_beer ). Co do tych 7 dni w szpitalu to nie wiem ( Polska dziwny kraj ) ale w takim razie to najlepiej zakopać w lesie i cicho sza :roll: . W każdym razie w razie czego na pewno będę bronił siebie i wszystkiego co do mnie należy, prawnika mam dobrego to będzie miał pole do popisu. <bmw_2> <bmw_1>

W razie przekroczenia granic obrony koniecznej sąd odstępuje od wymierzenia kary gdy jej przekroczenie było wynikiem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionymi okolicznościami zamachu. 25 § 3 KK. A postuluje się w nauce o wyłączenie karalności. Tak więc jasnym jest że sprawa jest w sądzie, ale właściwie jak odpowiednio się zezna etc, to naprawdę można się uwolnić od wyroku skazującego :) To tak na marginesie.

I nie jest tak że jak ktoś ma nóż i zrywa jabłko z jabłoni, a kroś maskałacha pod ręką, i walido niego z okna domu całym magazynkiem to jest obrona konieczna. Bez przesady.

Obrona konieczna jest w celu ratowania dobra o większej lub równej wartości niż dobro poświęcane. Jak możesz zastopować kogoś mówiąc: idź stąd, a przywalisz mu siekierą w łeb, to tak trochę nie fajnie.

A poza tym, każdy przypadek jest inny i końcowa ocena i tak należy do sądu.

Panowie... :lol:

troche śmiechu w tym temacie jest (zwłaszcza jak sobie wyobrażam te syt.wszystkie),mimo że -było nie było- sprawa jest poważna i nawet ciekawa.

http://www.youtube.com/watch?v=GaJ-wJaKa44

Padłem... :lol: poprostu wozic siekierke w swoim autku ;)

A na temat-z tym polskim pochrzanionym prawem to słyszałem że właśnie obrona konieczna nie jest tak oczywista... :|

W Stanach-zabić złodzieja i spokój tyle że nie w każdym,w niektórych (była taka sprawa gdzieś) złodziejowi złamiesz ręke bo chciał np fele ukraść i idziesz siedzieć a on odszkodowanie dostaje.

Ale są stany w których fajki są od 16,alkohol od 18 a broń...bez ograniczeń-i jest to autentyczność. <bmw_4>

Ja to bym się chyba nawet ucieszył jak by mi ktoś próbował zwinąć auto z garażu, raz ze i tak by się do środka nie dostał a dwa ze mógłbym sobie do ruchomego celu postrzelać bezkarnie.

Z tym bezkarnie to bezkary to by wyszedł ten ostrzelany no chyba że byś go trafił :D ale to by było nawet gorzej dla ciebie.

U nas jest tak bez sensu że jak ty masz broń a napastnik tylko nóż to nie wolno ci do niego strzelać bo nadużyjesz obrony koniecznej (parodia).(Musicie wtedy wyskoczyć na noże :D )