tuczi77 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Panowie mam pytanie. Mam klasyczne felgi BMW (szprycha 17" przód węższy, tył szerszy - jak na zdjęciu poniżej) i nie bardzo wiem jakie mógłbym założyć na nie gumy. Poprzedni właściciel używał 235/55 ale wydaje mi się, że to nie jest dobry pomysł a nie chciałbym eksperymentować. Czy ktoś z Was używał takich felg w E32 i ma jakieś doświadczenia z tym związane? Najbardziej ineteresuje mnie kompromis pomiędzy wyglądem a komfortem, bo często jężdżę po Polsce i nie chciałbym "latać" w koleinach ani obijać sobie mojego zacnego tyłka Z góry dziekuję za Waszą pomoc <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 najlepiej bedzie jak podapowiesz nam szerokosc felg (pewnie bedzie podana na wewnetrznej stronie felgi w calach) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuczi77 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Niestety na wewnętrznej stronie nic nie znalazłem Pod kołpaczkiem były takie oznaczenia: felgi węższe - BBS RC35 - 8J x 17H2 IS 20 felgi szersze - BBS RC38 - 9J x 17H2 IS 22 Mam nadzieję, że to pomoże... :wink: pzdr P.S. Usunąłem to zdjęcie z poprzedniego wpisu, bo to jednak nie były takie felgi :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bawarjan M5 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Powiem ci ze profil 55 to za wysoko na feldze 17 to wyglada jakbys mial balony wysokie na takich felgach niewyzsze ja profi 40 takze co ci polecam zeby wygladalo i tez bylo dosc komfortowe to znajdz opony na tylna felge 245/40 lub 255/40 na przod zaloz 225/40 lub 235/40 i bedzie wszystko ok zobaczysz mozesz sobie tez znalezc oponki z chronionym rantem to dodatkowo beda zabezpieczac rant felgi przed obtarciem o kraweznik polecam Fulda Extremo albo Michelin sport semi contakt chyba ze masz kase to Dunlopy sa extra ale tez kosztuja. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ja mam w e34 przód 225/45/17 tył mam 245/45/17 i powiedzmy że jest ok ale czujesz każdą dziurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Rozmiar pzredniej felgi pasuje na oponę szerokości 205,tylnej na 225mm,ale jeśli nie zależy Ci na małym spalaniu to możesz wrzucić szersze. Jeśli chodzi o profil(czyli wysokość oponki) to proponowałbym przy 205 profil 60,przy 215->55 ,225 -> 50,bo trochę komfortu musi zostać. Do 7er to 205 wydaje się trochę za wąskie. Jesli wrzucisz szersze opony to profil 40 lub 45. Im szersze opony tym bardziej będziesz odczuwał koleiny i tym większe będzie spalanie. Na brak mocy to raczej nie będziesz narzekał bo masz spory zapas. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuczi77 Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Serdecznie Wam dziękuje, pokrywa się to wszystko z tym co w międzyczasie się dowiedziałem Najprawdopodobniej założę 235/45 przód i 245/40 tył choć jeszcze się zastanawiam czy ten przód nie zostawić jednak 225 tak jak sugerują w książce. Zobaczymy;) Do E34-Patryk: Grzechem byłoby gdybym narzekał hehehe :lol: Niewielu jest kozaków, którzy mogą mi fiknąć na drodze pozdroszejset P.S. Dałem do polerowania felgi. Kosa był zadowolony z tego zakładu, zobaczymy jak mi zrobią. Jak dostanę zrobione to wkleję tu zdjęcia... [ Dodano: 24 Kwiecień 09, 16:59 ] No to się pochwalę :mrgreen: Jak Wam się to podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 kozacko wygląda <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 rewelka bmw_beer pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Super <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_wrc Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 JAk dla mnie zajeeee:D:D <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l11twa Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Polerka uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 No widać, że mają pojęcie co robią. Dobrze wiedzieć, że jest ktoś kto się tym umie zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emar2106 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Łoo jak się świecą... Piękne... uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Na zdjęciach super ale na żywo... tylko pozazdrościć :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Widziałem,widziałem Koozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o opony to ja mam 235/50/17 na swoich dwóch siódemkach, na bordowej mam założone identyczne felgi jak te twoje ( możesz sobie zobaczyć jak to wygląda na zdjęciach, dodatkowo mam małą glebę bo bez niej auto wygląda nie ciekawie ), na oponach 235/45/17 nie ma mowy o jakim kolwiek komforcie a 235/55/17 nie wchodzą bo tra o amortyzator ( podstawę sprężyny). Ile kosztuje taka polerka i jak długo efekt lustra się utrzymuje ( bez konieczności polerowania oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l11twa Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ile kosztuje taka polerka i jak długo efekt lustra się utrzymuje ( bez konieczności polerowania oczywiście ) Zależy jak będziesz dbał o felgi. Dwa, trzy sezony zwykle jest prześlicznie a potem zaczynają powoli matowieć i trzeba im ponownie polerke zafundować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ile kosztuje taka polerka i jak długo efekt lustra się utrzymuje ( bez konieczności polerowania oczywiście ) Zależy jak będziesz dbał o felgi. Dwa, trzy sezony zwykle jest prześlicznie a potem zaczynają powoli matowieć i trzeba im ponownie polerke zafundować. To raczej sie nie skusze, ograniczam sie co najwyżej do ich mycia lub ewentualnie do lakierowania jak jest taka konieczność gdy mnie mega krawężnik zaatakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi