Kamil Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 czy da rade wyjac-rozkrecic zegary bez odkrecania kierownicy w e36?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 da rady, ale trzeba się nieźle pogimnastykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 a kierownice ciezko wykrecic?? bo nie chce zeby mi poduszka wystrzelila czy cos takiego czy lepiej probowac bez odkrecania i nie ryzykowac>>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 bo nie chce zeby mi poduszka wystrzelila czy cos takiego Odłącz aku , zdejmij obudowe pod kierą , odłącz taśme i nic Ci nie wystrzeli :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 jesli kiera jest w miare mala (np mtechnik) to zegary powinny wyjsc. Wyciagalem ze kiera zalozona, ale jak juz zakladalem, to kiere sciagnalem. O wiele latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 to proste wyjmij wloty powietrza te od drzwi i przelacznik swiatel (delikatnie podwarz srubokretem ) przy zegarach odkrec dwie srubki ( u samej gory zegarow przed plastikiem zabezpieczjacym zegary) pozniej wloz reke w otwor nawiewu i pomalu wypchnij zegar jak juz wyjdzie na zewnatrz odepnij dwie kosci z kablami i ruchem okrezmym tzn tak jakby te zegary byly w krztalcie walca naginaj do przodu w kierunku kierownicy i skrecaj w nawiekrza wolna przestzen miedzy ramionami kierownicy ( najlepiej i najszybciej jak jest 3 ramienna ) i to cala filozofia powrot tak samo jak wyjmiesz czyli ustaw kierownice najwiekrza przestrzenia i wsowaj zegary obracajac je ku gorze ( nie zapomnij wpiac kostek ) wkrec srobki zaloz nawiewy itd i powinno byc ok a i pamietaj o akumulatorze aby go odlaczyc zycze powodzenia <bmw_2> ( jak masz taka kierownice jak na fotce to mi wyjecie zegarow zajelo 10 min bez odkrecania kierownicy bo to zbyteczne no chyba ze chcesz ja zmienic ) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 kierownice mam orginalna i jest dosc wielka(i to mnie najbardziej denerwuje w tym aucie) i raczej trzeba bedzie ja odkrecic ale boje sie zebym czegos nie popieprzyl w jej odkrecaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Kamil, jak będziesz miał sianko na zbyciu to proponuje zakupić : http://www.allegro.pl/item573895295_bmw_3_sam_naprawiam_ksiazka_e36_instrukcja_e_36.html jest tam nawet o demontażu kiery chyba jak i wiele innych przydatnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 dzieki AWV moze obedzie sie bez tego <bmw_3> jedynymi zegarami i kierownica jaka demontowalem to byl w polonezie caro i dlatego tak sie tu dopytuje bo nie chce zrobic jakiejs głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 na forum ktoś dał link do ściągnięcia tej instrukcji więc można poszukać i nie trzeba kupować, ale ja jestem zdania że taką książkę trzeba mieć Poldek - napęd na tył <bmw_1> powodzonka w demontażu <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 no własnie widzialem na forum post co do tej ksiazeczki! jutro sie chyba za to wezme bo dzis juz mi sie nie chce z tym pawic no poldek naped tylni.jedyny słuszny tylko troche moc nie ta <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi